... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666

bmwtt.sk
 
Užívateľov profilový obrázok
M3 lover
Autor témy
Príspevky: 1496
Registrovaný: 25.11.2008
Auto: E30
Kraj: Zahraničie

M40B18 - oprava (zháňam fachmana)

Sobota, 27. Januára 2018, 14:30

Zdar hoši,

o čo ide - popis problému:
1. Tlačí mi cez expanznú nádobku vodu, hlavne sa prejavuje keď je motor úplne zohriaty a zhasnem. Vtedy je schopný vystriekať cez víčko aj trištvrte obsahu expanzky. Najhoršie prejavy sú pri vytáčaní motora (nie obmedzovač). Pravdepodobne hlava alebo tesnenie. Skúšal som odvzdušňovať systém - nepomohlo.
Čo potrebujem: spraviť "generálku" hlavy, teda demontáž, skontrolovať (príp. zbrúsiť), vymeniť tesnenie, vymeniť expanzku a ideálne aj všetky hadice a spony.

2. Ďalší problém je cvakanie motora hlavne za studena + dusenie pri vyšších otáčkach (4500+) a nemožnosť vytočiť do obmedzovača hlavne na 4 a 5 stupeň - klasický problém M40, vychodené alebo zle mazané hydrozdvihatka a vydratá vačka kvoli zlému mazaniu.
Čo potrebujem: skontrolovať vačku, vahadla, hydrozdvihatka, čo bude treba - pomeniť a zrejme aj urobiť nové rozvody.

Je to vec ktorá nie je úplne triviálna, zároveň ale pre fachmana čo vie o čo ide - záležitosť pár hodín. Týmto zháňam majstra ktorý sa do danej problematiky vyzná (ideálne človeka ktorý už má s M40 skúsenost) a s ktorým sa dá normálne dohodnúť na cene práce + predpokladanej cene materiálu.

Ideálne západné slovensko - okolie Nitra, Pieštany, Trenčín, po dohode viem auto doviezť napr. aj do Bratislavy. Ak by bol niekto ochotný, kontakt do PM - dohodneme si ďalší postup.

Sám na to nemám priestory a ani potrebné vybavenie a zručnosti - niečo viem, ale niektoré postupy by som si sám netrúfol.
Po okolí som zháňal ľudí a chodil po mechanikoch, väčšina sa na mňa pozerala či mi "neyebe", čo chcem s takým starým krámom ešte robiť. Pozeral som aj tu na fóre, viem že do E30 sa vyznajú chalani ako BouBou alebo Dendo, neviem ale či sú ochotní niečo takéto niekomu spraviť (skúsim kontaktovať). Tiež som našiel v inzercii tu na fore užívatela Flasho, neviem či ešte robí, má kopu dobrých recenzí, tiež skúsim kontaktovať.

Ak by mal niekto kontakt na dobrého človeka alebo dobrú referenciu - pošlite.
Diky
Agelias© by migo
///MARKETING
 
lacos31
Príspevky: 337
Registrovaný: 5.2.2009
Auto: E36 325TDS
Kraj: Banskobystrický

Re: M40B18 - oprava (zháňam fachmana)

Pondelok, 29. Januára 2018, 11:52

Velmi dobry motor,a lachko opravitelny.Robime generalne opravy,ak chces tak sa ozvy do ss.Nie sme zo zapadu.Ak chces poslem fotky z nasich oprav.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný