... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Re: registracia anglickych aut v EU - FYI

Piatok, 21. Marca 2014, 22:06

a co takato situacia. na krajnicu ist nemozes, lebo ziadna nieje (dost casto vidany jav u nas) tak sa musis vystrcit do protismeru. pri LHD ti staci aj 20cm aby si videl, zato pri RHD musis ist viac ako polkou auta do protismeru. ak to spravis s LHD tak miesta je dost aby sa auto iduce v protismere stiahlo co najviac do prava. ked ta ista situacia nastane s RHD dopadne to uplne rovnako ako to policajne auto pri zvolene uzatvarajuce policajnu kolonu ktore si to velkodusne nabralo stredom cesty a pri naslednej zrazke zomrela zena a dieta.

Borisss

Piatok, 21. Marca 2014, 22:10

Podla mna je to super. Aspon si budem moct registrovat nejake Britske a JDM specialitky.

A co je dolezite (vzdavac) , budem na nich jazdit kazdy den. \:D/

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Piatok, 21. Marca 2014, 22:18

EBOLA napísal:
a co takato situacia. na krajnicu ist nemozes, lebo ziadna nieje (dost casto vidany jav u nas) tak sa musis vystrcit do protismeru. pri LHD ti staci aj 20cm aby si videl, zato pri RHD musis ist viac ako polkou auta do protismeru. ak to spravis s LHD tak miesta je dost aby sa auto iduce v protismere stiahlo co najviac do prava. ked ta ista situacia nastane s RHD dopadne to uplne rovnako ako to policajne auto pri zvolene uzatvarajuce policajnu kolonu ktore si to velkodusne nabralo stredom cesty a pri naslednej zrazke zomrela zena a dieta.

Absolutne nepochopenie situacie - ak ti staci 20 cm smerom do protismeru (co tiez bude len nahodne cislo, v skutocnosti to bude viac) tak za predpokladu, ze mas pred sebou tu prikladovu X5ku, znaci ze mas viac ako meter miesta vpravo (sirka pruhu musi byt na ceste I. aj II. triedy 3 m o tretej triede sa nema zmysel bavit). Tak co je bezpecnejsie? To co opisujes je uz kokotizmus vodica - nehodu ako sam vidis zapricinil vodic na LHD, nie RHD a v pripade vzniknutia koliznej situacie za to nemoze ziadne LHD ani RHD.
Ak by vsetci jazdili tak ako sa ma a spravali sa slusne, tak by nikto s RHD nemal problem. Kedze sa tak takmer nikto na ceste nesprava, tak RHD za LHD vo vyhlade nezaostava pomerom 1:2 ako si predtym uviedol.

MEJOGSI
Kraj: Zahraničie

Piatok, 21. Marca 2014, 22:25

Som sa pekne zasmial z niektorych komentarov...

Som v UK a jazdim aj s LHD a aj s RHD autami ,LHD auta maju vacsinou vyssiu poistku kvoli nehodovosti ,ale ja nevidim problem v nicom...Ano sem tam mam problem pri predbiehani s autom ,ktore je LHD ,ale ak nie si K*KOT a jazdis podla pravidiel ,nevidim v tom problem :-k

Inac ,ak by sa vlada aspon trosku zamyslela ,tak na tom pekne zarobi...napr. uz len pri dovoze by zarabali STK ,KO ,EK ,vsetky poistovne ,dovozcovia nahradnych dielov ,servisy atd.

A uz je to len na Vas ci si kupis LHD BMW 540IA za 4000 ,alebo RHD BMW 540IA za 1800 a zbytok investujes do domu

Kto ako chce ,ked to prejde ,ja sa ani nemam o com rozhodovat

Auta mam rad ,milujem jazdit s LHD autom ,ale ak mozem usetrit a odveziem sa tak ci tak ...preco nie :mrgreen:
///e34

Gabo10
Auto: E39 530iA

Piatok, 21. Marca 2014, 22:30

EBOLA napísal:
a co takato situacia. na krajnicu ist nemozes, lebo ziadna nieje (dost casto vidany jav u nas) tak sa musis vystrcit do protismeru.

dal som mu zlý príklad

príklad mal znieť....všetky typy áut,ľudia a iné veci s fiktívne :D je mi jasné že dedko nemá Dodge (aj ked stať sa to môže)

okresná cesta po stránach 2 metra priekopa iba žiadna krajnica... ide Dodge RAM 70 km/h šoféruje ho nejaký dedko čo si ho požičal od syna ty sa blížiš v rýchlosti 90km/h za ním (ano stále máš výhľad či ide niečo oproti lebo si daleko) ALE čo ak ti non stop idú autá oproti až pokial nebudeš až za ním
Dodge sa ti logicky uhne ku pravej strane vozovky aby si ho mohol obehnúť z ľava ... tu nastáva problém kedže TY potrebuješ vidieť z prava pretože máš tam volant
dedko v Dodge nikdy nepočul nič o volante v pravo čiže ho nenapadne že ty nevidíš a teraz znie otázka
- Riskneš to a pôjdeš 75% častou auta do ľavého pruhu ....a ak ti pôjde oproti auto tak ho proste trafíš
- Budeš sa 7 kilometrov tahať za autom čo ide 70 km/h

Nepíšem že práve TY (RTG) sa tlačíš na autá tak že ti vidia mušky na prednom skle ale určite taký človek sa nájde a dostane sa do tejto situácie pretože niektorí za volantom nepremýšlajú a vtedy si budú musieť vybrať z dvoch možností ktoré som písal vyššie
Ľudia, ktorí tvrdia, že sa nedá, nemajú zavadzať ľuďom, ktorí veria, že sa dá.....
[E39 530iA] Daily car
[E39 530D] socialne presúvadlo EX

RTG

Piatok, 21. Marca 2014, 22:35

Dobra poznamka - ak sa uhne na pravu stranu, tak staci nechat vecsi rozostup a vies sa vykuknut vlavo - cim sa dostanes do rovnakej situacie, ako keby siel uplne vlavo po stredovej ciare a ty sa spoza neho vykuknes ked mas LHD.
Ja viem co tym chces povedat a preto hovorim, ze vsetko je o ludoch nie o autach. Takisto ako ked napise ochcavkar, ze bmwckari su kokoti, lebo takych stretava. No nie su, auto za to nemoze a preto som napisal, ze keby bolo na cestach viac ohladuplnosti, nikto nema problem.

EBOLA

Piatok, 21. Marca 2014, 22:57

s prvou castou nesuhlasim. stalo sami parkrat ze som sa vliekol za kamionom ktory bol tak siroky, ze nebolo mozne sa pozriet "bezpecne". no namiesto toho aby som sa strkal ako debil do protismeru som siel kolesom na stredovu ciaru a ucho nalepil na bocne okno. ver mi, ze som mal dostatocny vyhlad. keby aj slo druhe auto oproti a nedajboze by slo co najblizsie pri strede tak maximalne si trafime spetaky.

s druhou castou plne suhlasim. je to o vodicoch. no ako som pisal predtym. pri otvoreni trhu s RHD autami za polovicnu cenu. neviem kolko mas rokov no velmi dobre si spominam ake myslienkove pochody som mal v 18-19. bmw za polovicu? nevadi, ze ma volant na druhej strane a ja nemam nic odjazdene. ved som majster sveta. o mladych vodicoch co neodhadli svoje schopnosti sme vsetci poculi/citali/videli. a co tak im trosku stazit situaciu.... nonsens.
Naposledy upravil/-a EBOLA v Piatok, 21. Marca 2014, 23:09, upravené celkom 1 krát.

RTG

Piatok, 21. Marca 2014, 23:03

Lenze ako ich chces potom "legalne" obmedzit? Aj psychotesty sa daju oblbnut a su medzi nami taki, co im VP do ruk nepatri a napriek tomu ho maju. Tym, ze to nedovolis celoplosne potrestas zvecsa tych, s ktorymi problem nie je. Kazdopadne sa zhodneme, ze tie kroky unie nie su takmer nikdy prospesne.

heretik
Auto: S6

Piatok, 21. Marca 2014, 23:06

Skratka tym, ze niekto jazdi na RHD na SK ceste je vacsia sanca havarie a bodka. To ze na slovensku jazdia aj dementi co nedodrzuju bezpecnu vzdialenost alebo su neskuseni, nadrbani pod. sa riziko niekolkonasobne zvysi, cize vo vysledku to NEMOZE PRINIEST NIC DOBRE. A tym, ze by to bolo zrazu bezne, by sa pocet ludi jazdiacich v takychto autach rapidne zvysil.

EBOLA

Piatok, 21. Marca 2014, 23:12

dufam, ze to bola len recnicka otazka. ak by obmedzenie vsetkych zachranilo co i len jediny nevinny zivot, tak je to obmedzenie na mieste. nemyslis?

RTG

Piatok, 21. Marca 2014, 23:18

Ak niekto bude chciet RHD, su moznosti ako si to zaobstarat a jazdit s tym - vyzaduje urcite vedomosti ako sa s tym vybabrat da. Takze muselo by to fungovat uplne vsade na svete - co samozrejme nefunguje.
To mas ako so zbranami - mozes si sice spravit zbrojny, ale tiez su s tym problemy(drzanie, nosenie) nefunguje rovnaky meter na vsetkych a vsade a vysledok je ten, ze kto si zadovazit zbran chce, tak ju ma nacierno - pricom ti co dodrzovat pravidla chcu, maju smolu.

heretik
Auto: S6

Piatok, 21. Marca 2014, 23:24

A prave o to ide, lebo ak by to nebol zrazu problem a mohol by si to zadovazit kazdy bez namahy, tak by tu nejazdilo celkovo 0.001% RHD, ale mozno 1% a to uz spravi kurva ze rozdiel v statistikach.

jkk
Auto: E91 330xd
Kraj: Bratislavský

Sobota, 22. Marca 2014, 07:35

70% RHD sa pri otvoreni trhu dostanu do ruk detom co prave spravili vodicak a zhanaju auto do vysky vreckoveho a vtedy padaju vsetky argumenty co pise RTG lebo take auto bude zbran v rukach hormonmi vyslahaneho adolescenta a clovek ju stretne prave v tych castiach kde je to najhorsie - medzi dedinami kde nie je ani krajnica ale krasna stromova alej...v takych castiach kde najviac premavky tvoria autobusy, traktory, kamiony a dochodcovia iduci 65km/h kluckujuci medzi vymolmi...a neexistuje adolescent ktory nebude chciet tieto jeho prekazky predbehnut...

co by sa dalo uvazovat je, ze by RHD mohli soferovat napr. vodici s vodicakom dlhsie ako 5rokov aby sa aspon znizila sanca ze to dostane niekto kto prave vysiel s autoskoly a netusi ani co je brzdna drha ci odhad oproti iduceho auta...

mat zjednotene RHD a LHD s totoznymi podmienkami v akejkovelk krajine je blbost ktora moze zvysit % smrtelnych nehod (hoci to je aj len o 1% - vysvetli potom detom ze mamicka umrela lebo tu mame RHD, ale deti neplacte, pomohlo to ekonomike...)

takze suma sumarum pokial nezabezpeci clovek/stat ze RHD budu pouzivat "prirodzene inteligentny" ludia ktory vedia ze je tam iny vyhlad, treba mat ine rozostupy, netreba predbiehat za kazdu cenu atd, tak tu RHD nema co robit BODKA
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

auto111
Kraj: Trnavský

Sobota, 22. Marca 2014, 08:49

Tie uvahy ze si coskoro (prenesene) kazdy druhy chalan co spravi vodicak pobezi kupit lacne auto do UK su totalne nerealne.

Uz "vidim" takeho chalana ako s cerstvym vodicakom absolvuje cestu (prave kupenym autom) z UK na Slovensko a potom navyse absolvuje a zaplati plno administrativnych povinnosti (KO, uradny preklad, EK+TK a ine.) + samozrejme este vytiahne len tak z vrecka par stovak az tisicok EUR za ficovu registracnu dan.

jkk
Auto: E91 330xd
Kraj: Bratislavský

Sobota, 22. Marca 2014, 09:12

pozri si ponuku aut v uk, za 500 libier za daju z tade dotiahnut auta ktore sa tu predavaju za 2500 EUR a servisovo mozno aj v horsom stave...po tie auta nebude treba chodit, budu v kazdom bazari...a ked budes mat dve takmer rovnake auta jedno cena 2500,- a druhe 1999 tak ktore si chalan bez penazi zobere na splatky vo vacsine pripadov??

ja netvrdim ze to spravi kazdy alebo to bude nejake obrovske mnozstvo ale ako bolo spomenute ak sa vyskyt takychto aut v rukach neskusenych soferov zvysi z 0,01% na 1% tak je to problem....
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 240 neregistrovaných