... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
jozi_bmw napísal:...
ak by to bolo diferakom, co by to tam mohlo buchat? moze tam byt nieco vymlatene a staci vymena nejakych dielov alebo komplet diferak novy?
LuCKy napísal:Ak kardan, tak jedine vymlátené ložisko ale neviem či by to malo búchať, skôr hučať. To búchanie by som skôr priradil k vôli diferáku a tiež by ma zaujímalo, ako sa to dá riešiť.
Zistiť vôľu diferáku je ľahké, stačí skúsiť pokrútiť do strán kardanom, či tam je nejaká tá vôľa, či to "zaštrká"...
LuCKy
LuCKy napísal:Rozobrať sa dá, takže by sa s tým niečo dalo poriešiť ale v tom Ti ja už nepomôžem...
Ja mám tiež vôľu v dife a cítiť to pri pohýňaní či preraďovaní...
LuCKy
jozi_bmw napísal:ja to pocujem nakolko mam tichucky 6valec. je to taky tupy buchot, vzdy pri zoslapnuti spojky a opat pri pustani spojky. zaujimave je, ze to robi pri prevodoch 1 a 2, pri 3ke uz takmer vobec a 4 a 5 vobec. moze to byt aj tym velkym krutiacim pri nizsich prevodovych supnoch?
no ked tak rozmyslam tak by to malo v podstate buchat aj pri zoslapnuti plynu z 0 na plny kotol a zase opacne pri pusteni plynu z maxima na 0... a to nerobi, teda nezaregistroval som to pocas jazdy.