... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Autor témy
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: nastavenie dazdoveho senzoru

Pondelok, 26. Marca 2012, 11:39

Schneider napísal:

Ja dažďák mám, a keď prepínač stieračov nechám v polohe 1, po opatovnom naštartovaní senzor nejde... Je to ale taký problém? šak ak začne pršať, bdejúci šofér by si mohol všimnúť že leje, tak drgne to páčky, a ide to... a nemusí ani na sucho stierať... :-)
Rovnako to funguje aj s tempomatom...
Tieto veci by som nepovažoval za nejaký hendikep. Mňa celkom prekvapilo,že pokiaľ zadný stierač ide s nastaveným cyklovačom ( myslím že od 0 do 30 sek), tak pri zaradení spiatočky ide neprerušovane...

Podla mna ma takato automatika iba polovicny vyznam...priklad... po dazdi, cesty relativne suche az na nejake vacsie bacoriny, prejde oproti auto, naprska ti na sklo a ty musis rychlo chnapat po packe...aj ked tam ta automatika je, pride mi to fakt ako nezmysel a myslim, ze na ostatnych autach to je aktivne stale... tempomat to je nieco uplne ine
A nestaci drgat do packy, musis vyp a zap...

K tomu zadnemu stieracu, mne by skor vyhovovalo, ze ak dazdovy senzor snima ze je mokre predne sklo, tak po zaradeni spiatocky by malo zadne sklo automaticky stierat, toto mal aj sprosty fiat...teda nie sprosty, mudrejsi ako bmw!

OT: A ta spiatocka, na tu nadavam najviac, kua stojis na krizovatke na cervenu, skoci zelena chytim paku a som rad ked tam nezaradim spiatocku, uz sa mi to parkrat stalo, chvalabohu som si toho vsimol

ice.blade

Pondelok, 26. Marca 2012, 12:04

netreba vypinat packu do polohy 0, ak je packa nonstop v polohe 1 staci potocit koleckom nastavenia intenzity cim sa tak isto aktivuje senzor (aktivacia senzora = jednorazove prebehnutie stieracov)... bez tohto ukonu senzor spi a je jedno ako leje nezapne sa... proste caka kym si clovek nejakym sposobom zotrie prvy krat sam

PeqpeK
Autor témy

Utorok, 27. Marca 2012, 09:42

ice.blade napísal:
netreba vypinat packu do polohy 0, ak je packa nonstop v polohe 1 staci potocit koleckom nastavenia intenzity cim sa tak isto aktivuje senzor (aktivacia senzora = jednorazove prebehnutie stieracov)... bez tohto ukonu senzor spi a je jedno ako leje nezapne sa... proste caka kym si clovek nejakym sposobom zotrie prvy krat sam

Ano aj na toto som prisiel, ale na veci to nic nemeni :((( keby to niekto vedel dako aktivovat cez pocitac, bolo by fajn...

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Streda, 28. Marca 2012, 22:47

Mne sa na E46 tiež dažďový senzor po vytiahnutí kľúčika deaktivoval. Spočiatku ma to trochu sralo, ale potom som si zvykol.
Inak na F11 sa to správa v podstate presne tak isto, akurát pri opätovnej aktivácii (po novom naštartovaní) netreba hýbať páčkou hore dole, ale tam sa senzor aktivuje stlačením tlačidla na páčke stieračov, takže je to o malý kúsoček jednoduchšie.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

harri
Auto: BMW e46 320i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 30. Marca 2012, 17:03

ja mam zas takyto problem.mal som auto v servise a bola tam odpojena baterka zablokovalo sa radio vynulovali hodiny atd. proste odpojena baterka.a prestal my aj fungovat dazdovy senzor.ked ho mam v tej polohe tak stiera pravidelne kazdych asi 20 sekund bez ohladu na to ci prsi alebo nie.je to mozne? treba to neak cez diagnostiku aktivovat?

storal
Auto: BMW e46 320d 110kW

Piatok, 30. Marca 2012, 21:10

PeqpeK napísal:

Podla mna ma takato automatika iba polovicny vyznam...priklad... po dazdi, cesty relativne suche az na nejake vacsie bacoriny, prejde oproti auto, naprska ti na sklo a ty musis rychlo chnapat po packe...aj ked tam ta automatika je, pride mi to fakt ako nezmysel a myslim, ze na ostatnych autach to je aktivne stale... tempomat to je nieco uplne ine
A nestaci drgat do packy, musis vyp a zap...

K tomu zadnemu stieracu, mne by skor vyhovovalo, ze ak dazdovy senzor snima ze je mokre predne sklo, tak po zaradeni spiatocky by malo zadne sklo automaticky stierat, toto mal aj sprosty fiat...teda nie sprosty, mudrejsi ako bmw!

OT: A ta spiatocka, na tu nadavam najviac, kua stojis na krizovatke na cervenu, skoci zelena chytim paku a som rad ked tam nezaradim spiatocku, uz sa mi to parkrat stalo, chvalabohu som si toho vsimol

A pre takychto ludi fiat vyrabaju....mne a mnoho dalsim sa v zivote nestalo, ze neviem, ci mam jednotku alebo spiatocku na krizovatke...
K tomu zadnemu stieracu sa radsej nevyjadrujem.... nemam zadny stierac a keby som aj mal, urcite ma nenasere, ze musim tuknut do packy ](*,)
nechapem....... ](*,) ](*,)

James

Piatok, 30. Marca 2012, 21:56

Myslim si, ze riesenie toho dazdoveho senzora je uplne korektne a OK.

Neuvedomujete si jednu vec, ten senzor reaguje aj na zapraseny povrch alebo spinavy.

Kolko krat sa stane, ked zaparkujete auto, potom prsi, fuka, a auto je potom cele poprasene az vyschne.
Keby senzor fungoval hned bez kopnutia do packy tak prve co sa stane po otoceni kluca bude, ze zotrie to suche zaspinene sklo a bude takymto sposobom dodrbavat stierace...

A nie len pri starte samozrejme, taka situacia sa moze stat kedykolvek.

PeqpeK
Autor témy

Nedeľa, 1. Apríla 2012, 14:09

storal napísal:

A pre takychto ludi fiat vyrabaju....mne a mnoho dalsim sa v zivote nestalo, ze neviem, ci mam jednotku alebo spiatocku na krizovatke...
K tomu zadnemu stieracu sa radsej nevyjadrujem.... nemam zadny stierac a keby som aj mal, urcite ma nenasere, ze musim tuknut do packy ](*,)
nechapem....... ](*,) ](*,)

Tebe sa nikdy nestalo, ze si sa na cervenu niekde zahladel, pripadne zakecal a potom si zrazu zbadal, ze uz je zelena, tak sa chces rycho rozbehnut a sup? Na ziadnom aute som s tym doteraz problem nemal, asi som na tu pruzinu moc silny, teraz sa mi to uz nestava lebo si na to davam pozor, ale zaciatky boli vseliake...

Vyjadrujes sa teda k veci s ktorou nemas skusenosti...ked prsi tak ti zadne okno stale zajebava, vzdy ked prsi a idem cuvat tak musim stierat...ale toto mi asi prestane tak vadit ked vymenim pokazeny PDC senzor

Neviem ako vy, ale ja ked si raz na nieco dobre zvyknem a potom o tu vychytavku pridem, tak si tazko zvykam

Ale sto ludi, sto chuti

James napísal:
Myslim si, ze riesenie toho dazdoveho senzora je uplne korektne a OK.

Neuvedomujete si jednu vec, ten senzor reaguje aj na zapraseny povrch alebo spinavy.

Kolko krat sa stane, ked zaparkujete auto, potom prsi, fuka, a auto je potom cele poprasene az vyschne.
Keby senzor fungoval hned bez kopnutia do packy tak prve co sa stane po otoceni kluca bude, ze zotrie to suche zaspinene sklo a bude takymto sposobom dodrbavat stierace...

A nie len pri starte samozrejme, taka situacia sa moze stat kedykolvek.

Ale ved ked chcem, tak si ho dam do polohy OFF a vsetko je ok, mna stve, ze ked prsi, prejdem par km, idem nieco vybavit, sadnem do auta a zase to musim vyp a zap, toto sa zopakuje par krat a pride mi to potom fakt nezmyselne.
Ale inak si na to kapol!

andy320d
Auto: BMW 520d, 2017
Kraj: Košický

Utorok, 10. Apríla 2012, 19:38

Ahojte, mám dotaz. Pokiaľ mám zapnuté stierače v polohe automat. zotretia pomocou čidla dažďa, dá sa dodatočne regulovať citlivosť čidla dažďa rýhovaným kolečkom? Mne tá intenzita sa reguluje podla rýchlosti a hustoty dažda, ale niekedy by som nepotreboval aby mi stierač zotieral v tom intervale v akom zotiera ale kolečkom to neviem regulovať- ani spomaliť ani zrýchliť. Čiže v autách vybavených čidlom rýhované kolečko nefunguje? Ďakujem. :-k
Naposledy upravil/-a andy320d v Utorok, 10. Apríla 2012, 21:25, upravené celkom 1 krát.

ice.blade

Utorok, 10. Apríla 2012, 21:07

to kolecko na pravej packe je na nastavenie intenzity stierania... jedna krajna poloha = stiera az ked je moc zaprsane okno, druha krajna poloha zotrie uz ked je par kvapiek na senzori... ak ti to blbne mozes mat senzor poskodeny :)

andy320d

Utorok, 10. Apríla 2012, 21:28

Takže by to kolečko malo reagovat aj v autách s dažďovým senzorom?

Vlk
Auto: E46 320d 110 kW

Piatok, 20. Apríla 2012, 21:49

Tiez ho musim vzdy zapnut. Na a4 mi to robi tak isto

andy320d

Nedeľa, 22. Apríla 2012, 14:55

No pravdepodobne mi to kolečko nefunguje, intenzita stierania sa mení automaticky podla hustoty dažďa, ak mam zapnuté stierače v 1 polohe a prpínam ryhovaným kolečkom- žiadna zmena, kde mám hľadať chybu?

PeqpeK
Autor témy

Nedeľa, 22. Apríla 2012, 15:08

andy320d napísal:
No pravdepodobne mi to kolečko nefunguje, intenzita stierania sa mení automaticky podla hustoty dažďa, ak mam zapnuté stierače v 1 polohe a prpínam ryhovaným kolečkom- žiadna zmena, kde mám hľadať chybu?

stale je to zavisle od dazda, len sa meni citlivost... skus ci ti to kolecko reaguje v manualom rezime - poloha 2

Vlk napísal:
Tiez ho musim vzdy zapnut. Na a4 mi to robi tak isto

na A6 to je zapnute stale, netreba znovu aktivovat

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných