sandrito napísal:Jednoducho motorček stierača ide ľahko plynule ticho, ale stierač co je prichytený na tom vyklápacom skle tak ide velmi tažko. Rozobral som to, spodný plastový kryt dal dole a ostala mi len oska, ktorú nemožem dostat dole a nechcem do toho trieskat aby sklo neprasklo lebo vizera to tak ze ten celý mechanizmus je prilepený na skle alebo čo.Prosím o radu ako to rozobrat aby som to neroz***al.Dik....
Nieje to prilepené, z vnútra odmontuj kryt držia ho 2 matice, pokial si dobre pametám tak mechanizmus aj zo spodu istí ešte jedna (tretia) matica ale nepametám presne. Z vonku musíš odmontovať stierač, dáš dole plastovú kritku stierača a odskrutkuješ ho, drží ho jedna matica. Pod stieračom ešte celý mechanizmus drží veľká tenká matica, odskrutkuj ju a mechanizmus zospodu vytiahni z okna. Osku v mechanizme drží maličký cvok alebo niečo také, je to taký krúžok ako podložka len z nej jedna tretina chýba. Vytiahni ju a osku vybi opatrne vonku, prejdi ju šmirglom, natri ju vazelínou najlepšie medenou všetko poskladaj a máš aspoň na 2, 3 roky pokoj. Ten zadný mechanizmus je veľmi častá chyba, zatečie, zaoxiduje, zasolí a zasekne sa.