... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Grom
Autor témy
Auto: BMW E36 320Ci
Kraj: Trenčiansky

E36 strongflex skúsenosti

Sobota, 15. Marca 2014, 21:16

Ahojte.

V blízkej dobe sa chystám meniť komplet silentbloky na aute. Dosť uvažujem o červených strongflexoch, no okrem jazdných vlastností ma zaujíma aj komfort. Nieže by som bol nejaký precitlivelý, no auto slúži hlavne ako "daily car" no sem-tam aj poblbnem a rád si prejdem tiahle zákruty aj z ostrejšia :)
Sorry, ak sa to tu už preberalo, no pri hľadaní som skoro vždy narazil len na problematiku okolo výmeny, nahodenia atď.. Mňa by zaujímali reálne skúsenosti členov, ktorí spomínané červené strongflexy nahodené majú.

Vďaka.
Maťo

bysto
Auto: e36 323i
Kraj: Bratislavský

Re: E36 strongflex skúsenosti

Nedeľa, 16. Marca 2014, 14:24

Momentálne som v štádiu prestavby na komplet žltú sadu strongflexov. Dufam, ze do 2 týždňov to poskladam. Potom by som ta mohol aj zviesť. Len to by si musel dobehnut niekam ku blave.

Mozem ti ale garantovať, ze je to strašná jebacka dostat von tie povodne. Takze ak to nebudes davat do servisu spravit, tak si luxusne ponadavas. Nakoľko nemam nejake extra lisovacie pripravky, tak som väčšinu vyjebaval von vrtackou, štichpílou, kladivom a sekacom.

Úplne najhorší je inac ten vnútorný silac horného ramena. Ma strasne tenkú stenu a maly priemer a neda sa o to poriadne oprieť.

A dôležitá vec - nakup si nove sroby.

Wincik
Auto: BMW 325 TDS
Kraj: Žilinský

Pondelok, 17. Marca 2014, 14:54

prečo nové šroby ? ak by sa staré dojebali pri demontáži ?

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Pondelok, 17. Marca 2014, 15:04

skor si myslim ze dolezitejsie je vymenit matku hlavne ak je samoistiaca :)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

bysto

Pondelok, 17. Marca 2014, 15:20

Šak rozober a uvidíš, z každého toho šŕobu už bude trochu chýbať a sú to teda sakra namáhané miesta, tak si myslím, že tých pár éčok za nové šróby ťa nezabije (ale keď ti ten šrób v 150tke prdne, tak to ťa zabije určite)

Wincik

Pondelok, 17. Marca 2014, 15:46

no.. niečo na tom bude :) ináč dobrá téma.. kedže aj ja toto budem riešiť.. zaujma to aj mňa.. tak šup šup sem so skúsenosťami :smile:
jeden kamarát ...ktorý nahodil žlté strongflexi na komplet celé auto.. povedal že tie silenty trochu počuť vrrzgať ...

Grom
Autor témy

Pondelok, 17. Marca 2014, 20:56

Meniť mi to bude kamarát, ktorý má jamu a môže za moju diagnózu BMW pozitív :D A vravel, že nadávok pri rozoberaní bude určite dosť..

Grom napísal:
Momentálne som v štádiu prestavby na komplet žltú sadu strongflexov. Dufam, ze do 2 týždňov to poskladam. Potom by som ta mohol aj zviesť. Len to by si musel dobehnut niekam ku blave.

Super, vďaka za ponuku ak by som mal náhodou cestu, tak sa určite ozvem. ( už len zo zvedavosti, že ako ide 323i :D )

A šróby som už od jedného člena cez inzerciu pred časom objednal, predsa len po 18tich rokoch budú tie pôvodné už unavené.
A červené nemáte nahodené teda nikto??
Maťo

bysto

Pondelok, 17. Marca 2014, 21:09

Grom napísal:
Meniť mi to bude kamarát, ktorý má jamu a môže za moju diagnózu BMW pozitív :D A vravel, že nadávok pri rozoberaní bude určite dosť..

Super, vďaka za ponuku ak by som mal náhodou cestu, tak sa určite ozvem. ( už len zo zvedavosti, že ako ide 323i :D )

A šróby som už od jedného člena cez inzerciu pred časom objednal, predsa len po 18tich rokoch budú tie pôvodné už unavené.
A červené nemáte nahodené teda nikto??

Červené mám momentálne na predaj tie, ktoré sa dávajú na predok vlečného ramena. za 30 sú tvoje.

Grom
Autor témy

Pondelok, 17. Marca 2014, 22:17

Ďakujem, ale ak budem objednávať, tak komplet 18 kusový kit.
Maťo

compact
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Streda, 19. Marca 2014, 23:30

no téma ako vyšitá na moju otázku a myslím že stým pomôžem aj zakladateľovi....teda ak sa bude vedieť niekto vyjadriť.

predok mám cca porobený, na zadok som ešte nesiahol, ani sním nemám nejako problém...
problém nastáva ako chytnem nejakú väčšiu jamu....už sa mi stalo že mi celé auto skočilo bokom ale celé, nieje cítiť že by to bolo od zadku.
Otázka je, je už E36 na naše cesty stará a nemá nato zavesenie aby bola relatívne "komfortná" alebo to mam všetko pomeniť a ani sa to potom nepohne?
menil to tu už vôbec niekto kompletne? zadok dole až po zavesenie nápravnice? Pomohlo to? Je jedno či origo alebo strongflex... zaujímajú ma skorej výsledky ........a šróby mam doma komplet nové už asi 3 roky :D
Obrázok

bysto

Streda, 19. Marca 2014, 23:36

compact napísal:
no téma ako vyšitá na moju otázku a myslím že stým pomôžem aj zakladateľovi....teda ak sa bude vedieť niekto vyjadriť.

predok mám cca porobený, na zadok som ešte nesiahol, ani sním nemám nejako problém...
problém nastáva ako chytnem nejakú väčšiu jamu....už sa mi stalo že mi celé auto skočilo bokom ale celé, nieje cítiť že by to bolo od zadku.
Otázka je, je už E36 na naše cesty stará a nemá nato zavesenie aby bola relatívne "komfortná" alebo to mam všetko pomeniť a ani sa to potom nepohne?
menil to tu už vôbec niekto kompletne? zadok dole až po zavesenie nápravnice? Pomohlo to? Je jedno či origo alebo strongflex... zaujímajú ma skorej výsledky ........a šróby mam doma komplet nové už asi 3 roky :D

Môžem ti povedať, že vôle na niektorých siláčoch sú dosť veľké. Oni opticky nejaké rozjebaté nie sú, ale keď som mal napríklad na vlečnom ramene uchytené len to tenké spodné, tak sa s ním dalo hýbať asi 10cm do každej strany bez väčšieho odporu - samozrejme, že keď je to celé pospájané, má to väčšiu pevnosť, ale fakt to bolo na šalát. Zato siláče nápravnice boli skoro jak nové. Ak boh dá budúci týžden doskladám a dám vedieť.

Grom
Autor témy

Štvrtok, 20. Marca 2014, 20:40

compact napísal:

Tak to teda pomôžeš. Jav s poskočením na bok sa mi tiež stáva keď sa mi podarí chytiť jamu. Poprípade pri zvlnenej ceste odskočí zadok ako taký. Ono je známe, že podvozky E36 boli a sú stavané na trošku iné cesty ako naše tankodrómy a aj keby nie, tak myslím že cca. 18 rokov a x km. je na tie siláče tak či tak dosť.. ( beriem do úvahy seba kde s tým nikto nič nerobil jak je auto autom )
Také prvotné nakopnutie k výmene som dostal niekedy ešte v lete keď som bol na geometrii a týpek mi ukázal vôle vďaka ktorým sa to nedalo nastaviť úplne na 100%.

A inak, viem že porovnávam neporovnateľné, no na Punte čo som mal predtým som pri výmene zadných tlmičov na odporúčanie mechanika vymenil aj všetky siláče a uchytenie nápravnice. ( bolo ich asi 6 kusov :D ) No neveril som ako to auto zrazu začalo držať stopu a odtrhnúť ho bol sakra problém. Keď som niekoho viezol, tak tiež neveril v akej rýchlosti režem zákruty a usmievam sa.

Preto som sa rozhodol vymeniť komplet všetko aj na BMW no, ešte niesom rozhodnutý po akých siláčoch siahnuť.
Maťo

compact
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 20. Marca 2014, 22:51

jako v zadu čo sú tie "hlavné" na vlečných ramenách tie už asi niekto menil, to cítim, na predošlej 323i som ich mal KO tak viem že to tancovalo na každom kanáldekli, toto mi na terajšom aute nerobí.
Ale ked chytím jamy tak to odpláva pocitivo aj meter doboku, asi to pomením, ale neviem kedy :D
Obrázok

Wincik

Štvrtok, 20. Marca 2014, 23:29

moje vydržali 40 000 km ( predné silenty zadných ramien ) vtedy som dával lemforder alebo meyle...presne si už nepametám....je ale pravda že jazdím ako čuňe :D a zadok skúšam urvať a hodiť bokom pomerne často

bysto

Piatok, 28. Marca 2014, 20:05

Takže zatiaľ prvé pocity, strongflexi nahodené dozadu a nemôžem povedať, že by to bol kostitras, aj na naších BA tankodromoch to je celkom fajn. Búchať to nebúcha, ale je to tvrdšie, ale rozhodne nie nekonfortné. Takže smelo do žltých ;)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných