... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk
 
Matúš V
Autor témy
Príspevky: 3
Registrovaný: 14.11.2022
Auto: BMW 3GT
Kraj: Bratislavský

pukanie/praskanie v náprave BMW 3GT

Pondelok, 19. Júna 2023, 21:52

Dobrý deň prajem, potreboval by som prosím poradiť, prípadne vyriešiť jeden problém s mojím BMW 3GT (rv. 2014, 135kw, 214tis km). Akonáhle počas teplejších dní, ako stúpne teplota cc nad 20 stupňov začína mi niečo nepríjemne pukať alebo praskať v prednej náprave. Akonáhle sa auto trocha rozjazdí začne pukanie len hneď pri pustení brzdového pedálu, keď sa auto pohne vpred. Neskôr pri dlhšej jazde to začne robiť hocikedy pri pomalej jazde vpred a vzad, rozbiehaní a brzdení, pri prechádzaní malých nerovnosti, alebo vychádzaní napr. na obrubník, alebo aj pri nasadaní do auta pukne, či len zatlačením rukou do prednej kapoty. Mám pocit, že zvuk sa môže šíriť ani nie možno od kolesa, ale niekde zo stredu, ťažko idetifikovať. Čím dlhšie jazdím tým je to intenzívnejšie, až mám pocit že auto nemôže byť schopné jazdy a praská v tom takmer stále za pomalej jazdy. Bol som už vo viacerých servisoch a nikde mi nevedeli presne povedať čo to robí (v servise som bol vždy keď mi to začalo robiť). Ani v jednom nezistili žiadne uvoľnenia ani chyby v náprave a zavesení kolies, predné brzdy vraj tiež okej. V jednom mi povedali že to robí keď potiahnu riadenie smerom hore a dolu. Teraz mi povedali pred nedávnom že vymenia uloženie tlmičov, no nezabralo (možno sa zvuk trocha stlmil). Ešte by to vraj mohlo byť gumové uloženie predného stabilizátora, ale vraj je celkom v poriadku pevné.
Už som naozaj zúfalý a neviem ako tento problém vyriešiť, ako a kde zistiť čo to presne robí. Vraj je v náprave všetko okej. Ale robí to len za teplého počasia, v zime absolútne nič. Ale paradoxne zvuk sa objavil prvý krát paradoxne pred dvoma rokmi v zime po dlhšej jazde (pár krát v tom puklo poriadne). Potom sa zvuk objavil vždy až v lete.
Vie mi prosím niekto poradiť na koho sa mám obrátiť či čo by to mohlo byť? Prípadne má podobnú skúsenosť?
Ďakujem veľmi pekne
 
eld
Príspevky: 764
Registrovaný: 9.2.2010
Auto: E60, F25
Kraj: Trenčiansky

Re: pukanie/praskanie v náprave BMW 3GT  Topic is solved

Utorok, 20. Júna 2023, 06:37

z mojej skusenosti mozem povedat, ze taketo zvuky vrzganie pukanie praskanie sposobuje stabilizator (gumove ulozenia, tycky)... je tam pnutie ked prechadzas cez nerovnosti a vychadzas na sikminy, obrubniky atd..

sam som to teraz riesil na mojej E60 kde je problem olupana farba na tyci stabilizatora a povrzgava to aj pri spominanom prepruzeni auta rukou.
 
Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Príspevky: 7486
Registrovaný: 16.1.2012
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: MA

Re: pukanie/praskanie v náprave BMW 3GT

Utorok, 20. Júna 2023, 07:40

ozvi sa mi, vieme sa na to pozriet

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 41 neregistrovaných