... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Davidian
Autor témy
Auto: 320D, e46, 09/2001
Kraj: Nitriansky

Zodraté zadné pneumatiky a krivé elektróny

Utorok, 6. Októbra 2015, 09:34

Zdravím,

Toto leto som zaregistroval problém so zadnými kolesami, kde som si všimol že pri jazde nad 120 km/h vznikali od podlahy silné vibrácie a dunivé hučanie zo zadu. Išiel som dať do pneuservisu vyvážiť kolesá a pri kontrole zadných som si so servisákom všimol extrémne zodraté zadné pneumatiky. Zodratá je po obvode stredná plocha, ale tak brutálne že ani drážky nevidieť. Zadné elektróny mali také odchýlky že to ani nevyvažoval, rovno mi povedal že ich treba dať vyrovnať.

Teraz som nahodil plecháče so zimnými pneumatikami a všetko je OK, tichý chod bez vibrácií. Len neviem dokedy. Zodral som za jedno leto dve pneumatiky, ktoré stáli 150,-€/kus a za vyrovnanie elektrónov dám asi 50,-€ a teraz budem tŕpnuť či podobný osud nečaká aj tieto zimné plecháče. A to nehovorím o bezpečnosti. Ak mal niekto podobný problém alebo ak niekto vie poradiť na čo sa zamerať, dajte vedieť.
Prílohy
20151006_101041.jpg
20151006_101004.jpg

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Re: Zodraté zadné pneumatiky a krivé elektróny

Utorok, 6. Októbra 2015, 11:23

Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Davidian
Autor témy
Auto: 320D, e46, 09/2001
Kraj: Nitriansky

Utorok, 6. Októbra 2015, 11:31

Tieto isté pneumatiky som mal nahodené dve sezóny pred tým a nikdy som nevidel ani len minimálny rozdiel v ich opotrebení v porovnaní s prednými pri prezúvaní. Nikdy som ich nedofukoval, len raz vyvažoval. Niečo sa muselo stať v čase tesne pred alebo po prezutí v apríly tohoto roku.

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Utorok, 6. Októbra 2015, 11:35

noo ale dve sezony dozadu boli OK a tato sezona same extremne horucavy...inak tlak v pneu sa ma kontrolovat raz mesacne ](*,) a keby mam tak drahe gumy , tak si to skontrolujem aj 4 krat mesacne...jednoznacne podla tabuliek je to prehustením :roll:
https://www.google.sk/search?q=opotrebe ... AnP-oLM%3A
https://www.google.sk/search?q=opotrebe ... ARUM4OM%3A
https://www.google.sk/search?q=opotrebe ... xVevZeM%3A
a este nieco z prirucky k E46, vid. obrazok:
Prílohy
E46 pneu prirucka.jpg
E46 pneu prirucka.jpg (64.31 KiB) 1820 zobrazení
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Schneider
Auto: BMW 320D,Touring,04
Kraj: Žilinský

Streda, 14. Októbra 2015, 18:32

Ako môže niekto takúto tému riešiť na fóre...
...by som sa cítil za debila...
Sorry, ale každý priemerný motorista vie, že tlak treba kontrolovať. Aj to, že vzduch sa v lete rozpína, a stúpa v pneu tlak, preto sa fúka dusíkom, ak teda človeku trochu záleží na pneu...
a ak sa neopotrebúvajú rovnomerne, tak:
- sú buď podhustené - vonkajší obvod zodratý viac ako stred behúňa
- sú buď prehustené - ak zoderieš stred viac ako vonkajšie obvody, ( tvoj prípad)
- alebo na jednej strane viac ako na druhej, a tu už by si sa mal zamyslieť nad geometriou...
;-)
( samozrejme, neriešim teraz krivé disky, to ale počuješ nepravidelný valivý zvuk, prípadne cítiš chvenie..)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní