... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

dodo.036
Autor témy
Auto: 330i E46
Kraj: Bratislavský

E46/330i - problem klepkanie /asi vanos

Štvrtok, 17. Februára 2011, 10:42

Zdravim,mam takyto problem: Uz dlhsie sa mi stavalo,ze rano studeny motor trochu triasol,nebezal uplne hladko. Prikladal som to svieckam,ktore som este nemenil.Ale dnes som si vsimol,ze ked je motor studeny,tak sa mi spod veka ventilov tam kde su vanosy ozyva nejaky klepot. Je to pravidelne cca kazde dve sekundy,klep 2sek nic klep 2sek nic klep......az kym sa nezohreje. Preto sa chcem spytat,ci mi odchadzaju vanosy,ci je to nejaky prvotny priznak.Volnobezne otacky su zatial ok. Auto mam cca pol roka,a uz som menil komplet odveteravanie,pretoze hadice boli ako zuvacky. To znamena ze motor nedostaval to co mal,takze to mohlo chytit aj vanosy..... Za kazdy rozumny postreh,alebo skusenost s tymto problemom dakujem.
BMW 320i E36. M52

Užívateľov profilový obrázok
JOKO020
Auto: E61 525d
Kraj: Nitriansky

Re: E46-330i problem klepkanie /asi vanos

Piatok, 18. Februára 2011, 15:49

olej si menil?? vanos rachta stale..skor by som ro tipol na hydroštely :idea:
ex:
E46 330CD Mpak
BMW e36 320i coupe //M Paket 18"

Jaseba
Auto: E46 325CI

Piatok, 18. Februára 2011, 18:29

JOKO020 napísal:
olej si menil?? vanos rachta stale..skor by som ro tipol na hydroštely :idea:

hmmmm aj ja by som ich mal vymenit :(
BMW 325CI E46

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Piatok, 18. Februára 2011, 18:42

tak, tak vola na vanose - klepe pravidelne stale ako lacna priklepova vrtacka:-)
to co popisujes vyzera skor na hydrodvihatka. Zuvackove hadice ovetrania signalizzuju dlhodobejsie posobenie oleja a vyfukovych par ktore ciastocne tlaci ze kruzky do odvetrania. Dobre ked sa to meni vcas - zle fungujuce odvetranie moze casom posrat podstatne viac

dodo.036
Autor témy

Nedeľa, 20. Februára 2011, 19:48

Tak olej je novy, cca 1000km Castrol 5w-40. Hydrostely to nebudu,ten klepot ide urcite z vanosov,ide to z prednej strany motora,presne tam kde su vanosy. Akonahle sa motor trochu zohreje tak je ticho ako po hadke :D Ako ja som len chcel vediet ci to nieje nejaka predzvest,ze mi budu zachvilu blbnut. Motor slape velmi dobre... Inak pozeral som ceny na ETK a neni to az take hrozne,vanosy by som urcite pretesnil,nema vyznam ich menit pokial su blbe iba gumicky... Ale co sa tyka retazi,klzakov,a napinakov,tak tam su ceny novych dielov velmi slusne... a urcite ked to takto radikalne poriesim,tak to bude mozno raz menit buduci majitel,mozno spoluziak mojho nenarodeneho syna :D Potom by to uz mohlo byt ticho aj studene...
BMW 320i E36. M52

superlight
Auto: bmw

Nedeľa, 20. Februára 2011, 20:55

niesom si isty ze ked sa ti zohreje motor tak ti prestane vanos vydavat ten zvuk ako to nazivaju americania "rattle noise", ja mam 328 e46, a ten zvuk tam mam stale ci studeny ci zohriaty motor, a druha vec, funkcnost vanosu teda ked uz je fakt na konci svojej zivotnosti sa sprava tak, ze zastudena ked sa pohnes z miesta na 1 rychlosti ti auto trha ja tomu hovorim stikutka... ja idem repasovat vanos + aj ten rattle noise idem odstranit, ale ked uz budem mat dole viko tak menim aj napinak retaze medzi vackami stoji cca 50 euro, ja si myslim ze ta mi vydava ten zvuk, je to iba struna, asi ziadne hydro... ale to neviem isto.. plus menim hned aj bocny napinak (neviem ako sa to odborne povie po slovensky) a ten je hydro... plus olej cchem dat 5W50 mobil...

dodo.036
Autor témy

Pondelok, 21. Februára 2011, 08:55

No to ze trha,to mne nerobi,este,mozno :D Inak ak ides menit aj ten napinak,tak by som uz vymenil aj retaz medzi vackami. Stoji cca ako kava s frajerkou v eurovei :D Inak ten sponovak ma strunu ako si pisal,ale je aj hydro... Pod nim je tlakovy kanal z hlavy.. A ako sa napaja ta pritlacna cast retaze na konzolu,ja tam tesnenie ktore prestava tesnit a tym padom ju tlaci iba ta pruzina a ak retaz dostane tocky a nasledne otacky dole,tak chyti ja to volam detonaciu :D ,jednoducho sa roztrasie ako celulitidove stehno [-o< . Urcite ten sponovak treba vymenit cely ako kus... Ja to asi vymenim komplet cele,retaze,napinaky,v podstate cele rozvody. A vanosy budem potom po tejto vymene pozorne pocuvat 8)
BMW 320i E36. M52

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 21. Februára 2011, 09:10

gumicky sa opotrebuju po 100tkm, cize pravdepodobne uz vsetci ich mame po smrti (tie povodne). ak vsak sa nerobis tym nic, potom sa vykusu aj tie kovove kruzky. mne pri mojich 260tkm pomohla vymena gumiciek a hlavne tesnenie pod vekom. taktiez by sa mi pridalo este vymenit olej a malo by to byt OK.

pokial ti nekolise za studena, ja by som bol relativne kludny, naucil som sa ze ked do toho sprtnem, pokazi sa to. cize je potom potrebne menit vsetko okolo :)

btw ak potrebujete vanosi, dajte vediet, zabezpecim
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

superlight

Pondelok, 21. Februára 2011, 11:52

no ja to chcem vymenit naraz aj vanosom, tak neriskujem ze mi nebude tesnit viko ked tam dam teraz nove tesnenie a o 2 - 3 mesiace by som musel robit vanos, a zase nove tesnenie pod viko... Ja typujem ze to bude ten napinak medzi vackami ako si dodo povedal ze hydro mi asi nefunguje, lebo ked prilozim ucho k vanosu a pridam plyn jak zacnu klesat otacky tak vtedy mi to vyda taky cudny zvuk, a ja si myslim ze to bude ten napinak, len sranda je, ze mne to robi iba ked sa motor zohreje, ked je studeny ide krasne... akonahle ma teplotu ide ako diesel.. :D, no a co sa tyka vanosu ja mam pocit ze to auto nejde odspodu, az pri 3000 zacne to auto dobre ist...

Jararak ty tie kruzky objednavas cez beisen systems, alebo doctor vanos?

dodo.036
Autor témy

Pondelok, 21. Februára 2011, 14:58

Ten dieselovy zvuk.... viem co asi myslis,poznam to z mojej byvalej 320i. Ak bol motor studeny,bol ticho a zohriaty klepal. A pamatam si ako som raz na pumpe kontroloval tlak v pneu,a taky starsi pan co tankoval do fabie na vedlajsom stojane mi hovori: ake to mate pekne nalestene,ja ze dekujem pane :D a on,to mate diesel? :twisted: a to som mal nastartovane :D tak som sa chcel dopatrat co to klepe... Najprv sme mysleli ze capy na ojniciach,resp v piestoch... A nakoniec to bol vanos,hajzel... A este jednu skusenost co mam... Prisla k nam jedna X5 4,4i ze mu robi olejove mlaky v garazi... Tak sa auto poriadne popozeralo,spodok zakonzervovany od oleja lepsie ako egyptska mumia,no a zistilo sa ze mu doslova vali olej spod oboch hlav... A este dalsia vec...klepal jak dedova seckovica na travu :D Majitel oboznameny s problemom a postupom oprav,hlavy dole atd,atd... Dal som dole veka ventilov,a tam hotovy armagedon... Ja tomu hovorim karbonove bahno :D Neklamem,aj mam niekde fotku ako som na kuchynskej vahe odvazil,bolo tan cca 1kg karbonu. No ale pointa,bol zly jeden sponovak na prepojovacej retazi vaciek. Vsetko sa porobilo,motor netiekol,ale stale klepal,sice menej,ale klepal... Presne tak dieselovo. Bol som s tym na diagnostike v AWT (pozdravujem toho nagelovaneho premudrovaneho fesaka),no a zistilo sa ze vanosy nefunguju spravne... Tak ze co,motor isiel relativne dobre,akurat sa mi nepozdavala spotreba... NO a vtedy ma prekvapil majitel... on chce nove (m62 sa neda repasovat,a ak ano tak sem s tym :D ) Tak sa objednali v automotive nove za 1480e. A podstata celych tychto dlhych kecov? :?: Vanosy sa menili iba kvoli tomu,ze nepracovali spravne. A ked som motor potom nastartoval samozrejme ze spotreba isla hned dole a motor ozil v spodnom pasme otacok,ale STICHOL. A doteraz ide uplne ticho.... Takze klepali vanosy a nie ojnicne capy a ine prkotiny.... :idea:
BMW 320i E36. M52

superlight

Pondelok, 21. Februára 2011, 17:24

ja dufam ze to bude len ten vanos, na jednom nemeckom fore som cital pripad kde chcal mal podobny zvuk motora z tepla, ze to bolo nakoniec olejove cerpadlo, ten zvuk sa prenasal cez rozvody hore k vanosu... a bolo v pcku cerpadlo... a to stym karbonom to ti verim niekde na nete je fotka e36 singlvanosu a ked dal chalan dole viko tak ten vanos a vacku na 1 valcom nebolo ani vidiet, ciste blato som myslel ze odpadnem.. :D ked som to videl...

jararak

Re: E46/330i - problem klepkanie /asi vanos

Pondelok, 21. Februára 2011, 19:58

superlight cez beysan, momentalne mam len kovove kruzky nejake doma, musim doobjednat a zajednat s adminom platenu sekciu. tu na klube som predal asi 30 kruzkov a nikto zatial nereklamoval :). co som pozeral tak dr.vanos bude to iste len je to kua drahe lebo anglicania
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

pribinacik
Auto: F36
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 25. Februára 2011, 08:09

ja by som sa mal tiez na moju 328i pustit do vanosov... mene sice auto taha krasne, aj je zive, za studena ide ako sepot kvetin, ale ked sa zohreje pri ustalenych cca 1100 otackach pocut take klepotanie... (lenze ja to pocujem ako keby to slo spod auta a nie od vanosov) co to moze byt??
BMW F36 430d xDrive ///M
ex BMW E36 328i Coupe ///M,
Montrealblaumetalic, AC Schnitzer exhaust, 3M SilverCarbon Roof, ///M3 interior black leather
--> no speed no fun <--

jararak

Piatok, 25. Februára 2011, 19:28

1100 otacok na m52 je relativne dost malo, motor uz chyta vybracie, by som povedal ze bud ti drnkoce prevodovka alebo vyfuk alebo oboje, tak ci onak je to vsetko spojene dokopy, posri pod auto ci nema nieco z toho prilis volu aby sa to vedelo spojit.
bmwcoding.sk

pribinacik
Auto: F36
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 26. Februára 2011, 01:22

jararak napísal:
1100 otacok na m52 je relativne dost malo, motor uz chyta vybracie, by som povedal ze bud ti drnkoce prevodovka alebo vyfuk alebo oboje, tak ci onak je to vsetko spojene dokopy, posri pod auto ci nema nieco z toho prilis volu aby sa to vedelo spojit.

upresnil by som tie zvuky asi nasledovnym sposobom: pri tych otackach je to take ako keby hrkotanie niekde spod motora..., prevodovka je mylsim v pohode, zotrvak to nebude lebo je vcelku... robi to len ked je motor zohriaty :( ale inak sa na nom neprejavuje nic, ide ako ma, vykon v pohode, netrha...
BMW F36 430d xDrive ///M
ex BMW E36 328i Coupe ///M,
Montrealblaumetalic, AC Schnitzer exhaust, 3M SilverCarbon Roof, ///M3 interior black leather
--> no speed no fun <--

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 23 neregistrovaných