... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Abyssko napísal:z dilera na konzumenta pika? to sa potom dobre chudne, mas pravdu.Som zmenil robotu a za pol roka z 109kg na 94kg
Stravu som nemenil
pablohablo napísal:ja by som aj zacal rozoberat co vsetko v tvojom komentari nedava zmysel, ale asi zbytocne.Sa tu motame v kruhoch, vravim ak vyradim sacharidy(nie uplne, sem tam nie zeleninova priloha ale ryza) a cukry(uplne) zo stravy, tak normalne zeriem do sytosti a idem dole v priemere 2 killa mesacne, bez akehokolvek pocitania kalorii a dokonca aj bez cvicenia/sportovania ci hladovania. Proste moje telo takto funguje, mam to overene uz roki. Poznam ludi co si pocitaju kalorie ale zatial len z pozorovania to nie je pre mna, ale raz to isto skusim, dik za tip. Budem sa uz opakovat ale mam teoriu ze ked si zacnes pocitat kalorie tak nakoniec dospejes aj tak do nejakej formy bezcukroveho/nizkosacharidoveho jedalnicka ak nechces priliz hladovat. Ked pozeram tie makro-jedalnicky tak vidim ze tam je mrte zeleniny z nizkym obsahom sacharidov/cukrov a rovnako aj ovocia, takze ty tam ides cez makro, ja tam idem cez jebanie cukrov/sacharidov a na konci dna zerieme to iste.
voMacK napísal:pri extremnom deficite, ak to spravne nastavis, mas dostatok bielkovin a adekvatny pohyb (netreba fitka picoviny, chodza a do toho nieco silovejsie), tak nevidim v tom problemTak ale chudnut bez cvicenia je kokocina, lebo to potom telicko “poziera” aj svaly. A to nechces. Svaly niesu o vzhlade..ale najma o zdravi…
undy napísal:od doktora by som cakal rozumnejsi nazor, povedzme. Nevrav mi, ze jeden zozere 10 vajec a schudne, a dalsi ze pribere. Taketo siroke mantinely interpretacie nemame. Bazalny metabolizmus nerobi zazraky. Principy su dane a nemenne, skor treba kukat na to, ci sa pablo postavi od pocitaca a ide si na balkom zapalit alebo sa prebehne po schodoch bytovky do garaze kuknut na 3ku. To je ten kontexkt ktory potrebujeme vediet a robi nam rozdiely, nie verit na dusicky a zmierit sa s tym ze jeden moze 10vajec a druhy niea k tomu ešte treba brať do úvahy, že ľudské telo ako i metabolizmus je prísne individuálny, na každého funguje strava inak. Takže vo všetkom treba nájsť zdravú strednú cestu a to najvhodnejšie pre konkrétneho človeka. Preto je medicína taká zaujímavá, pretože nič nefunguje rovnako a paušálne. Preto môže niekto večer dať praženicu z 10 vajec a pol chleba a je celý život tenký ako prútik a niekto si počíta kalórie a maximálne si tak udržuje /nad/váhu...To nie je tak, že vymením ložiská na kľuke a bude 100% pokoj, treba premýšľať, kombinovať a vypočuť si iný názor, kým si človek môže byť ako- tak istý, aj to nie na 100%
voMacK napísal:ja zas k tomuto viem, ze svaly poziera telo vzdy prve vtedy, ak si v kcal deficite.Tak ale chudnut bez cvicenia je kokocina, lebo to potom telicko “poziera” aj svaly. A to nechces. Svaly niesu o vzhlade..ale najma o zdravi…
pyranes napísal:ak si v kal deficite, ako prvý mechanizmus nastupuje glykogenolýza, až po vyčerpaní tohoto zdroja energie sa spúšťajú ďalšie pochody, medzi ktoré patrí, ale nie je jediný aj metabolizmus bielkovín, aj zo svalov. To by sme už ale zabrdali do biochémie, ATP, ADP, štiepenie, rôzne enzymatické pochody, bunkové pumpy, je toho mrte. Preto je každý človek individuálny, ani u jednovaječných dvojčiat neprebiehajú tieto pochody rovnako, čo do intenzity a j do poradia. Nikto doposiaľ dostatočne neozrejmil, prečo je len tak z voleja napr glukoneogenéza a glykolýza u tých dvojčiat v nerovnakom pomere v skoro lab. podmienkachja zas k tomuto viem, ze svaly poziera telo vzdy prve vtedy, ak si v kcal deficite.
pokial ale si v deficite a chudnes ale drzis si dostatok bielkovin, ja som napriklad v case korony len behal ale drzal si 200g bielovin denne a chudol 0.5kg tyzdenne tak som sval nestracal, ale aj tak vyzeralo telo nakkt lebo som necvicil, ked som zacal ked otvorili fitka tak tie svaly zacali vyzerat samozrejme lepsie..
rad sa ale poucim ak to chapem zle, ale som presvedceny ze pri kazdom deficite a nizkych B prichadzas o svaly ako prve
e killo ma predbehol, joj ako mi chyba posilnovanie.sk fajn ze sme tu rozbehli aj taketo cosi
undy napísal:toto uz je lepsie. Tymto konceptom som sa zatial nezaoberal, stale mi ale nedava zmysel, aby tie procesy boli vyznamne odlisne - ak sa bavime o odlisnostiach nameranych v lab. podmienkach, neznamena, ze je to podstatne do bezneho zivota - preto tvrdim, ze zakladne principy pocitania kalorii su dostatocny zaklad a vhodne pausalne pre kazdeho zdraveho jedinca.ak si v kal deficite, ako prvý mechanizmus nastupuje glykogenolýza, až po vyčerpaní tohoto zdroja energie sa spúšťajú ďalšie pochody, medzi ktoré patrí, ale nie je jediný aj metabolizmus bielkovín, aj zo svalov. To by sme už ale zabrdali do biochémie, ATP, ADP, štiepenie, rôzne enzymatické pochody, bunkové pumpy, je toho mrte. Preto je každý človek individuálny, ani u jednovaječných dvojčiat neprebiehajú tieto pochody rovnako, čo do intenzity a j do poradia. Nikto doposiaľ dostatočne neozrejmil, prečo je len tak z voleja napr glukoneogenéza a glykolýza u tých dvojčiat v nerovnakom pomere v skoro lab. podmienkach