... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk
 
starynovy
Príspevky: 8950
Registrovaný: 10.6.2012
Kraj: Zahraničie

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 31. Marca 2021, 10:49

No neviem preco by si mal premiove auto predavat za cenu VW, ktore sa sice tiez hra na premium-capable brand uz od dob Phaetona ale vsetci vieme ako to je vnimane. Uz len ked sa pozries ako vyzera to polo a ako ta A1, je tych 8k zrejmych aj bez rypania sa v tom, ci ma 6 alebo 11 repro. Ti co realne uvazuju o kupe, nie picuju nad konfiguratorom z dlhej chvile, s tym urcite problem nemaju. :D A co si tak zacrel do nespolahlivych nemeckych vod, vsak lexus nie?
 
Užívateľov profilový obrázok
Killo
Príspevky: 1223
Registrovaný: 15.5.2008
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský
Bydlisko: Trnava & okolie

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 31. Marca 2021, 15:12

boborjelotor napísal:
maju to cele dojebane, ja som rano pozeral cennik, konfigurator sa mi nehcelo kokotit dalej ako prvu stranku.
tam je len a1 sport a nie sline.
konfigurator ti hned najebe za 42 vo vybave, ale ked som skusal odjebat to od zaciatku tak sa da ist od 29 s 2.0. cize ta audi tax je okolo 8k. ale 1:1 zakladnu vybavu sa mi porovnavat nechce, ale tiez obe zacinaju s kokotinami typu manualna klima a kazetove radio bez kazety.
chcel som pozriet co to stoji v nemecku, tam mi 2.0tfsi ani neda do konfiguratora.

ja som netvrdil. ze sa mi ta cena nezdala prijebana, ale nezda sa mi nezvycajna na "premiove" auto s nakotenou vybavou. v tychto fabiovych autach aj 1.2tsi 110 konova robila z toho celkom svizne mestske presuvadlo, keby vw nejebalo a nepytalo teraz za polo 1.5tsi 19k, len o liter menej ako povodne pytali za zakladne GTI...keby bolo keby...aj by sa tie auta mozno predavali. nemecke VW boli vzdy ovela drahsie a mali ine vybavy, GTI je tam v zaklade od 27, myslim, ze povodne bolo 24 pred nejakym rokom, nemalo ale mozno o viac ako 1k vybavy viac ako u nas.
ale tak soundsystem v Pole ma 6x repro a slabsi zosik, v audi 11, to a1 je o maly kusok lepsie vytlmene a odhlucnene ako to polo, ten MMI system je drahsi a kus lepsi ako ten vw, sedadla su tiez lepsie, vyzera to kus lepsie. proste platis za to "kus lepsie", ci sa ti chce zaplatit 8k je na tebe. mozu si to dovolit aj preto, lebo inu moznost nemas, Polo GTI uz 2 rokyu hovoria, ze ho vratia na trh, ale pokial viem aj v Nemecku je to furt len dopredaj skladoviek a neviem ci sa daju objednat momentalne. a ci by sa vobec dala objednat tato A1 s 2.0
tieto male fabie aj s tou 1.5tsi vzhladom na svoje jazdne schopnosti maju vykonu az az. ale cenovku tiez az-az.
ok, beriem. Stale si teda nemyslim, ze ten rozdiel v 'materialoch,vyzore,reprakoch,...' oproti Polu GTI je teda hodny tej sumy, ale chapem tvoje zdovodnenie.
O tom PoleGTI som to tiez pocul, ze uz uz by sa malo vratit na trh. Vraj o nho bol v tej cene okolo 25t dost zaujem, ale emisne limity nepustili, zbytocne velky motor na tak male auto. Inak tieto male Fabie strasne podrazeli, hlavne s lepsim motorom, sa imho oplati trosku uskromit s vybavou a trosku doplatit za o triedu vyssie auto.
Kazdopadne Audi Sport teda pre mna nebude cesta, neprekvapivo

Fuxxo napísal:
akurat ze Ackovy merkeles je tak trochu o triedu vyssie, a aj cenovo je troska inde, sak amg sa da vyslahat az na nejakych 70k tusim.. resp. dal sa ked som to len tak klikal minuly rok niekedy..
neporovnaval som to s AMG Ackom, ale s beznou A250tkou s AMG balikom (tusim v tom je vyzor, disky, nizsi podvozok, brzdy,nejaka ta vybava naviac). A to ma praveze zaraza, ze v pripade A250 dostanes silnejsi motor, ekvivalent tej "sportovosti" v podobe Sline/AMGline paketu, tipujem ze aj obdobnu vybavu (nechce sa mi listovat v tych polozkach ale asi to ma nadstandart vybavy), ale hlavne mas o triedu vacsie auto (MB A je konkurent audi a3), za par drobnych naviac. Len mi to pripada nelogicke, rozlicne triedy aut za cca rovnaku cenu.

starynovy napísal:
No neviem preco by si mal premiove auto predavat za cenu VW, ktore sa sice tiez hra na premium-capable brand uz od dob Phaetona ale vsetci vieme ako to je vnimane. Uz len ked sa pozries ako vyzera to polo a ako ta A1, je tych 8k zrejmych aj bez rypania sa v tom, ci ma 6 alebo 11 repro. Ti co realne uvazuju o kupe, nie picuju nad konfiguratorom z dlhej chvile, s tym urcite problem nemaju. :D A co si tak zacrel do nespolahlivych nemeckych vod, vsak lexus nie?
Prave nad tym dumam, ze neviem kto by realne uvazoval o kupe. Ale pravdu mas, tak ako prilezitostne stavkovanie toto je moja dalsia kratochvila, picovat na vyskladane nezmysly v konfiguratoroch lebo na to nemam.
Ja som nikde netvrdil, ze to povazujem za nespolahlive nemecke vody. Lexaurin CT200h bol vo vypredaji za cca 25t (ak to mozme zaradit do kategorie aut ako A3/MB A), aj ma lakalo, akurat je to tragicka letargicka picovina, bez vykonu, bez inovacie, so starsou generaciou hybrid drive. Takze ne dik. Ked uz, tak radsej Corollu kombi 2.0hybrid, na nu som si prekvapivo dobre zvykol a celkom sa mi pozdava. Akurat ale skrz koronu sa moj rocny najazd 20-30tkm znizil na desatinu, tak rozmyslam aku autickarsku-schemu ® vymysliet, kedze momentalne auto vyuzivam akurat ked si chodim obcas do mesta pre menucko, kedze mam stastie na donasku, ze to bud donese o 3 hodiny, donese nieco ine, alebo polku objednavky zabudne. A ak sa aj pomery vratia do normalu, uz nevidim zmysel dennodenneho cestovania do hlavnej dediny autom, teda celkovo nevidim zmysel cestovania. A do toho konceptu mi teda Toyota za 30t rozhodne nepasuje, to je jak tlacit peniaze za motory a prevodovky do 535d...
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)
 
pablohablo
Príspevky: 2553
Registrovaný: 14.1.2019
Kraj: Zahraničie

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 31. Marca 2021, 15:27

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 04:58, upravené celkom 1 krát.
 
Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Príspevky: 4538
Registrovaný: 24.4.2019
Kraj: Trenčiansky

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 31. Marca 2021, 15:31

mozes si kupit aj volajaky vybehovy UX za 30 s halogenmi ako moj byvaly kolega, tesil sa z toho, ze z cennikovej ceny mu dali v ziline predvadzacku co tam stala hadam rok a pol v showroome za 30, realne netusi, ci to vobec predbehne fabiu, lebo auto sa zabehava prvych 15000km, nie, nie je tam nula naviac. no, malo staci k radosti niekomu. pekne logo na kapote ;).
na audi a1 za 40 klackov sa nemozes pozerat mentalitou slovaka, co by isiel aj do litvy, ak mu daju o 500 eur vyssi plat :).
musis sa na to pozerat mentalitou mladeho Rakusana, ktory by si mohol za tych 40 kupit nejaku socialnejsiu g20 320i, alebo aj ten Golf GTI club ci kery to je ten vyssi, akurat ze je prilis mlady, takze by sice utiahol 700-800 eurovy lease, ale zhruba rovnako by platil aj za poistku. Nie ze by teda 200 konova A1tka bola vyrazne lacnejsia, ale lacnejsia teda na poistenie bude, pretoze trieda auta zavazi tiez. Detto v UK, kde sa myslim minulej generacie A1 predavalo mrte. Ked davali u nas praktikantom, co nastupili na 2 rocny internship 2800 ecka nastupny plat, prve co urobili bolo, ze utekali kupit si nove..lacne auto. pre nich lacne auto bolo napr. Skoda Octavia Scout za 34k, lebo s papierom, ze ma 2 rocny job, z ktoreho ta prakticky podla nemeckych pritulnych labor law nemozu vyhodit pokial ozaj neznasilnis upratovacku 2x (prvy raz ta len pokarhaju, ze si mas pytat consent), mu stacilo zlozit 5-6 tisic, a vozil sa. Ani neuvazoval nad tym, ze by si kupoval volajaku picovinu za 15000. To iste v UK, mozes dostudovat oxford, dostat desk monkey job v City za 90k rocne nastupny plat, ale poistku na auto vacsie ako ta A1 by si naozaj platil vyssiu ako mesacny lease. Nehovoriac o tom, ze na zapade teda tie lease rates su mrte nizsie ako u nas. A to je aj dovod, preco druha velka skupina ludi kupuje tieto auta aj za cenu toho, ze je to naozaj len krajsia kasna a lepsi matros oproti Polu - ked mas credit score jak empauer senior, a potrebujes zene kupit nejake male mestske kokotidlo na menej ako 10000km rocne, tak ti ho daju cojaviem za 400 ecka aj ked cennikovo za 42 fujva komplet nove auto, aj menej ako 1% su tie lease rate na niektore auta, takze ci das 250 za Polo alebo 400 za A1 ti je relativne jedno, pokial okolo tych 150 eur nemusis schemovat v tipose 10 zapasov ;).
No a samozrejme tychto top spec A1 sa preda malo oproti tym trojvalcovycm co maju cenu po zlave 22-24k s nejakou social edishun vybavou.
Mne sa tiez tazko rozdumovalo, kto napriklad kupoval Opel Adam. Beriem, ze asi lepsie vyzerajuca picovinka ako Corsa, ale tojota ajgo proti tomu je minivan.
Alebo nechapem, kto kupuje lancyju ipsylon - neviem teda ci finalne uz neskoncili vyrobu, ale tusim este pred par mesiacmi som videl dva kamiony nalozene ist z Polska, to sa vyraba kolko, 10 ci 12 rokov? a furt to ktosi kupuje. mozek nebere. kazda kokotina si svojho kupcu najde. aj na e88naziplyn sa najde druhy taky jeblington, co za nu da 6k.
 
Užívateľov profilový obrázok
Abyssko
Príspevky: 4186
Registrovaný: 12.8.2018
Auto: E60 535d, e91 330xd
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Dolný Kubín

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 31. Marca 2021, 16:32

Rozumiete sa do toho ako motorista do E65 a idete jebat tu do majstra. On to auto dal dokopy dopice, zreštauroval, 6killov je nič proti tomu aký je to majster ale dal kus svojho života do toho auta a to mu nik nezaplatí, tak sa prosím uvedomte a už ho neurazajte láskavo
 
starynovy
Príspevky: 8950
Registrovaný: 10.6.2012
Kraj: Zahraničie

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 31. Marca 2021, 19:12

Ocenujem, ze hovoris 6killov, teda 6000, lebo killo 1x10^3. Kokoti street niggas 100=kilo. Dumem nad tym obcasne uz asi 15 rokov.. Ale tak street nigga ma obvykle zakladku na stvorkach.
 
Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Príspevky: 4538
Registrovaný: 24.4.2019
Kraj: Trenčiansky

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 31. Marca 2021, 19:16

na kolkatach maju zakladku v pepikove, ked pětka je 10 korun?
 
starynovy
Príspevky: 8950
Registrovaný: 10.6.2012
Kraj: Zahraničie

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 31. Marca 2021, 19:19

Hm :D
 
Užívateľov profilový obrázok
Killo
Príspevky: 1223
Registrovaný: 15.5.2008
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský
Bydlisko: Trnava & okolie

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 31. Marca 2021, 20:21

boborjelotor informacia o zabiehani 15tkm je odkial prosim ta? :D sak a uz mu to opravili, si spominal ze sa minulo povestnej spolahlivosti
kkt zas litvu vytiahnes :D a nebolo to kvoli 500e ale to snad dobre vies. Vcul som mal zas ponuku do Frankfurtu z HO, ale nevydalo, alebo som asi ani nechcel aby vydalo (mozes mi to o 2 roki pripomenut, ak by som zase spekuloval :) ).
ale dik za obsirne vysvetlenie, dalej sa nad tym nebudem pozastavovat. Lexaurin pojde na velky servis a pak sa uvidi. Ak sa moze e38 jazdiaca na zyklonB predavat za 6, tak to mozem rovno lexa este rok podusit a predavat za 8, win-win. Dalsia schema generujuca profit, lol
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)
 
starynovy
Príspevky: 8950
Registrovaný: 10.6.2012
Kraj: Zahraničie

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 31. Marca 2021, 20:31

Si vztahovacny.. to pisal o byvalom kolegovi.
 
Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Príspevky: 11610
Registrovaný: 9.9.2010
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 31. Marca 2021, 20:46

Killo napísal:
lLexaurin pojde na velky servis a pak sa uvidi. Ak sa moze e38 jazdiaca na zyklonB predavat za 6, tak to mozem rovno lexa este rok podusit a predavat za 8, win-win. Dalsia schema generujuca profit, lol
Porob na tom sedacku a volant, na podvozek a motor sa vyjeb a nechaj si to ako pasivum.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.
 
Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Príspevky: 4538
Registrovaný: 24.4.2019
Kraj: Trenčiansky

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 31. Marca 2021, 20:47

nemas lepsieho obdobia najst si robotu hocikde na svete bez toho aby si vytiahol paty z domu. Ja som minuly rok zacal aj rychlo skoncil robit pre rakusku firmu, ktora mala hlavne sidlo na opacnom konci Rakuska, absolutne zabrzdena firma, zijuca 20+ rokov z jedinej statnej zakazky, o homeoffice nepoculi, takze som aj 2x do tyzdna urobil 600km hore dole, do Viedne, do Grazu, na "this meeting could have been an e-mail". a to uz bolo prosim pekne par mesiacov korony, ale tak v lete sa v Rakusku tvarili, ze korona uz neni, nosili maximalne ficoidne plexiskla na papuli. kajsmentke homeoffice. pred par tyzdnami mi volali, ze ci sa nechcem vratit, ze 100% remote, max 1 den do mesiaca sluzobna cesta kedze este nie su tak daleko aby poznali docusign a wet signatures treba, poradek musi byt. Reku dankesheen, ale vitajte v roku 2000. Ked uz sa to zlomilo tam, tak uz sa to musi dat vsade, aj tam kde su za lestenym magahonovym stolom 65 rocni tajtrlici, ktori veria, ze poriadok vo firme sa dosiahne len tak, ze ak meskas 2 minuty k cvikackam rano, tak si musis odrobit celu hodinu popoludni naviac.
daj si CV na moberries. (https://www.moberries.com/), ja som to kedysi nasiel kdesi na reddite, vyzeralo to ako taky typisch startup, co niekde zhltol angel money, prejebe ich za 2 roky a zmizne, ale fungovalo to. Mal som 4 realne pohovory behom tyzdna v case, ked na pozicie, ake som hladal nebrali ludi vobec, alebo si mysleli, ze koli korone mozu ponukat 60% priemeru v odvetvi. Funguje to v principe ak tinder, akurat dostanes viac ako jednu fake reply :). Ja som si pochvaloval, omnoho menej bullshitu, aj ked teda zhruba polovica, mozno viac, ponuk bolo v Berline, co som nechcel. Teraz ti moze byt jedno, ak nie kazda, tak 9 z 10 ti umozni robit remote, a hlavne - odpadne ti mrte kokockej nemeckej/rakuskej/svajciarskej administrativy, co oni chcu ked hajruju na fix. S radostou ta teraz zoberu na bobrovecku fakturku. Nestavkuj jak Melisko a tam si choj robotu hladat, aby si nemusel schemovat ked chces mat #svetbohatych a soferovat nejaku paradnu F10 s keramickymi dostickami a zasitou sedackou.
 
Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Príspevky: 4538
Registrovaný: 24.4.2019
Kraj: Trenčiansky

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Piatok, 2. Apríla 2021, 07:43

Obrázok
 
Užívateľov profilový obrázok
Fuxxo
Príspevky: 11990
Registrovaný: 25.1.2011
Auto: M340i / E38 / E53
Kraj: Nitriansky
Bydlisko: TNV

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Piatok, 2. Apríla 2021, 08:17

fuj dpc
Obrázok
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

G20 M340i 2020 275kW
E38 735i 1999 175kW
E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 142kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW
 
Užívateľov profilový obrázok
Abyssko
Príspevky: 4186
Registrovaný: 12.8.2018
Auto: E60 535d, e91 330xd
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Dolný Kubín

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Piatok, 2. Apríla 2021, 08:21

Akože fuj, pekne nie?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 44 neregistrovaných