... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

foxdown
Auto: BMW 318d E46
Kraj: Nitriansky

Re: E46 lista nad spz vs otvaranie kufra

Nedeľa, 23. Januára 2011, 19:19

Problém som mal presne taký ako ty, signalizovalo mi stále otvorený kufor, dioalkové mi tým pádom zámok otvoriť nechcelo! a jasné že otvorenie šlo iba kľúčom.
Riešenie: žiadne rozoberanie zámku ale skús vytiahnuť gumičku napravo na kufrových dverách, nájdeš tam zväzok káblov v drôtenej chráničke, aj keď to nieje dobre vidno, mal som tam cca 9 vodičov s prelomenou izoláciou a jeden úplne roztrhnutý a vtiahnutý bohviekde. Ak ide o hnedý, nič sa nedeje, lebo sa dá spárovať s hociktorým iným, horšie je to s farebnými...
Jednoducho som ho odblankoval a prepajkoval s druhým, cele dobre oblepil izolačkou, vrátane tých , ktoré boli načaté a celý zväzok poposunul do interiéru, aby bola namáhaná iná časť.
Dúfam že ti to pomôže.....

miki012
Auto: x5
Kraj: Trnavský

Pondelok, 28. Februára 2011, 19:01

chch napísal:
Mal som tiez dlhodoby problem s otvaranim kufra na E46/2005, rozobral som mechanizmus, prekontoxoval kontakty veduce k motorceku, premazal som to, kontroloval kable, atd. Islo to nahodne, raz ano raz nie.

Raz pri detailingu som sa rozhodol dat dole celu svetelnu listu, a zistil som ze objimky ziaroviek su skorodovane, tak som ich ocistil, dal som nove ziarovky, a odvtedy cuduj sa svete aj otvaranie kufra ide ako hodinky.
ja som v piatok vymenil osvetlenie spz a v sobotu mi neisol otvorit kufor :( a neska znicoho nic ide otvorit.tie kontakty som aj ja ocistil tak som zvedavi.ma este niekto nejaky napad co stym?

Ivank
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Utorok, 27. Marca 2012, 06:52

Zdravim Pani

Mam Touring E46 pred FL

Nemam problem s otvaranim, vsetko ide ako ma.
Problem je so samotnou listou. Na krajoch sa mi "odlupuje" od karoserie.
Chcel by som to prilepit, nech to vyzera tak ako ma. Je uchytena iba dvoma skrutkami? Alebo je aj prilepena?
Vy co ste to mali rozobrate...su tam nejake zaludnosti na ktore treba davat pozor?

Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW

Utorok, 27. Marca 2012, 10:39

je prichytena 4ks skrutiek, ak ti to vypadava,tak tie plastove hmoždinky čo su v plechu treba vymeniť....č.15

Obrázok
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Invi
Auto: E46 318 D
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 21:55

ahojte mam tu podobny problem ako pisali ostatni s tym rozdielom ze mi naraz prestalo fungovat otvaranie kufra a prava spiatocka a parkovacka na kufrovej casti... prekontroloval som vsetko mozne ale problem som nenasiel, nikde ziadne skorodovane kontakty ani pretrhnute kable. Pred casom mi blbol kufor a prestalo svietit vnutorne osvetlenie, ale kufor potom isiel a osvetlenie som neriesil, lenze vcera som kontroloval ziarovky a tie boli ok
ma niekto este napad v com moze byt chyba?
Obrázok

TT-SIMIK

Utorok, 10. Apríla 2012, 09:29

ak to nefunguje,tak chyba musí byt.....najčastejšie v husom krku sa to lame...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

svanto66
Auto: E91 318d LCI

Streda, 11. Apríla 2012, 12:47

Invi napísal:
ahojte mam tu podobny problem ako pisali ostatni s tym rozdielom ze mi naraz prestalo fungovat otvaranie kufra a prava spiatocka a parkovacka na kufrovej casti... prekontroloval som vsetko mozne ale problem som nenasiel, nikde ziadne skorodovane kontakty ani pretrhnute kable. Pred casom mi blbol kufor a prestalo svietit vnutorne osvetlenie, ale kufor potom isiel a osvetlenie som neriesil, lenze vcera som kontroloval ziarovky a tie boli ok
ma niekto este napad v com moze byt chyba?

no tak mne najskor nesla prava parkovacka..a teraz mi nejde uz ani kufor a ani osvetlenie spz..kks..
E93 M3 LCI
E91 318d LCI
E46 320d EX

svanto66

Sobota, 14. Apríla 2012, 18:46

tak dnes som kontroloval vsetky kable..aj spominany "husy krk" (teda asi myslite ten zvazok kablov co ide do listy osvetlenia spz a otvarania kufra alebo sa mylim?) #-o viac menej som kyval a hybal zo vsetkymi kablami co boli pod tym tapacom kufrovym ale nic som s tym nedocielil..raz mi zasvietilo osvetlenie spz asi na 2s..a to vtedy ked som otvoril kufor a nejakym zazrakom sa rozsvietilo..potom som privrel zhaslo..otvoril zasvietilo..urobilo mi to asi 5x ale potom opat nic..skusil som aj inu komplet listu staru doma co som mal ale tiez nic..skusal som dat namiesto led osvetlenia co mam od crumara obycajne ziarovky ale ani tak to neslo..tiez som vymenil ziarovku v pravom spiatockovom svetle ktore mi nesvieti tiez ale nepomohlo stale nesvieti..som uz z toho zufali..musim s tym ist do servisu :evil:
E93 M3 LCI
E91 318d LCI
E46 320d EX

Ivank
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 15. Apríla 2012, 20:02

[-X Husi krk je ten cierny gumeny vec, co ide vrchom do dveri kufru. Hore pri pantoch ide tadial aj hadicka na ostrekovac okna...

Teda ak mas Touring :-k
Naposledy upravil/-a Ivank v Pondelok, 24. Marca 2014, 07:41, upravené celkom 1 krát.

svanto66

Nedeľa, 15. Apríla 2012, 21:30

Ivank napísal:
[-X Husi krk je ten cierny gumeny vec, co ide vrchom do dveri kufru. Hore pri pantoch ide tadial aj hadicka na ostrekovac okna...

Teda ak mas Touring :-k

mam sedan..ale asi viem co myslis..skusim sa este s tym pohrat zajtra ci sa nieco zmeni..diky moc..
E93 M3 LCI
E91 318d LCI
E46 320d EX

TT-SIMIK

Pondelok, 16. Apríla 2012, 10:30

zlomeny kabel sa tažko hlada v krku,ale určite tam máš problém,kedže ti to otvaranim a zatvaranim robilo neplechu....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

gigi01
Auto: bmw e46 320d predf.

Pondelok, 16. Apríla 2012, 14:39

Caote chalani, ja tiez som mal ten isty problem, ukazovalo mi chybu na palubovke, vymenil som listu teraz svietia pekne aj kufor otvori jak ma byt... ale chyba tam bola dalej, ta mala cervena svetielka na lavej strane... takze zacinal som hladat co moze byt este, a vsimol som ze aj zadna hmlovka mi nesvieti :( vymenil som ziarovku, kontroloval som poistku, ale nic stale nesvieti... mal uz niekto taki problem???

ka5ko

Pondelok, 24. Marca 2014, 01:15

ahojte,

ked od niekoho kupim danu listu ale nie v mojej farbe,tak budem ju musiet dat prestriekat,alebo je mozne ju prehodit s tou co mam a len vnutro vymenit.

andrej320
Auto: 320i
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 6. Júla 2014, 19:35

Cauko vyriesil si ten problem mam to iste...
gigi01 napísal:
Caote chalani, ja tiez som mal ten isty problem, ukazovalo mi chybu na palubovke, vymenil som listu teraz svietia pekne aj kufor otvori jak ma byt... ale chyba tam bola dalej, ta mala cervena svetielka na lavej strane... takze zacinal som hladat co moze byt este, a vsimol som ze aj zadna hmlovka mi nesvieti :( vymenil som ziarovku, kontroloval som poistku, ale nic stale nesvieti... mal uz niekto taki problem???

qmarcellp
Auto: BMW e60 525d
Kraj: Prešovský

Utorok, 8. Júla 2014, 08:16

Skús vybrať to ľavé svetlo a pozri kontakty, či nemáš odpálený kontakt na kostru.. ja som mal svetlo svietilo ale aj signalizovalo, že nesvieti na palubovke. Prepájkoval som kontakt na priamo na kostru a už je to ok.
BMW e60 525d 130kW
BMW e46 330d 135kW ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 20 neregistrovaných