... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Schneider napísal:
Ja dažďák mám, a keď prepínač stieračov nechám v polohe 1, po opatovnom naštartovaní senzor nejde... Je to ale taký problém? šak ak začne pršať, bdejúci šofér by si mohol všimnúť že leje, tak drgne to páčky, a ide to... a nemusí ani na sucho stierať... :-)
Rovnako to funguje aj s tempomatom...
Tieto veci by som nepovažoval za nejaký hendikep. Mňa celkom prekvapilo,že pokiaľ zadný stierač ide s nastaveným cyklovačom ( myslím že od 0 do 30 sek), tak pri zaradení spiatočky ide neprerušovane...
ice.blade napísal:netreba vypinat packu do polohy 0, ak je packa nonstop v polohe 1 staci potocit koleckom nastavenia intenzity cim sa tak isto aktivuje senzor (aktivacia senzora = jednorazove prebehnutie stieracov)... bez tohto ukonu senzor spi a je jedno ako leje nezapne sa... proste caka kym si clovek nejakym sposobom zotrie prvy krat sam
PeqpeK napísal:
Podla mna ma takato automatika iba polovicny vyznam...priklad... po dazdi, cesty relativne suche az na nejake vacsie bacoriny, prejde oproti auto, naprska ti na sklo a ty musis rychlo chnapat po packe...aj ked tam ta automatika je, pride mi to fakt ako nezmysel a myslim, ze na ostatnych autach to je aktivne stale... tempomat to je nieco uplne ine
A nestaci drgat do packy, musis vyp a zap...
K tomu zadnemu stieracu, mne by skor vyhovovalo, ze ak dazdovy senzor snima ze je mokre predne sklo, tak po zaradeni spiatocky by malo zadne sklo automaticky stierat, toto mal aj sprosty fiat...teda nie sprosty, mudrejsi ako bmw!
OT: A ta spiatocka, na tu nadavam najviac, kua stojis na krizovatke na cervenu, skoci zelena chytim paku a som rad ked tam nezaradim spiatocku, uz sa mi to parkrat stalo, chvalabohu som si toho vsimol
storal napísal:
A pre takychto ludi fiat vyrabaju....mne a mnoho dalsim sa v zivote nestalo, ze neviem, ci mam jednotku alebo spiatocku na krizovatke...
K tomu zadnemu stieracu sa radsej nevyjadrujem.... nemam zadny stierac a keby som aj mal, urcite ma nenasere, ze musim tuknut do packy![]()
nechapem.......![]()
James napísal:Myslim si, ze riesenie toho dazdoveho senzora je uplne korektne a OK.
Neuvedomujete si jednu vec, ten senzor reaguje aj na zapraseny povrch alebo spinavy.
Kolko krat sa stane, ked zaparkujete auto, potom prsi, fuka, a auto je potom cele poprasene az vyschne.
Keby senzor fungoval hned bez kopnutia do packy tak prve co sa stane po otoceni kluca bude, ze zotrie to suche zaspinene sklo a bude takymto sposobom dodrbavat stierace...
A nie len pri starte samozrejme, taka situacia sa moze stat kedykolvek.
andy320d napísal:Takže by to kolečko malo reagovat aj v autách s dažďovým senzorom?
andy320d napísal:No pravdepodobne mi to kolečko nefunguje, intenzita stierania sa mení automaticky podla hustoty dažďa, ak mam zapnuté stierače v 1 polohe a prpínam ryhovaným kolečkom- žiadna zmena, kde mám hľadať chybu?
Vlk napísal:Tiez ho musim vzdy zapnut. Na a4 mi to robi tak isto