Ten dieselovy zvuk.... viem co asi myslis,poznam to z mojej byvalej 320i. Ak bol motor studeny,bol ticho a zohriaty klepal. A pamatam si ako som raz na pumpe kontroloval tlak v pneu,a taky starsi pan co tankoval do fabie na vedlajsom stojane mi hovori: ake to mate pekne nalestene,ja ze dekujem pane

a on,to mate diesel?

a to som mal nastartovane

tak som sa chcel dopatrat co to klepe... Najprv sme mysleli ze capy na ojniciach,resp v piestoch... A nakoniec to bol vanos,hajzel... A este jednu skusenost co mam... Prisla k nam jedna X5 4,4i ze mu robi olejove mlaky v garazi... Tak sa auto poriadne popozeralo,spodok zakonzervovany od oleja lepsie ako egyptska mumia,no a zistilo sa ze mu doslova vali olej spod oboch hlav... A este dalsia vec...klepal jak dedova seckovica na travu

Majitel oboznameny s problemom a postupom oprav,hlavy dole atd,atd... Dal som dole veka ventilov,a tam hotovy armagedon... Ja tomu hovorim karbonove bahno

Neklamem,aj mam niekde fotku ako som na kuchynskej vahe odvazil,bolo tan cca 1kg karbonu. No ale pointa,bol zly jeden sponovak na prepojovacej retazi vaciek. Vsetko sa porobilo,motor netiekol,ale stale klepal,sice menej,ale klepal... Presne tak dieselovo. Bol som s tym na diagnostike v AWT (pozdravujem toho nagelovaneho premudrovaneho fesaka),no a zistilo sa ze vanosy nefunguju spravne... Tak ze co,motor isiel relativne dobre,akurat sa mi nepozdavala spotreba... NO a vtedy ma prekvapil majitel... on chce nove (m62 sa neda repasovat,a ak ano tak sem s tym

) Tak sa objednali v automotive nove za 1480e. A podstata celych tychto dlhych kecov?

Vanosy sa menili iba kvoli tomu,ze nepracovali spravne. A ked som motor potom nastartoval samozrejme ze spotreba isla hned dole a motor ozil v spodnom pasme otacok,ale STICHOL. A doteraz ide uplne ticho.... Takze klepali vanosy a nie ojnicne capy a ine prkotiny....

BMW 320i E36. M52