... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

samson858
Autor témy
Auto: FiatPuntoII. 1.2 8v
Kraj: Košický

e46 320i

Sobota, 28. Februára 2015, 16:28

rozmyslam o kupte tohto auta ale bojim sa hlinikoveho bloku a vanosu, su to take serepetičky čo len robia motor citlivejšim či nie ? radšej by som chcel mať e46 s motorom z e36 m50b20 ktory je ešte z liatiny a bez vanosu tušim to je pravy nezmar, čo myslite je vymena možna ?

Užívateľov profilový obrázok
kubo323ci
Auto: e46 323ci
Kraj: Žilinský

Re: e46 320i

Sobota, 28. Februára 2015, 17:32

r6ku len tak neznicis co sa tyka vanosu toho sa bat vobec nemusis a uz vobec nie hlinikoveho bloku pokial tam nechces mas 1000hp. staci robyt bezny servis a ten motor ta prezije.
Naposledy upravil/-a kubo323ci v Pondelok, 2. Marca 2015, 12:39, upravené celkom 1 krát.

samson858
Autor témy

Nedeľa, 1. Marca 2015, 12:55

ja mám strach že už kupim v žalostnom stave, nieje to motor velmi citlivy na plne vypeky za studena/za tepla ?

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 1. Marca 2015, 13:14

samson858 napísal:
nieje to motor velmi citlivy na plne vypeky za studena

](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Atavan
Auto: e46 320d

Nedeľa, 1. Marca 2015, 15:11

neuveris ale prave tento motor je ako stavaný na vypeky za studena....

samson858
Autor témy

Nedeľa, 1. Marca 2015, 16:15

nebudte zli chlapci, nechcel som tym povedať že ja budem ten čo to bude robiť, len nechcem kupiť nejaky kus po mladom debilovi čo tomu daval na pi*u... su motory ktore znesu viac a motory ktore znesu menej, viem že 1.4 hlinikova od PGT205 bola na to velmi hakliva stačilo pár vypekov za studena a už si mohol liať olej v pomere 1:1 ako benzin ...

paca

Pondelok, 2. Marca 2015, 07:45

tak jediná možnost je si koupit nové auto kde máš jistotu že tomu nikdo nedával za studena :wink:
Obrázok
e36 320i convertible

kubo323ci

Pondelok, 2. Marca 2015, 09:33

chod na obhliadku s niekym co sa aspon trosku rozumie do aut a mas to vystarane. ked auto zere olej tak ide modry dym s vyfuku. ak nezere a ubuda tak niekde tecie. bud do chladiacej kvapaliny alebo mas poteceny blok motora vyzualne sa to da pekne skontrolovat. skor ako na motor by som sa sustredil na napravy. obzvlast zadnu napravu ci nieje vychylena ( s amaterskeho driftovania) dolezita je elektrika ci vsetko funguje. ak nie nespoliehat sa na mudre reci predavajuceho ze to nieje problem opravit lebo keby to nebol problem tak by to opravil sam. treba skontrolovat hrdzu hlavne na zadnych lemoch. nieje to prekazka ak je zvysok auta v dobrom stave no oprava si vyziada neaku tu investiciu cca do 200€. Ak je to automat treba vyskusat vsetky stupne radenia a podradovania. aj spiatoku. (po kupe bezodkladne vymenit olej aj ked majitel tvrdi ze ho menil nedavno). ak je to manual treba sa sustredit ci radi hladko ak pocut obcaz zuby tak je chyteny synchron ( repas alebo novu prevodovku). este som zabudol ak by dymel na bielo tak je pravdepodobnost ze ti zere vodu. v tom pripade treba zkontrolovat ci netlakuje hadice pri chladici. to je taky zaklad na co sa treba najviac sustredit. vela krat netreba verit tomu co majitel o aute povie. a taka osobna skusenost vzdy sa stretnut s majitelom pri jeho dome. zistis tym financnu situaciu majitela a tym to ako servisoval auto, majitel ti prezradi chyby ktore by inak zamlcal, dovod je jednoduchy. toto ti hodne pomoze. prajem dobru kupu

nadro
Auto: BMW E46 320 touring

Pondelok, 2. Marca 2015, 11:52

Ta domacnost je velka pravda. Bude sa bat zatajovat chyby aby potom nemal problemy napriklad s oknami :smile:
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 2. Marca 2015, 12:01

nadro napísal:
Ta domacnost je velka pravda. Bude sa bat zatajovat chyby aby potom nemal problemy napriklad s oknami :smile:

jeezisi no vy ste mi tu odbornici, a co akoze ked pride kupujuci pred panelak kde byvas? co uvidi? somarina!
ja kled predavam auta a pride kupec, odbehnem z dielne na benzinku auto ukazat a keby si ma videl v monterkach tak nekupis odomna ani zhnity pomaranc
kubko, to mam chodit v obleku a predavat auta pre nejakou vilou s bazenom?? ty pred panelakom zistis moju financnu situaciu?? coo? akoo?? kdee??? fetujes???
pocasie je nahovno, auto cele zajebane zvonka i zvnutra, no nemam cely den voskovat a vysavat aby mohol prist nejaky čuračik testovaci jazdec vyvoziť mi naftu?? Takych som zazil milion aj pol...v dnesnej dobe predavat auto je extremny sport, to ho radsej fakt jebnuť do AAcka za polovicu a sväty pokoj ](*,)
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

kubo323ci

Pondelok, 2. Marca 2015, 12:34

uplne si ma nepochopil. jasne ze pred panelakom nic nezistis pokial ta nepozve na kavicku. jasne ze nemusis chodit v obleku pokial neskladas vety s nadavok :wink: no ty to vnimas inak ako milion dalsich ludi co pridu obzriet auto. psychologia ako zaposobis v prvy moment je to najdolezitejsie pri obchodovani ci aut domov ale aj obycajnych dielov. To ti povie kazdy DOBRY obchodnik. moznoze mas bazar alebo si uz otocil viac aut no kolko ludi ti prislo priemerne obzret jedno auto? jeden? dvaja? desat? hmm? toto su cisla ktore si treba vsimat nie to ze som predal 500aut no jedno auto predavas 2 roky a nakoniec ho predas o 20% lacnejsie ako povodna cena. ja som predal 7 aut a iba pri dvoch autach ho nezobral prvy kupec. Myslim si ze dobra statistika a to niesom predajca ale mlady chalan co ma hobby v autach a tiez som denne v garazi zatrtkany od oleja no ked mi ma prist kupec tak ta polhodinka kym hodim sprchu a obleciem sa ako clovek ma nezdrzi. Dalsia vec co sa tyka spinavosti auta. Ked budem predavat traktor co ma od hovien kolesa tak je to v pohode no ked mam predat auto kde chalan bude vozit svoju rodinu tak si dam tu namahu a za pohodky je povysavane a ked je vonku skaredo tak clovek ktoremu ide aj o vyzualnu stranku auta tak to auto nepojde pozerat ;) logika neee. co vidis na mokrom aute aj ked je umyte? odpoviem VODU a nie skrabance preliaciny a obcas pekne zanikne aj hrdza pripadne zle nastriekane diely atd... Kazdy nech roby ako mysli za vhodne ja som dal len typ chalanovy a to ze tu pisem moje myslienkove pochody je len a len moja vec. a nesud ma ked ma nepoznas. niesom fetak a ani na drogach takze to si nabuduce odpust. ja niesom odkazany na kseftovani s autami, dielmi na auto a ojebavanim ludi pri predaji aut. Som vzdy uprimny a aj najmensi skrabanec okomentujem ako sa stal pokial viem jeho hystoriu a nie ze to neviem to bolo a tvarit sa ze tam nic nieje pokazene a palubovka vysvietena. Dakujem skoncol som. radsej budem pisat ss ako sa tu natahovat s ludmi co nemaju o danych veciach sajnu

drak
Auto: bmw 330 ci smg
Kraj: Prešovský

Pondelok, 2. Marca 2015, 15:23

No ja neviem ale nerozmýšľal si nad inou motorizaciou lebo to po čase sa ti bude zdať je že slabé a nehovorím aj o spotrebe :smile:

samson858
Autor témy

Utorok, 3. Marca 2015, 10:38

kubo323ci - dakujem za prispevok budem vedieť na čo sa zameriať, a Drak - nie nerozmyslal :) mne netreba najviac konov :) ja len chcem mať 6 valec :) a čo sa tyka spotreby tak NEVERIM tomu že 330i a 320i ma rovnaku spotrebu :) ja nejazdim športovo ja jazdim ekonomicky no niekedy si rad popočuvam pekny motor, ktory je kvalitny, vela vydrži a je iny od všetkych ostatnych, na 320i sa da jazdiť za tušim 8-9 L a pri 330i ked si dobre pamatam 11-13L a to je pre mna dosť velky rozdiel :)

kubo323ci

Utorok, 3. Marca 2015, 10:50

s tou spotrebou to nieje uplne tak ako si myslis dost dolezite je ci budes jazdit viac mesto alebo mimo mesta. ja osobne by som do 2litra tiez nesiel. ked uz tak do 323i co je objemovo 2,5 a ten krutak je tam o dost lepsi ako u 2litra no co sa tyka spotreby budem porovnavat motory 2,3 a 3l lebo obidva som mal v tom istom aute tie iste podmienky pre jazdu rozmer pneu rovnaka benzinka a poviem ti ze ten rozdiel necitim na 2,3ke som vedel spravit najnizsiu spotrebu levice-orava cez donovaly za 6,3l a pri 3l ta ista trat take iste zatazenie auta a 7,2. samozrejme toto su najnizsie spotreby s obcasnym predbiehanim a dost silnym zatazenim hore donovalmi kedze neraz idem za kamionmi. tak si to porovnaj. idealne pre teba je bud m52 2,3 alebo m54 2,5. mas 6valec pekny vykon a spotrebou cca 7l mimo mesto az cca 12l v meste samozrejme spotrebu roby vodic.

drak
Auto: bmw 330 ci smg
Kraj: Prešovský

Utorok, 3. Marca 2015, 11:26

Tak trochu ti poviem že moja 330 pri normálnej jazde sa pohybuje 7-9 litrou no mestka spotreba je v podstate ako je vysie napísané podľa sofera áno 6 valce sú dobre ale dvoj liter nato ze je šesť valec nič moc a spotreba nehovorím .. skús este nad tím porozmýšľať ..lebo aby si potom nebol prekvapení..to ze je vetsi objem neznamená že bude zrat aj slamu okolo cesti :D milión ľudí milión chuti :D hneď ako s tím dvojlitrom chytíš kamión niekde vkopci tak potom prides nato ze ako si to nechce ísť :-({|=

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných