... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
solo napísal:Tak výsledky z diag. na PC v Bawarii BB.
Skoro všetko o.k. Rôzne símače na motore nehlásia žiadnu el. chybu. Predstrek na čerpadle o.k. Problém: regulácia plniaceho tlaku turba!
Podotýkam že turbo je fungl nové.
Po debate s technikom padli len možné typy závady:
-zlé turbo, nenadstavené (nechcelo sa mi veriť, je origo)
-zanesené hadice a interculer olejom
-vadná váha vzduchu (rieši mnoho ohľadne prípravy zmesi)
-vstreky už môžu blbnúť
Malý šok: doma som vyhodil váhu vzd. a čo nevidím, na boku chýba malý termistor ktorý býva len zacvaknutý v plieškoch! kto to pozná, vie o čom hovorím. Asi už vyletel aj z výfuku.
Tak zajtra uvidím, nová váha je už na ceste a keď ju nahodím, dúfam že už nebudem písať na túto tému. Daj BOŽE aby tomu bolo tak!
Ináč váha vyzerá byť o.k., nevie niekto el. hodnoty toho termistora?
Bola by do rezervy alebo na predaj.
crumar napísal:Nebudem vytvarat novu temu, tak to hodim sem.
Vymenil som tesnenie pod hlavou, termostat... Zlepsenie vyrazne, avsak vcera som dlhsie stal na mieste a tak som chcel vo vnutri trosku zakurit. Na volnobeh mi fuka chladny vzduch, tak som mu trochu pridal plyn kym nezacal fukat teply vzduch. Vonkajsia teplota okolo -5 stupnov. Vsetko sa tvarilo v pohode, ale po chvilke sa motor prehrial. Rychlo som ho vypol a isiel som sa pozriet na vicko ventilov. Pena ziadna, uplne ciste. Hadice tvrde ako skala. Myslite si, ze to moze mat na svedomi vodna pumpa? Ked som menil tesnenia, tak som ju nedaval dole, pretoze som myslel, ze je v poriadku, lenze teraz mam pochybnosti, ci tieto problemy nesposobuje prave ona. Ako sa vlastne prejavuje chybna vodna pumpa?
paul napísal:crumar napísal:Nebudem vytvarat novu temu, tak to hodim sem.
Vymenil som tesnenie pod hlavou, termostat... Zlepsenie vyrazne, avsak vcera som dlhsie stal na mieste a tak som chcel vo vnutri trosku zakurit. Na volnobeh mi fuka chladny vzduch, tak som mu trochu pridal plyn kym nezacal fukat teply vzduch. Vonkajsia teplota okolo -5 stupnov. Vsetko sa tvarilo v pohode, ale po chvilke sa motor prehrial. Rychlo som ho vypol a isiel som sa pozriet na vicko ventilov. Pena ziadna, uplne ciste. Hadice tvrde ako skala. Myslite si, ze to moze mat na svedomi vodna pumpa? Ked som menil tesnenia, tak som ju nedaval dole, pretoze som myslel, ze je v poriadku, lenze teraz mam pochybnosti, ci tieto problemy nesposobuje prave ona. Ako sa vlastne prejavuje chybna vodna pumpa?
Chalani,skontrolujte si hlavne chladice,ci ich nemate pozanasane...
Niekde som to uz pisal,ze som mal take pripady...
Samozrejme sucasne treba skontrolovat vodnu pumpu,termostat,viscospojku atd...
A az nakoniec rozmyslat nad prasklinou v hlave, ale tieto moderne hlinikove hlavy valcov moc nepraskaju. Len vo vynimocnych pripadoch. Skor umre tesnenie pod hlavou alebo sa hlava len mierne prehne... Ale prasknutie mozte takmer vylucit, mozno tak 1 hlava z 1000 praskne. A aj to musite ist dost dlho bez vody...