... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk
 
phr
Autor témy
Príspevky: 5
Registrovaný: 11.9.2015
Kraj: Bratislavský

Prestalo mi svietiť interiérové osvetlenie

Piatok, 24. Júna 2022, 22:24

Ahojte, stala sa mi zvláštna vec s vnútorným osvetlením. Mám E46 '99 316i 77kw. Omylom som pravdepodobne deaktivoval vnútorné svetlá týmito krokmi:

1. Vložil som kľúč do zapaľovania, otočil ho do prvej polohy.
2. Podržal stredné (uzamykacie) tlačidlo na tri sekundy, uvoľnil a potom som stlačil ešte raz.
3. Vytiahol kľúč zo zapaľovania.

Po tomto postupe vnútorné osvetlenie prestalo fungovať, myslím, že som ho týmito krokmi deaktivoval. Tento postup som našiel na jednom zahraničnom fóre a pokúšal som sa ho použiť, pretože mi nefungovali lampičky na čítanie, aj keď som vymenil všetky žiarovky za nové, žiarovky sú klasické, ne-LED. Na fóre kde bol tento postup niekto napísal, že tieto tri ktory aktivujú lampičky na čítanie, ktoré sú vraj iba deaktivované, ale po vykonaní týchto troch krokov som úplne vypol vnútorné osvetlenie resp. sa s ním niečo stalo.

Interiérové svetlá mi teda nefungujú vôbec nech robím čo robím, nezapnú sa po vypnutí motora, nezapnú sa po odomknutí auta a nejdú, ani ako som skúšal podržať stredové tlačidlo zapnutia/vypnutia na centrálnom svetle pri vnútornom spätnom zrkadle na 10 alebo 15 sekúnd alebo viac. Žiadna odozva, nič nesvieti. Pred týmto postupom (troki krokmi uvedenými hore) všetky žiarovky fungovali – okrem spomínaných svetiel na čítanie. Teraz nefunguje nič. Všetky žiarovky vymenené za nové, nepoužívam LED, používam klasické. Veľmi zaujímavé je, že dve malé červené diódky - ambientné svetlo v stredovom svetle fungujú ako predtým, ak zapnem stretávacie svetlá. Všetky ostatné na aute funguje. Centrálne zamykanie a diaľkové zamykanie funkčné, svetlo v kastlíku funguje. Svetlá v kufri fungujú. Iba osvetlenie interéru nie. Skontroloval som všetky poistky a tiež som skúsil odpojiť batériu na pár hodín a tiež to nemalo vplyv.

Stretol sa niekto s týmto problémom, alebo môže niekto skúsiť použiť túto "kľúčovú" metódu na potvrdenie, ak by si chcel deaktivovať vnútorné osvetlenie? :-) Prehľadal som takmer všetky fóra a nič som o tom nenašiel. Myslím, že musí existovať opačný spôsob, ktorým sa to dá znova aktivovať.

Vďaka
 
Užívateľov profilový obrázok
ALAS
Príspevky: 1865
Registrovaný: 9.7.2013
Auto: E39 525d
Kraj: Nitriansky

Re: Prestalo mi svietiť interiérové osvetlenie

Piatok, 24. Júna 2022, 23:33

Normalne raz stlacis to tlacitko aby si zapol vnutorne osvetlenie apotom zase normalne funguje, netreba nic drzat.
A na vypnutie netreba mat kluc v zapalovani, staci iba to tlacitko podrzat 5 sekud.
A ked nefungovali lampicky na citanie tak tam mas iny problem.
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0 | Mercedes Benz S204 200CDI

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných