... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666

mmracing.sk

maros000
Autor témy
Auto: BMW E30 320i
Kraj: Košický

E30/320i ako vymenit silentbloky napravnice

Nedeľa, 24. Januára 2010, 13:09

Takze vzadu na lavej strane mi nieco bucha na nerovnostiach . Po prezreti vsetkeho som neprisiel na ziadnu zjavnu zavadu. Tak som sa rozhodol ze pozrem tieto silentbloky(cislo 3) . Dal som dole 4. (na obrazku) a zistil ze je to podla mna dost rozomlete. Vo vacsich rychslostiach na dialnici ked zatocim mam dojem ze predok zatoci potom pol sekundy zadok caka...... ja idem ako keby trosicku bokom a potom sa to zrovna. Ako vymenit tieto silent bloky ? Treba davat vsetko dole ? Rozmyslal som ze napravnicu dam dole podla svojich moznosti (4. dole) a vlozim nieco nad silenblok potom napravnicu pridvyhne zdvihakom a to vytlaci silent blok a potom zospodu nalisujem novy. Novy pojde podla mna tam dat lahko. Este som rozmyslal obehnut silentblok vrtakom dookola potom stredna rurka vypadne...a potom by som tu gumu okolo stade jemne vysekal kedze ten silentblock nema zeleznu obrubu (aspon si to myslim kedze to tak na obrazku vyzera).

Obrázok

silent blok ktory chcem vymenit
Obrázok

aktualny stav
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
iste
Kraj: Bratislavský

Re: E30/320i ako vymenit silentbloky napravnice

Nedeľa, 24. Januára 2010, 14:01

stiahni to stahovakom.. je pod tou gumou kov,to nevysekas ani keby si sa posral... alebo daj dole celu napravnicu a vymen aj silace ramien a pouzi k tomu ohen .. guma zhori, material sa roztiahne a vyberes vsetko ako malinu.. ale je to robota na cely den..

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 24. Januára 2010, 14:55

ked ides menit obe tak neviem ci nebude jednoduhsie dat dole napravnicu a tak to vylisovat a nalisovat, kôli dvom silentblokom sa to uz oplati, len to ze musis dat dole aj diff, ale tak mozes i uz urobit popri tom mensiu generalku zadnej napravy, vymenit olej v dife, natret spodok auta :lol: no len neze skoncis jak ja ze nakoniec rozoberes cele auto :lol:

vrabec771
Auto: e30,e30 a e30
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 24. Januára 2010, 18:41

mas odtrhnute silenty :wink: ,urcite daj dole dif,ramena,vyber napravnicu vylisuj stare a nalisuj nove.inak sa stym budes trapit jak puk a bude to trvat omnoho dlhsie.a na silentoch urcite nesetri,kup poriadne lebo obycajne sa odtrhnu skor ako sa zda :wink:

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 24. Januára 2010, 21:15

ide to aj na aute...stred vytlct a potom dakym stahovakom dat dole... a aj sa zle lisuju cela vaha auta na to nestaci :D takze to chce lis :roll: u mna to bola praca tak na 12hodin :D
a ak vam to pomoze tot aj video ale nejde to vobec tak lahko ano navideu :lol:

a tu je zdroj
http://forum.e30.cz/jak-se-meni-silentblok-napravnice-t64741.html
E36 compact 316i           (||||)(||||)

maros000
Autor témy

Pondelok, 25. Januára 2010, 08:02

Takze ked pod tou gumou je kov tak to meni situaciu, avsak velmi dobry napad na tom videu. Stahovak mam, takze to nahrejem a pokusim sa stiahnut. Tak keby som mal zle silenty na kyvnich tak ich vymenim ale ked su dobre tak naco.

Uvazujem nad SWAG(30,45 EUR) a LEMFÖRDER(41,98 EUR) z elitu. Co poradite ?

BMino
Auto: modre

Pondelok, 25. Januára 2010, 08:51

maros000 napísal:
Takze ked pod tou gumou je kov tak to meni situaciu, avsak velmi dobry napad na tom videu. Stahovak mam, takze to nahrejem a pokusim sa stiahnut. Tak keby som mal zle silenty na kyvnich tak ich vymenim ale ked su dobre tak naco.

Uvazujem nad SWAG(30,45 EUR) a LEMFÖRDER(41,98 EUR) z elitu. Co poradite ?

aby si napisal Jaro-vi alebo Martin46-ovi, ze potrebujes zadne silentbloky
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

maros000
Autor témy

Streda, 3. Februára 2010, 21:22

Takze zohnal som si dva silenty za 20eur 8) . Natrapil som sa stym jak toto. Zistenie na vytlacenie staci vaha auta ale musi to byt poriadne nahriate a ide to. Nahrievali som to z otcom on z teplovzdusnou pistolou a ja s plynovou pajkou. Nahrievali sme to asi 5-10 min co mi pripadalo ako cela vecnost mal som dojem ze to uz musi sa tavit. Zrazu to potom zacalo vyliezat. Este mi na tom ostal ten stred na srube. To budem riesit zajtra. A ono ide to relativne lahko ako na videu len to treba hriat hriat hriat !!! :D
ObrázokObrázokObrázokObrázokObrázok
Nove silenty su znacky Optimal.

maros000
Autor témy

Štvrtok, 4. Februára 2010, 20:36

Takze teraz radte. Ten stred ostal na tej srube a vobec sa mu stade nechce. Rozmyslam ze do nho vypilujem zarezy a potom zalozim maly stahovak ktory budem musiet asi kupit..... nejake napady ? Fakt som stohto nestastny pretoze som si myslel ze vybrat silent blok z tej obruby je najtazsie a teraz toto sa stalo. Na e36 sa ta sruba da vybrat ale na e30 je napevno dana do karoserie.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Štvrtok, 4. Februára 2010, 20:45

E36 compact 316i           (||||)(||||)

maros000
Autor témy

Štvrtok, 4. Februára 2010, 20:52

citujem ".pokud se zakousne to futro do zapusteni v kastli tak staci ten vytlucenej sroub strcit do futra zespoda a obouchat kladivem, to vypadne po par ranach..."
dalej citujem "a hlavne ked vytlce stredovi srob tak vecsinou ostane zlomeny stredovi hlinik v tom zapusteni v kasni takze ked sa vybere to hlinikove jadro silenbloku tak je dobre este presahat vnutro na kasni kam ten sylenblok zaskoci"

Takze ako som spravne pochopil ten srub sa da stoho vytlct ?

vrabec771
Auto: e30,e30 a e30
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 4. Februára 2010, 21:15

samozrejme drzi ho taky tisichran,daj na srob matku jebni mu decentne kladivom a pohladaj vnutri srob :mrgreen:

maros000
Autor témy

Piatok, 5. Februára 2010, 10:27

Takze po zisteni ze ten srub sa da vyklepnut som ho aj vyklepol. potom som ten stred vybil stade. Potom som to cele smirglom vylestil aby tam silentblock vklzol cely som ho namazal olejom a potom som to tam nalisoval. To bola asi najlahsia cast :) nalisovat to tam, pohode na to stacila vaha auta. Takze jeden mam uz vymeneny mozem sa pustit zajtra aj do druheho. Par foteciek.Diky vsetkym za rady asi by som to bez Vas nedokazal :oops:
ObrázokObrázok

Furby
Auto: E60 530d & K50
Kraj: Banskobystrický

Streda, 17. Februára 2010, 00:51

No aj mňa to čaká, už sa teším na to... #-o
E60 530d
Obrázok

maros000
Autor témy

Piatok, 19. Februára 2010, 12:58

Tak vela stastia....... teraz keby som to isiel robit. By som to robil nasledovne. Zdvihnut auto polozit pod prah na kladu. Odsrubovat to. Dat napravnicu dole nech visi dole, jednoduchsie sa to nahrieva ked je to dole. Poriadne nahriat fakt poriadne az tak ze uz proste bude zacinat horiek guma sama od seba skoro. Potom napravnici pridvihnut hore zdvihakom. Zobrat stahovak vytiahnut silentblok voci srube. Potom vyklepnut srubu. A tak vybrat to futro. Potom napravnica dole vysmirglovat. Poriadne ale poriadne namazat aj napravnicu aj silentblock. Zapriet napravnicu o karoseriu aby ostavala dole ked sa bude lisovat. Zobrat dake drevo (na lisovanie silenblocku) a do stredu dieru na to futro na silentblock aby tlak bol prenasany obrubov silentblocku nie stredom. A potom zacat lisovat. Este pomoze nalozit nieco do gufra alebo dvoch ludi :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní