... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk
 
Užívateľov profilový obrázok
Jakub7
Autor témy
Príspevky: 199
Registrovaný: 31.5.2017
Kraj: Banskobystrický

BMW e46 320i - Vytiekol olej- upozornenie aj pre iných

Štvrtok, 21. Decembra 2017, 18:48

Zdravím chcel by som vám napísat čo sa mi stalo a tým varovat aj iných čo sa može stat :) ..... v sobotu ráno som kontroloval olej.. všetko bolo v poriadku.. potom som išiel trasu cca 70km.... prišiel som domov.. a zrazu počujem že mi motor klepe.. otvoril som kapotu a počul ako hydroštely klepocu... nechápal som hned hlava v smutku... nechal som motor vychladnut a išiel skontrolovat olej ..... A olej fuč... riska neukazala vôbec nič.. nechápal som.... na druhý den ráno som nalial 2L oleja a išiel rýchlo na zdvihák čo bolo asi 1km od domu. Dal auto hore na zdvihák a celý spodok auta bol od oleja až po zadný tlmič výfuku. naštartoval som a sledoval zdola skadial tečie... bublinkovalo to okolo risky na olej (dole kde je nasunutá rurka) .. tak som to všetko rozobral a vybral risku.. dal som nové tesnenie (ten kružok) a všimol som si že je asi tak 1 cm od tesnenia hrdzavé miesto.. pozrel som lepšie a mal som tam 3 malinké dierky ako od ihly..... no fasa reku... tak som to odniesol zavarit autogenom a potom som ju natrel a ošetril... všetko pozakladal a išiel nový olej aj filter.. človek ani netuší ako rýchlo sa zle stane a za aku banalitu.. možno keby som išiel ešte dalej zadrel by som motor... ( snímač hladiny oleja asi nefunguje lebo žiadna kontrolka nevyskočila)

len nechápem ako sa cez taku malu dierky pretlačí tolko olej a tak rýchlo. Dufam že sa vám to nestane :)
 
Užívateľov profilový obrázok
Flasho
Príspevky: 497
Registrovaný: 14.2.2012
Auto: e60 545iA e46 330iA
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bratislava

Re: BMW e46 320i - Vytiekol olej- upozornenie aj pre iných

Utorok, 26. Decembra 2017, 17:12

Tak mal si šťastie, cez tu mierku to zvykne často tiecť, no nie také množstvo ako tebe, asi na každom druhom to pretesňujem :)
Oprava BMW Riešenie a odstránovanie elektronických, či mechanických závad, takisto ponúkam aj ND za bezkonkurenčné ceny.
Recenzie o mne: bmw3-e46/flasho-super-odbornik-dakujem-t78793.html
Tel.č. +421918113450

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 22 neregistrovaných