... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia
 
e46bmw323i
Autor témy
Príspevky: 3
Registrovaný: 9.2.2012
Auto: e46 BMW 323 iA
Kraj: Bratislavský

Problem s automatom 323i r.v. 2000

Piatok, 20. Apríla 2018, 20:13

Ahojte, chcel by som Vas velmi pekne poprosit o radu...
posledny tyzden mi auto obcas pri rozbiehani trha,ked pridam plyn vrati sa do plynuleho rozbiehania /toto sa stalo zatial 2x/. 2x sa stalo pri podradovani pri brzdeni,ze sa ozvala nie moc silna rana predpokladam od prevodovky. Dnes pri rozbiehani z krizovatky zasvietila miesto pismena D na displayi kontrolka /ozubene koliecko s vykricnikom/,auto napriek tomu po pridani plynu radilo normalne,nie v nudzovom rezime,po zastaveni a vypnuti auta kontrolka nesvietila,resp na displayi svietilo klasicky D.
auto ma najazdene 252000 km,olej a filter v prevodovke som menil pred cca 1 1/2 r a 30.000 km.Pan v servise sa dnes priznal,ze iba vymenili olej a filter,nerobili preplach "chemiou".
Hned som s tym isiel do servisu,prijimaci technik sa bol previezt /potvrdil 1x buchnutie pri radeni z 2. na 3. prevodovy stupen/, nasledne po napojeni na diagnostiku sa ukazala chyba na prevodovke medzi 2. a 3. prevodovym stupnom /neviem blizsie specifikovat,vystup mi nedal/.
Navrhol vymenit olej a filter,preplach "chemiou", s tym ze by to malo stacit,ak nebude vo vani nejaky bordel /cena cca 300€/. Ak tam najdu nejake piliny alebo ine kovove castice,zrejme bude poskodena prevodovka a bude ju treba vymenit.
co si myslite?
1. je navrhovany postup dostacujuci,resp mohlo by ist podla Vas o inu,zavaznejsiu chybu?
2. kolko cca vyjde vymena prevodovky?
3. je vyhodnejsie kupit novu,aj ked cena auta v sucasnosti je cca 3,000 €,alebo repasovat staru?

vopred dakujem za odpovede,priznam sa nie som mechanik a auto pouzivam ako dopravny prostriedok,nie hobby ;-)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných