... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
spekillant
Kraj: Trnavský

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Utorok, 14. Septembra 2021, 12:48

Abyssko napísal:
Som zmenil robotu a za pol roka z 109kg na 94kg
Stravu som nemenil
z dilera na konzumenta pika? to sa potom dobre chudne, mas pravdu.
Menej ma tesi, ze to som tu najvyzratejsi asi ozaj, ja som za rok isiel zo 106 na 116 kurva fix. Hold napicu ked po treningu mam vzdycky najvacsi hlad.

Krista pablo, ty uz si to daj vysvetlit, ze nehladaj biohacky 16:8 20:4 muka soja picivo, ale zaklad je linearna rovnica o 2 neznamych - prijem vs vydaj. A bud navysis vydaj alebo znizis prijem, ziadne ine ojeby nefunguju. Zjednodusene povedane

pyranes
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 14. Septembra 2021, 13:16

jo pablo, vyser sa na trapenie IF staci ist IIFYM , proste si nastav kcal (rozumne makra B,S,T) a vaz sa.. ked sa vojdes do kcal pod tvoj maintenance tak chudnes a ak nad tak priberas, je to izi a netrapis sa :D

voMacK
Auto: G31 540i

Utorok, 14. Septembra 2021, 13:25

Presne tak. Z pohladu straty/priberiania tukov je telicku ozaj jedno, ci kalorie najebes zo salatov alebo alebo mamkinych buchatov.
Uz som tu pisal, ze mozes schudnut aj na Mekdonalde a nevstat z gauca, ak si to dobre vyratas. (Je to ale samozrejme kokocky sposob chudnutia z viacerych dovod).
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Utorok, 14. Septembra 2021, 13:35

Sa tu motame v kruhoch, vravim ak vyradim sacharidy(nie uplne, sem tam nie zeleninova priloha ale ryza) a cukry(uplne) zo stravy, tak normalne zeriem do sytosti a idem dole v priemere 2 killa mesacne, bez akehokolvek pocitania kalorii a dokonca aj bez cvicenia/sportovania ci hladovania. Proste moje telo takto funguje, mam to overene uz roki. Poznam ludi co si pocitaju kalorie ale zatial len z pozorovania to nie je pre mna, ale raz to isto skusim, dik za tip. Budem sa uz opakovat ale mam teoriu ze ked si zacnes pocitat kalorie tak nakoniec dospejes aj tak do nejakej formy bezcukroveho/nizkosacharidoveho jedalnicka ak nechces priliz hladovat. Ked pozeram tie makro-jedalnicky tak vidim ze tam je mrte zeleniny z nizkym obsahom sacharidov/cukrov a rovnako aj ovocia, takze ty tam ides cez makro, ja tam idem cez jebanie cukrov/sacharidov a na konci dna zerieme to iste.

pyranes

Utorok, 14. Septembra 2021, 13:41

tym ze vyradis sachare vpodstate znizis ten kcal prijem denny/ tyzdenny/ mesacny lebo 1g sacharidu= 4 kcal. Niekomu vyhovuje ist nizsie tuky niekomu sachare. Ale je tak vseobecne dane ze aj zeny v praci hovoria ze obmedzila som biele pecivo ... pritom v podstate len znizila prijem sacharidov a teda kcal a chudne, ale aj tak sa kazdy vacsinou vrati k povodnemu jedalnicku a sprasi sa :D
sluggish inak mne najviac slape mango sorbet:D ked nahanam

starynovy

Utorok, 14. Septembra 2021, 13:42

Kozuch zo zavinaca a pletienku, suchu.

voMacK
Auto: G31 540i

Utorok, 14. Septembra 2021, 13:42

Tak ale chudnut bez cvicenia je kokocina, lebo to potom telicko “poziera” aj svaly. A to nechces. Svaly niesu o vzhlade..ale najma o zdravi…
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

undy
Auto: Xxxxxx

Utorok, 14. Septembra 2021, 13:45

a k tomu ešte treba brať do úvahy, že ľudské telo ako i metabolizmus je prísne individuálny, na každého funguje strava inak. Takže vo všetkom treba nájsť zdravú strednú cestu a to najvhodnejšie pre konkrétneho človeka. Preto je medicína taká zaujímavá, pretože nič nefunguje rovnako a paušálne. Preto môže niekto večer dať praženicu z 10 vajec a pol chleba a je celý život tenký ako prútik a niekto si počíta kalórie a maximálne si tak udržuje /nad/váhu...To nie je tak, že vymením ložiská na kľuke a bude 100% pokoj, treba premýšľať, kombinovať a vypočuť si iný názor, kým si človek môže byť ako- tak istý, aj to nie na 100%

spekillant

Utorok, 14. Septembra 2021, 13:57

pablohablo napísal:
Sa tu motame v kruhoch, vravim ak vyradim sacharidy(nie uplne, sem tam nie zeleninova priloha ale ryza) a cukry(uplne) zo stravy, tak normalne zeriem do sytosti a idem dole v priemere 2 killa mesacne, bez akehokolvek pocitania kalorii a dokonca aj bez cvicenia/sportovania ci hladovania. Proste moje telo takto funguje, mam to overene uz roki. Poznam ludi co si pocitaju kalorie ale zatial len z pozorovania to nie je pre mna, ale raz to isto skusim, dik za tip. Budem sa uz opakovat ale mam teoriu ze ked si zacnes pocitat kalorie tak nakoniec dospejes aj tak do nejakej formy bezcukroveho/nizkosacharidoveho jedalnicka ak nechces priliz hladovat. Ked pozeram tie makro-jedalnicky tak vidim ze tam je mrte zeleniny z nizkym obsahom sacharidov/cukrov a rovnako aj ovocia, takze ty tam ides cez makro, ja tam idem cez jebanie cukrov/sacharidov a na konci dna zerieme to iste.
ja by som aj zacal rozoberat co vsetko v tvojom komentari nedava zmysel, ale asi zbytocne.
Aka je logika v tvrdeni, ze vylucis sacharidy, ale jes do sytosti? So sacharidmi si nejedol do sytosti? Sacharidy maju najnizsiu caloric density na gram voci bielkovinam a tukom. Takze vyradenim sacharidov bud za A) zjes ostatne jedlo ako predtym - a teda ZNIZIL si prijate kalorie (a to sa da robit aj lepsim sposobom nez tvojim, ale ked ti to funguje je to ok, len uz uznaj, co je princip) alebo za B) co usetris na sacharidoch dozenes na tukoch a bielkovinach (tj nedam si ryzu ale zozerem 2 flakoty masa), a potom to teda nedava zmysel vobec.

Btw ak ti vravi nieco vlaknina ej kej ej sacharid, tak napriklad ona ta zasyti, cize hladovat pri pocitani kalorii je kokotina zase dalsia.
A btw posledna vec, tez pri nizkosacharidovke chodis na zachod s klystirom? Ked som si isiel keto som bol akurat dobre zapeceny, ze som musel zrat dodatocnu vlakninu, co v konecnom dosledku nedava zmysel ale ze vobec, vylucit sacharidy zo stravy na to aby som ich potom zral zvlast, lol.

Nejdem ani uz zacinat o tom, ze ak chces robit nejaku fyzicku aktivitu tak sacharidy treba, ked ich nezozeres aj tak si telo potom ciastocne rozklada proteiny. Ale vydrz teda mat nebudes

voMacK napísal:
Tak ale chudnut bez cvicenia je kokocina, lebo to potom telicko “poziera” aj svaly. A to nechces. Svaly niesu o vzhlade..ale najma o zdravi…
pri extremnom deficite, ak to spravne nastavis, mas dostatok bielkovin a adekvatny pohyb (netreba fitka picoviny, chodza a do toho nieco silovejsie), tak nevidim v tom problem

undy napísal:
a k tomu ešte treba brať do úvahy, že ľudské telo ako i metabolizmus je prísne individuálny, na každého funguje strava inak. Takže vo všetkom treba nájsť zdravú strednú cestu a to najvhodnejšie pre konkrétneho človeka. Preto je medicína taká zaujímavá, pretože nič nefunguje rovnako a paušálne. Preto môže niekto večer dať praženicu z 10 vajec a pol chleba a je celý život tenký ako prútik a niekto si počíta kalórie a maximálne si tak udržuje /nad/váhu...To nie je tak, že vymením ložiská na kľuke a bude 100% pokoj, treba premýšľať, kombinovať a vypočuť si iný názor, kým si človek môže byť ako- tak istý, aj to nie na 100%
od doktora by som cakal rozumnejsi nazor, povedzme. Nevrav mi, ze jeden zozere 10 vajec a schudne, a dalsi ze pribere. Taketo siroke mantinely interpretacie nemame. Bazalny metabolizmus nerobi zazraky. Principy su dane a nemenne, skor treba kukat na to, ci sa pablo postavi od pocitaca a ide si na balkom zapalit alebo sa prebehne po schodoch bytovky do garaze kuknut na 3ku. To je ten kontexkt ktory potrebujeme vediet a robi nam rozdiely, nie verit na dusicky a zmierit sa s tym ze jeden moze 10vajec a druhy nie

pyranes

Utorok, 14. Septembra 2021, 14:04

voMacK napísal:
ja zas k tomuto viem, ze svaly poziera telo vzdy prve vtedy, ak si v kcal deficite.
pokial ale si v deficite a chudnes ale drzis si dostatok bielkovin, ja som napriklad v case korony len behal ale drzal si 200g bielovin denne a chudol 0.5kg tyzdenne tak som sval nestracal, ale aj tak vyzeralo telo nakkt lebo som necvicil, ked som zacal ked otvorili fitka tak tie svaly zacali vyzerat samozrejme lepsie..

rad sa ale poucim ak to chapem zle, ale som presvedceny ze pri kazdom deficite a nizkych B prichadzas o svaly ako prve
e killo ma predbehol, joj ako mi chyba posilnovanie.sk fajn ze sme tu rozbehli aj taketo cosi
Naposledy upravil/-a pyranes v Utorok, 14. Septembra 2021, 14:06, upravené celkom 1 krát.

undy

Utorok, 14. Septembra 2021, 14:06

a ty mi chceš povedať, že ak budú mať dvaja jedinci rovnaký kalorický príjem/ výdaj, tak ich hmotnosť sa bude hýbať/nehýbať identicky? Čakal som určitú schopnosť čítať medzi riadkami, tak ale dobre. Každý má svoj názor, každý ho má niečím podložený, nič viac ti nepoviem.

undy

Utorok, 14. Septembra 2021, 14:11

pyranes napísal:
ja zas k tomuto viem, ze svaly poziera telo vzdy prve vtedy, ak si v kcal deficite.
pokial ale si v deficite a chudnes ale drzis si dostatok bielkovin, ja som napriklad v case korony len behal ale drzal si 200g bielovin denne a chudol 0.5kg tyzdenne tak som sval nestracal, ale aj tak vyzeralo telo nakkt lebo som necvicil, ked som zacal ked otvorili fitka tak tie svaly zacali vyzerat samozrejme lepsie..

rad sa ale poucim ak to chapem zle, ale som presvedceny ze pri kazdom deficite a nizkych B prichadzas o svaly ako prve
e killo ma predbehol, joj ako mi chyba posilnovanie.sk fajn ze sme tu rozbehli aj taketo cosi
ak si v kal deficite, ako prvý mechanizmus nastupuje glykogenolýza, až po vyčerpaní tohoto zdroja energie sa spúšťajú ďalšie pochody, medzi ktoré patrí, ale nie je jediný aj metabolizmus bielkovín, aj zo svalov. To by sme už ale zabrdali do biochémie, ATP, ADP, štiepenie, rôzne enzymatické pochody, bunkové pumpy, je toho mrte. Preto je každý človek individuálny, ani u jednovaječných dvojčiat neprebiehajú tieto pochody rovnako, čo do intenzity a j do poradia. Nikto doposiaľ dostatočne neozrejmil, prečo je len tak z voleja napr glukoneogenéza a glykolýza u tých dvojčiat v nerovnakom pomere v skoro lab. podmienkach

spekillant

Utorok, 14. Septembra 2021, 14:23

tak napisal si 2 premenne: prijem/vydaj, ja som v predoslom prispevku (ktory si asi ty zase neprecital ani po riadkoch, nie len medzi) pisal, ze minimalne treba zohladnit bazalny metabolizmus. Ked to chceme rozmienat na drobne tak aj stavbu tela (% svalstva), zdravie traviaceho traktu, choroby, mozno ine geneticke predispozicie. To ma len teraz z hlavy napadlo. A ano, ak tieto veliciny budu +- rovnake, priblizne rovnaka bude aj delta hmotnosti. Neviem si nejako zracionalizovat, preco by pri rovnakych vstupnych podmienkach mali byt odlisne zavery.

undy napísal:
ak si v kal deficite, ako prvý mechanizmus nastupuje glykogenolýza, až po vyčerpaní tohoto zdroja energie sa spúšťajú ďalšie pochody, medzi ktoré patrí, ale nie je jediný aj metabolizmus bielkovín, aj zo svalov. To by sme už ale zabrdali do biochémie, ATP, ADP, štiepenie, rôzne enzymatické pochody, bunkové pumpy, je toho mrte. Preto je každý človek individuálny, ani u jednovaječných dvojčiat neprebiehajú tieto pochody rovnako, čo do intenzity a j do poradia. Nikto doposiaľ dostatočne neozrejmil, prečo je len tak z voleja napr glukoneogenéza a glykolýza u tých dvojčiat v nerovnakom pomere v skoro lab. podmienkach
toto uz je lepsie. Tymto konceptom som sa zatial nezaoberal, stale mi ale nedava zmysel, aby tie procesy boli vyznamne odlisne - ak sa bavime o odlisnostiach nameranych v lab. podmienkach, neznamena, ze je to podstatne do bezneho zivota - preto tvrdim, ze zakladne principy pocitania kalorii su dostatocny zaklad a vhodne pausalne pre kazdeho zdraveho jedinca.

pablohablo

Utorok, 14. Septembra 2021, 14:53

sacharidy davam najma vo forme ryže z ryžovaru, ale ak chcem skorigovat vahu zvycajne po zime tak obmedzim na 2-3 mesiace aj ryzu.
uplne prvy krok k udrzaniu vahy je teda aspon podla mna maximalna mozna eliminacia cukru, nesladit caje, kavu, ziadne sladke vody, ziadne potraviny s glukozo-fruktozovymi sirupmi (jogurty s 0% tuku ale 10% cukru), ziadne mača koko karamelove latte, ziadne sladkosti alebo pri kazdom tankovani si kupit bounty, atd. atd. Tiez zrat kvalitne tuke s dobrym pomerom omega.
druhy krok je vyradenie vsetkeho najma bieleho peciva a ostatnych mucnych vyrobkov.
dalej to uz clovek vytuni a doladi podla seba ci si da ku topfarm kuraciemu stehnu ryzu/brokolicu 1:1 alebo zemaky na masle.

Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd
Kraj: Žilinský

Utorok, 14. Septembra 2021, 14:56

Ono ja som schudol iba preto ze som sa prestal prezierat a jest picoviny, uz mi tolko nechuti, hlavne vecierkom mi chutilo nsa napchavat

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 223 neregistrovaných