... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Re: E46/320d 100kW - Oprava Elektroniky Bosch VP44

Pondelok, 1. Februára 2010, 17:55

No ja tiež čakam kedy sa neake auto z VP44 kou ukaže. mynuleho roku ich bolo dosť. Hlavne tie Ople sa drbkaly hodne ale našlo sa aj jedno BMW :( Ked dojde knám tak to vyskušam spravyť na aute a ked to naštartuje tak potom vyberiem čerpadlo von a vyčistime ho.

djlaco
Auto: 325 tds
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 1. Februára 2010, 18:25

luky podom daj vediet ako si dopadol :) =D>
BMW 325 tds touring vyrobene - Regensburg

luky2208

Pondelok, 1. Februára 2010, 19:25

djlaco napísal:
luky podom daj vediet ako si dopadol :) =D>

Jo dam len teraz jak na truc sa nepodrbe žiadne :lol:

alfi666

Utorok, 2. Februára 2010, 15:17

nj,,, tak tych 250 neni malo... samozrejme, ked si to clovek robi pre seba, tak je to ovela menej... ale za 150 by som to ani ja nerobil a este ktomu davat zaruku :-k
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

luky2208

Utorok, 2. Februára 2010, 20:56

alfi666 napísal:
nj,,, tak tych 250 neni malo... samozrejme, ked si to clovek robi pre seba, tak je to ovela menej... ale za 150 by som to ani ja nerobil a este ktomu davat zaruku :-k

Ako ked to bude aj z vyčistením aj z opravou elektroniky,tak to je super cena. Ale ked mu to tam donesieš vybraté a on len preletuje sučiastku a naspeť to zatvorí tak to je dosť si myslím. Už sa neviem dočkať kedy prikvitne neaký dieslačik z VP44kou \:D/

alfi666

Utorok, 2. Februára 2010, 23:08

No pochybujem, ze by to bolo s vycistenim ;).. mozno demontaz+montaz cerpadla na auto... ked vtom neni ani to, tak je to dost drahe... no ale holt, aj tak lacnejsie ako 1000e za komplet repas s rovnakou chybnou elektronikou ;)

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 3. Februára 2010, 10:21

Ten chalanisko písal,že pričina je to čerpadlo sa pokazí kôli tomu že ide na sucho, ked v nom nieje nafta, a nemá čo chladiť sučiastky a vtedy sa to odpáli,nie???Aspon tak som to tuším čítal.....je zvláštne že niekomu drží veľa km a niekomu nie...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

alfi666

Streda, 3. Februára 2010, 10:25

Problem je vtom, ze ked je nafta sucha alebo ide cerpadlo bez nafty, tak sa velmi rychlo zvysuje trenie toho elektromagnetu ktory tam tusim prietok reguluje.... ked sa zvysi trenie, tak elektromagnet zerie viac prudu aby zvladol spravit ten potrebny pohyb... a pri istom prude to uz ten tranzistor nevydrzi.... cize... spravny sposob ako tomu predist, je tankovat "mastnu naftu" alebo pouzivat pridavky do nafty

TT-SIMIK

Streda, 3. Februára 2010, 10:30

alfi666 napísal:
Problem je vtom, ze ked je nafta sucha alebo ide cerpadlo bez nafty, tak sa velmi rychlo zvysuje trenie toho elektromagnetu ktory tam tusim prietok reguluje.... ked sa zvysi trenie, tak elektromagnet zerie viac prudu aby zvladol spravit ten potrebny pohyb... a pri istom prude to uz ten tranzistor nevydrzi.... cize... spravny sposob ako tomu predist, je tankovat "mastnu naftu" alebo pouzivat pridavky do nafty

alebo vymenit tranzistor...za výkonnejší...eehe....ale viem,že to nieje také lahké...nieje tam len jedna sučiastka.....))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

alfi666

Streda, 3. Februára 2010, 10:42

TT-SIMIK napísal:
alebo vymenit tranzistor...za výkonnejší...eehe....ale viem,že to nieje také lahké...nieje tam len jedna sučiastka.....))))

Ano, to by slo, ale nieje to velmi systematicke riesenie, kedze to cele cerpadlo je proste stavane na mastnejsiu naftu nez mame tu vo vychodnej europe... cize - ti, co vam to este nezdochlo, davajte si nejake aditiva ;) malo by to pomoct predlzit zivotnost...

TT-SIMIK

Streda, 3. Februára 2010, 10:52

Ale ak je chyba v mazaní a nasledne len vo výmene toho tranzistora(ja neviem či odíde popritom ešte nejaká sučiastka),tak potom už len zrepasovať to čerpadlo, teda ja neviem čo sa tam repasuje,ale niektoré firmy pytaju za repas také prachy,aj keď oni to asi robia výmenou celej elektroniky(aj keď možno keď to teraz nejaký čita, sa na tom bude obohacovať....hehe).......je to dosť veľa penazí.........
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

pexon
Auto: e46 330d
Kraj: Bratislavský

Sobota, 6. Februára 2010, 11:45

luky2208

Nedeľa, 7. Februára 2010, 09:16

pexon napísal:

Ak toto čerpadlo niekto opraví tak bude fungovať len v tom aute v ktorom bolo založené. Nepomôže ani samostatné napojenie čerpadla na diagnostiku a vynulovanie pameti zavad jeho RJ,lebo hodnoty vstrekovania a všetkeho stým spojené je nahraté z RJ auta. Nová RJ čerpadla je uplne čistá a po zapnuti kluča sa do nej nahrajú hodnoty prislušnej RJ auta. Je tu možno nahoda že to čerpadlo v neakom aute naštartuje ale je to mizivé percento. PS: 1x v živote som to počul že sa to podarilo v jednom nemenovanom servise v PP kde mechanici založili nahodou čerpadlo z ineho vybrateho motora a auto naskočilo (išlo o BMW). Ale to som len počul nie vydel ! Osobne som na vlastnej koži zažil nové čerpadlo na Ford Mondeo (stalo 65000sk) po založení auto nenaštartovalo a RJ čerpadla vypísala chybu :RJ čerpadla-chyba komunikacie. Povedal som veducemu aj zakaznikovy že to nové čerpadlo je zlé. Ich zeakcia uplne infarktová :mrgreen: . Takže kupiť dalšie čerpadlo za 65000sk a založiť. Auto naštartovalo na prvý krát. Tým chcem povedať to že s prvým čerpadlom bolo niečo robené (kôly diagnostike a kontrole na aute bolo požičané a napojené na auto,alebo niečo podobné.alebo jednoducho vada od výroby). Takže to čerpadlo čo je na predaj asi len na sučiastky alebo nová hlava :roll:

TT-SIMIK

Nedeľa, 7. Februára 2010, 12:00

Taká jedna otazka......ak by som vymenil len tu sučiastku(tranzistor),tak by šlo potom auto zase,samozrejme,než by sa to odpalilo zase,ale teoreticky by šlo??? Alebo ak by ten dotyčny,nič ine z čerpadlom nemal a dal by urobiť len tu sučiastku a nahodil by to da auta,tak by to šlo???? Jeden kontakt mi volal ohladne auta a sme sa bavili že mu to možu spraviť za 1000€(v brne) ale samozrejme komplet...ale ja na to že tolko by som za to nedal...teraz nastáva len otázka,že či by slačilo len vymeniť tu sučiasku a auto by išlo.....alebo tam niečo iné treba ešte robiť...ja to teda robiť nejdem,len ma to zaujíma.....))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

luky2208

Nedeľa, 7. Februára 2010, 13:42

TT-SIMIK napísal:
Taká jedna otazka......ak by som vymenil len tu sučiastku(tranzistor),tak by šlo potom auto zase,samozrejme,než by sa to odpalilo zase,ale teoreticky by šlo??? Alebo ak by ten dotyčny,nič ine z čerpadlom nemal a dal by urobiť len tu sučiastku a nahodil by to da auta,tak by to šlo???? Jeden kontakt mi volal ohladne auta a sme sa bavili že mu to možu spraviť za 1000€(v brne) ale samozrejme komplet...ale ja na to že tolko by som za to nedal...teraz nastáva len otázka,že či by slačilo len vymeniť tu sučiasku a auto by išlo.....alebo tam niečo iné treba ešte robiť...ja to teda robiť nejdem,len ma to zaujíma.....))))

Podla mna je to tak: ak motor zdochol počas normalnej jazdy napr na dialnici pri cca 120km/h tak sučiastka sa odpálila preto že sa niečo pridrelo.To znamená že po vymene súčiastky to asi fungovať nebude. Ale ak to nenaštartovalo po tom ak auto večer normalne prišlo a rano to už nenatočilo,tak to bude mať najskôr za nasledok spadnutie nafty a čerpadlo šlo na sucho (sušiastka sa prehriala alebo mal presuvník velký odber prudu.Tak vtom pripade to podla mna bude fungovať ale treba doriešiť to padanie nafty. Dalšia možnosť ktorá je hlavne u Opla velmy kritická je ak ti auto zdochne pri pohýnaní v križovatke a už ho nenaštartuješ. Je to vlastne na silu zastavené čerpadlo. Aj v tomto prípade to myslím bude po oprave fungovať.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 9 neregistrovaných