... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

filipe46
Autor témy
Kraj: Žilinský

E46 330d repas prednej nápravy

Nedeľa, 28. Februára 2016, 16:05

Zdravím vzhľadom na to že pri cúvaní mi niekedy začne trhať celým predným kolesom tak som sa rozhodol spraviť repas prednej nápravy... zaujíma ma čo všetko mi treba na repas prednej nápravy. Ideálne by bolo keby repas nebol len o tlmičoch ale o všetkom čo mi zlepší jazdné vlastnosti. Zaujíma ma aké značky výrobcov uprednostňovať. Skúsim niečo napísať ak by niekto vedel viac prosím opravte ma alebo poprípade informujte
Začnem ramenami. Teraz sú tam pravdepodobne meyle lebo predošlí majiteľ mi povedal že na nich bude stačiť vymeniť iba silentbloky, alebo sú aj iný výrobcovia ktorý majú tuto moznost?
Horné uloženie tlmičov a tlmiče aký výrobca alebo skôr originál?
Čapy riadenia aký výrobca?
Stabilizačné tyčky aký výrobca?
Sú tam ešte nejaké silentbloky a komponenty ktoré treba meniť? poprípade máte kontakt na niekoho kto vie diely zohnať za lepší peniaz?
Ďakujem za každú informáciu
VW Golf R 2016 2.0TSI

Ex BMW 3er 2001 3.0d tour

Ex Audi A6 2013 3.0TDI

schtomi4
Auto: e46 330cd
Kraj: Trnavský

Re: E46 330d repas prednej nápravy

Pondelok, 29. Februára 2016, 09:00

Ahoj. Ja som práve robil pred mesiacom to isté. Kúpil som značky Febi a TRW. Zatial som spokojný, všetko presne pasovalo, sú tuhé, auto sa chová úplne inak, aj ked pôvodné ešte neboli v tom najhoršom stave. Hlavne čo narýchlešie odchádza sú hlavné silentbloky uloženia ramien, alebo ako sa volajú :D tie nie sú drahé a lahko sa vymienajú. Na ostatné diely asi budeš potrebovať sťahovák čapov, nič drahé, 20 eurová vec. Cenovo mi vyšlo celý predok aj s tlmičmi okolo 600-700 eur(opravu som robil sám). Nič hrozné, keď to prirovnám k tomu, že mám predok auta neporovnatelne lepší. Síce som zvedavý ako dlho mi vydržia, ale čítal som najprv recenzie na anglických a nemeckých fórach, až potom som objednal náhradné diely. Dúfam, že som ti aj niečo pomohol.
Pekný den

Užívateľov profilový obrázok
Mishroom
Auto: e39 ze Stupavy
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 29. Februára 2016, 10:57

filipe46 napísal:
Zdravím vzhľadom na to že pri cúvaní mi niekedy začne trhať celým predným kolesom tak som sa rozhodol spraviť repas prednej nápravy... zaujíma ma čo všetko mi treba na repas prednej nápravy. Ideálne by bolo keby repas nebol len o tlmičoch ale o všetkom čo mi zlepší jazdné vlastnosti. Zaujíma ma aké značky výrobcov uprednostňovať. Skúsim niečo napísať ak by niekto vedel viac prosím opravte ma alebo poprípade informujte
Začnem ramenami. Teraz sú tam pravdepodobne meyle lebo predošlí majiteľ mi povedal že na nich bude stačiť vymeniť iba silentbloky, alebo sú aj iný výrobcovia ktorý majú tuto moznost?
Horné uloženie tlmičov a tlmiče aký výrobca alebo skôr originál?
Čapy riadenia aký výrobca?
Stabilizačné tyčky aký výrobca?
Sú tam ešte nejaké silentbloky a komponenty ktoré treba meniť? poprípade máte kontakt na niekoho kto vie diely zohnať za lepší peniaz?
Ďakujem za každú informáciu

Tak na komplet potrebujes:
Ulozenia tlmicov
Tlmice
Prachovky a dorazy
Tycky stabilizatora
Ulozenia stabilizatora
Tycky riadenia
Capy riadenia
Ramena spodne 2x horne 2x

Najlepsia ale aj jasne najdrahsia volba je tlmice a prachovky sachs a ostatne veci lemforder.
Cafte

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 29. Februára 2016, 11:11

Mishroom napísal:
Najlepsia ale aj jasne najdrahsia volba je tlmice a prachovky sachs a ostatne veci lemforder.

presne tak :thumbup: :thumbup: :thumbup:
skus si pozriet veci tu: http://www.autodielyds.sk/sk/tdc/1?utm_ ... to-prechod
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

k33p
Auto: e87
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 29. Februára 2016, 12:53

Pre pána boha prečo mu radis kupovať vyrobeny čínsky lemforder určený pre východnú európu !!! To si rovno môžeš kúpiť starline alebo iný rovnaký smejd !!! A bude 3x lacnejší ako tento lemforder.
Ano Kúpil som tento čínsky smejd lemforder z dsauto na octaviu za ktorý som vyhodil - rovnaké peniaze ako keby som ho kúpil v autorizovanom servise todos - tz. 75eur a výsledok ze som musel do pol roka meniť ten diel za originálny - lemforder - made in germany v rovnakej hodnote a to 75e ! A ten drží dodnes... Vyvaruj sa 2x robota 2x diel !!! [-X

Kupuj lemforder určený pre západnú európu alebo originálny OEM diel ! A nie z obchodu ktorý to kupuje z poľska, poliaci zas z ruska a oni zas z číny....
e87 118d

Ex.
e30 320i
e39 525d
e46 318i
e46 325i
e46 325i coupe
e90 330xd sedan
e46 320d sedan

filipe46
Autor témy

Pondelok, 29. Februára 2016, 15:04

Zdravím páni,
schtomi4: ďakujem za info a možem vedieť Typ či to bol touring e46?
Mishroom: na e46 sú aj horné ramená???
k33p: chcem nájsť nejaký zdroj dielov ktoré nebudú ako hovoríš z Číny auto si chcem nechať dlhšie tak nebudem doň pchať kadečo
Veľmi ma zaujal e-shop voton .cz má zaujímavé ceny a sortiment vlastne som tam našiel všetko máte niekto s tým e-shopom skúsenosti? Má tie diely z Nemecka či ako.. A každopádne ďakujem za každú odpoveď
VW Golf R 2016 2.0TSI

Ex Audi A6 2013 3.0TDI

k33p
Auto: e87
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 29. Februára 2016, 16:02

ale tu nieje problem kupit "diely z Nemecka" akoze vyrobene alebo ktore sa prekupili cez polsky/rusky trh vyrobeny v cine, pochop uz ze nieje, autodiel ako autodiel....

musis mat alebo najst skutocne spolahlivy zdroj ktory ma skutocne diely s požadovanou kvalitov urcene pre zapadnu europu, nie pre vychodnu...a poradim ti, eshop to zpravidla nebude...a castokrat uz ani kamenny obchod, ved sa rozhliadni okolo, same lacne pančovane oleje alebo druhotriedny tovar lemforder alias blato. Jedna z možností je nakupovať v serioznom servise ktory je realne zazmluveny s kvalitnymi dodavatelmi, ale necakaj ze kupis liter oleja za 7e ale dvojnasobok a tak isto aj ND, nebudu ako na eshope za vysnene ceny, mozno ze ano aj bude stat 2x tolko ale ten diel vydrzi dalsich mozno aj 200.000km a nie len pol roka, rok
e87 118d

Ex.
e30 320i
e39 525d
e46 318i
e46 325i
e46 325i coupe
e90 330xd sedan
e46 320d sedan

schtomi4
Auto: e46 330cd
Kraj: Trnavský

Utorok, 1. Marca 2016, 08:10

Ahoj
E46 horné rameno nemá. Ja mám Coupe. Ale najlepšie je vyhľadať na stránke realoem.com súčiastky podľa VIN a potom podľa toho ich objednať.

K33p v tom máš pravdu, že na západnej Európe predávajú kvalitnejšie náhradné diely. Bohu žial to je tak aj s ostatnými vecami buď potraviny, lieky, mäso atd atd. Lenže to je veľký omyl, že keď u nás kúpiš niečo, čo je drahšie, tak to hneď bude aj lepšie a kvalitnejšie. To len hovorím z vlastných skúseností a zo skúseností mojich známych. Pravda je, že keď kúpiš drahšie, máš menšie riziko, že to nebude nejaký šmejd, ale to dozvedieš až vtedy, keď už budeš mať náhradný diel namontovaný a budeš ho aj pužívať.

filipe46
Autor témy

Streda, 9. Marca 2016, 12:25

Už som našiel všetko potrebné len by som potreboval od teba poradiť ako sú vymenil čapy a silentbloky na ramenách? A bolo to obtiažne vymeniť to?
VW Golf R 2016 2.0TSI

Ex Audi A6 2013 3.0TDI

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných