... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk
 
Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Príspevky: 4538
Registrovaný: 24.4.2019
Kraj: Trenčiansky

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 26. Júna 2019, 18:59

Fuxxo napísal:
tak to je dobra pikacovina teda, tak tie rebricky vpodstate okrem usa su nulova vypovedna hodnota? v norsku mam kamosa zhodou nahod par rokov, a tam teda ten median musi byt vysoky lebo je tam secko drahe jak svin.. hlavne nehnutelnosti a potraviny..
dalsi kamos zas v luxe stavia barak, resp. kupil barak ktory mu postavi firma, a v takej 4bytovke mezonet s garazou dolu, ze 800 litrov.. :-D v primestskej oblasti.. dovi dopo.. aby si to dokazal splatit tak musis mat 4-5 litrov priemerny plat a dva take prijmy :-D
tak v Luxe zasa maju zakon, ze rocne najomne nehnutelnosti nemoze byt vyssie ako 5% hodnoty nehnutelnosti, cize za 800k nehnutelnost nemozes platit viac ako tych 3300 kalt, 3600-3800 celkovo. Lux je plny nasich vychodnarov, kedze na nas po vstupe do EU pripadla naraz mrte kvota na eurouradnikov, neviem ci v prvom roku sa tam 200 ludi dostalo cez konkurzy, teraz tam podla mna moze byt aj cez tisic Slovakov uz s rodinami, pankhartami atd. Cokolvek vyssie od druheho asistenta po 5 rokoch dostane definitivu, a medzi ludmi, co maju definitivu stupa aj pocet samovrazd. Je to taky socializmus v bavlnke.
 
RTG
Príspevky: 908
Registrovaný: 30.8.2012
Kraj: Žilinský

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 26. Júna 2019, 21:31

boborjelotor napísal:
to je jednoduche, na akontaciu si zoberies uver v banke, donesies to do salonu a zvysok splacas leasingovke/druhej banke. Oni to radi daju, lebo vedia ze maximalne o rok ti auto zoberu, ty uz si zan zaplatil 40%, podla tabulky vyrataju zostatkovu hodnotu auta, ktora bude tak 30% pod trhovou hodnotou a predaju to niekomu, kto to obratom preda za trhovu hodnotu a zarobi, a ten rozdiel este dosplacas, alebo ti daju velkoryso moznost, ze auto mozes do 30 dni predat sam = najst kupca, ale tam zaroven urcia, ze minimalna cena je trhova cena + 15% cize si v pici tak ci tak.

Toto mozno byvalo, dnes si to predstavit neviem. Jednak ak dolezies s akontaciou z klasickeho komercneho uveru, si v registri a lizingovka si ta preveri. Dnes na leas musis mat oficialne priznane prachy, odpocita sa zivotne minimum za vsetkych clenov domacnosti, odpocitaju sa uvery a ine zrazky a z toho zvysku ti musi lizingova splatka vyjst. Ak nevyjde, ides bud do vyssej akontacie - co uz ak na to nemas, tak si beries vyssi uver z banky => vyssiu splatku a v konecnom dosledku ti to zase nevyjde, alebo proste ides do lacnejsieho auta, ktore vyjde. Okrem toho ak nesplacas, oni sa ti na auto vyseru na co sa s nim natahovat, proste ti to strhnu z vyplaty a ty si rob s autom co chces. Preto ti to dnes musi z vyplaty vychadzat inak ti leas ani neschvalia. Podmienky sa menili uz na prelome 2016/17 a po 2018 sa tiez cosi pritvrdilo. Casy, ked to schvalili skoro kazdemu co siel okolo s obcianskym su davno prec.
 
Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Príspevky: 4538
Registrovaný: 24.4.2019
Kraj: Trenčiansky

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 26. Júna 2019, 22:21

ja by som bol rad, keby to tak bolo, ale nie je.

15+ rokov pracujem s mladymi ludmi, casto prvy seriozny, dobre plateny job. Nekonecny kolotoc. Alebo clovek z lepsie situovanej rodiny, kde jednoducho nechape, ze penazenka ma aj dno, a tyzden pred vyplatou mu tatko posiela na ucet 500 eur, alebo clovek co prisiel s holou ritou a po 3 vyplatach mu banky same ponukaju predschvalene uvery, ktore staci odklikat v appke mobilu.
Stare auta ti mozno brat nebudu, auta 2-3 rocne ti zoberu. Polovica sukromnych detektivov u nas z toho zije, lebo fotit neverne manzelky az tak nevynasa. Napr. sukromnydetektiv.sk / west lease robi pre vsetky najvacsie slovenske leasingovky, riesil som to s kolegom minuly rok, v 2017 zobral Seat Ateca "fulvibava" za vyse 30 tisic na stvrtiny, a tu druhu stvrtinu akosi po roku "zabudol" zaplatit, 3 mesiace sa nic nedialo, a jednu peknu nedelu mu zvonil chlapik doma, podal mu papiere a dal mu 5 dni, inak mu odvezu auto. Z kalkulacie, ktoru mu VWFS poslalo by to auto predali za tabulkovu cenu..no najlacnejsia Ateca na celom mobile.de, kedze auto sa predava kratko na to aby ho niekto tak lacno predaval. Pokuta za odobratie vozidla v stovkach eur, este ak by auto nedoviezol ale zobrali by mu ho nasilim tak dalsich 700-800 eur za odvoz, platobne rozkazy picoviny, utopil by v aute, v ktorom sa vozil cez 15000. A na tu prvu stvrtinu si zobral uver v Prima banke.

cue in 2018,
v septembri som potreboval pre mamku nejake lacne auto, zvolil som Fabiu, a kedze za poslednych 10 rokov som uz kupil 3 auta cez vwfs na tretiny, reku kupim aj toto, A tam z panicky vypadlo, ze oni vlastne uz tretiny neponukaju, ale zaplatis 1/3 pri kupe, 1/3 po roku a potom prejdes, "akoze" na mesacne splatky na bratru neviem ci mi to tam nahadzala na 72 mesiacov. Proste nieco uplne sialene, neviem ci by so za Fabiu nezaplatil cakumprask cenu Octavie ftedeicku. Ze to je vraj len koli NBS, ze normalne to po 2 rokoch splatim a uver sa ukonci. Reku toto vam ja mozem jebat, zobral som to cash.
Vidim v tom este vasie riziko ako predtym, pretoze teraz kazdemu, kto si auto kupi na 1/3, 1/4, rovno uver nastavia papierovo na 6 rokov, a ten clovek si po roku povie, ze naco teraz dat 4000 prec z domu, ked si moze za to kupit novy televizor, dovolenku a herpesove preblafnutie pri Slovnafte, ved o mesiac zacne platit po 3 stovkach mesacne, to sa strati.
A toto ti nutia uz predtym ako vobec ziadas u nich o uver, minimalne teda VWFS, mozes mat credit skore ake chces, bonitu aku chces, este skor ako ziadost ide na schvalenie ti to naserviruju na 6 rocne splatky.

To mesacne minimum, co ti musi zostat je podla mna stale smiesne male. Pokial si nemeskal s nejakymi splatkami a nesvietis v registroch, tak im je jedno, ci si kupujes auto na 3 uvery. Podla mna to odstavilo len male percento preuverovanych ludi.
Predal som tento rok stary dom mlademu paru, uz ani neviem kolko bolo v znaleckom posudku, okolo 74, ale za dom som dostal necelych 90, a nechcem vediet ake uvery polepil ten par, lebo uz mali 2i byt na hypo, to nejak prenasali, ale jednoducho brali 120k z banky aby mali na rekonstrukciu domu. Ona na materskej, on zivnostnik - kurenar, aj keby poctivo odvadzal dane. Ja som si ich len raz spytal, ci im rodicia pomahaju zalozit nejaku dalsiu nehnutelnost, oni ze nie. Trvalo im to 3 tyzdne, ale pipla smska ze to ich sporitelna poslala. Na dome svieti tarcha v prospech dvoch uverov. Tak potom ako to kurva funguje pri tych hypotekach, ked to chceli obmedzit?
 
pablohablo
Príspevky: 2553
Registrovaný: 14.1.2019
Kraj: Zahraničie

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Štvrtok, 27. Júna 2019, 08:42

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 10:23, upravené celkom 3 krát.
 
Užívateľov profilový obrázok
Fuxxo
Príspevky: 11999
Registrovaný: 25.1.2011
Auto: M340i / E38 / E53
Kraj: Nitriansky
Bydlisko: TNV

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Štvrtok, 27. Júna 2019, 17:57

su ale aj vynimky co potvrdzuju pravidlo a poznam x ludi (ani nie osobne), co je fakt vidno ze na to maju, ale aspon sa musia ukazovat :-D zato v nasom malickom okrese su auta typu bentayga, urus, a podobne.. :-D
Obrázok
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

G20 M340i 2020 275kW
E38 735i 1999 175kW
E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 142kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW
 
RTG
Príspevky: 908
Registrovaný: 30.8.2012
Kraj: Žilinský

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Štvrtok, 27. Júna 2019, 22:24

Pravda je, ze s VWFS skusenosti nemam ziadne. Primarne preto, ze nie som ochotny platit viac za nieco, ked inde dostanem viac za menej. Ale mam skusenosti s PSA Finance resp teraz sa volaju tusim Essox fin a tam je to tak ako som napisal. Prvykrat mi to ani nevyslo, musel som dokladovat dalsi prijem. Volali mne, volali na personalne, predajca napisal do formulara iny pocet vyzivovanych osob ako moja kolegyna a tak to riesili. Preverovacka poriadna a vravim prvykrat mi to nevyslo a predajca vola co s tym, ci vyssia akontacia, alebo co ideme robit. Vravim zdokladujem dalsi nie je problem a vyjde to. Auto som nemal ani 2 roky a potreboval som ho vymenit - tj riesil som to teraz akurat v v marci druhykrat. Znovu rovnaky kolotoc. Dokladovanie prijmu, volali mne aj kolegyni nezavisle, pytali sa ma na osoby, ze tam mam nejake zrazky co to je atd. Ale vedel som, ze to prejde lebo som sa este pocas prveho leasu pytal ako cely system funguje. Potreboval som auto vymenit. Cize ukoncit aktualny leasing, predat obratom auto a hned riesit dalsi leas. Este som bol aj teoreticky obmedzeny casom kvoli dokladovaniu. Preveruje sa priemer za poslednych 6 mesiacov a kazdy dalsi prijem domacnosti sa posudzuje uz v danom case. Ale tak ja som vedel co si dovolit mozem a nespoliehal by som sa nikdy na to, ze to z vyplaty vychadza. Preto som napisal, ze si to neviem predstavit pri takomto systeme, aby tam presiel niekto, kto proste prachy nema. Ano, da sa sfalsovat aj prijem, ale to si pri pripadnom zisteni clovek len zbytocne zavari naviac. Ale dal si argument, z ktoreho vyplyva ze rozdiely teda su a ocividne sa ojebava ako zo strany dlznika, tak zo strany spolocnosti.
 
Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Príspevky: 4538
Registrovaný: 24.4.2019
Kraj: Trenčiansky

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Štvrtok, 27. Júna 2019, 22:53

no Essox sa mozno pretransformovala na slusnu spolocnost, ale oni tu boli mozno skor ako prve predajne Peugeotu. Ja som si vsimol, ze oni financuju PSA auta ked som zvazoval kupit rodicom namiestu Seatu Citroen niekedy okolo 2014, tak som si vsimol, ze financne sluzby poskytuje essox a dalej som ani necital.
Oni zacinali ako rovnaki uzernici typu Provident, 1000 korun pozicka, zaplatis 3k naspat, ked este v BA kraloval Darex vzadu na Hradskej ci kde to bolo tak tam predavali 400 tisicove auta ludom s 10% akontaciou na 8 rocne splatky. V mojic ociach bude Essox vzdy pochybna firma, aj ked uz mozu byt uplne legitimni.
 
Louis231
Príspevky: 4
Registrovaný: 27.7.2018
Auto: 530i e60
Kraj: Prešovský

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Piatok, 28. Júna 2019, 10:29

caute... chcem sa opytat ze ked vyberiem skrtiacu klapku a vycistim ju a vlozim naspat tak musim to potom davat na pc? nejake zakladne nastavenia alebo nieco take? kolisaju mi totiz otacky... e60 530i 170kw 2003
 
RTG
Príspevky: 908
Registrovaný: 30.8.2012
Kraj: Žilinský

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Piatok, 28. Júna 2019, 14:16

V 2017 ked som kupoval auto to bolo PSA finance, o rok neskor sa premenovali na Essox - takze zmluvu som zacinal s jednym, koncil s druhym. Teraz musim pozret do amluvy, ale na 99% essox. Ale zase podmienky su prehladne, nemozem povedat nic zle. Avsak tiez pravda, ze som ich trafil pocas akcie, normalne by to bolo za dvojnasobok. Takze za mna fajn.
 
Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Príspevky: 4538
Registrovaný: 24.4.2019
Kraj: Trenčiansky

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Sobota, 29. Júna 2019, 06:10

velice sa mi luba, ako Nemecko stale uvadza pri novych autach spotrebu WLTP prepocitanu na NEDC.
mozte si porovnat konfigurator X5, 40i uvadzana spotreba
SK - 10.4 - 11.9 l/100km
DE - 9.1 - 8.5 l/100km

30d SK - 7.4 - 8.7
30d DE - 6.8 - 6.0 l/100km
 
undy
Príspevky: 2194
Registrovaný: 14.11.2008
Auto: Xxxxxx
Kraj: Zahraničie

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Nedeľa, 30. Júna 2019, 09:06

snáď som sa trafil témou - kto sa vyzná, snáď napíše. Namotal som sa opäť na motorku. Opäť píšem pretože pred 30 rokmi som mal nehodu na motorke, 6 dní v kóme, hrozila mi amputacia nohy... odvtedy som ešte asi 3 roky jazdil do 350ccm, pitom som sa oženil a manzelka ma dala s motorkami do laty.
Teraz, ako sa mi blíži 50-ka, už nejako neodporuje a tak to musím využiť :-) Takže som si cca vybral Suzuki intruder 1800 a premýšľam 1. či hneď niečo takéto / asi áno... na čo čakať / a po 2. som si uvedomil, že ani neviem, čo na takej motorke pozrieť, skontrolovať... má to už napr. OBD alebo niečo podobné. Skrátka na čo sa pri kúpe zamerať. Ďakujem všetkým 2kolesovým
https://motocykle.bazos.sk/inzerat/99451505/Suzuki.php niečo takéto
 
pablohablo
Príspevky: 2553
Registrovaný: 14.1.2019
Kraj: Zahraničie

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Nedeľa, 30. Júna 2019, 11:06

iiPozor na tie ladene vyfuky, ak to velmi huci mozu ta zbuzerovat na STK a vyzadovat kadejake certifikaty, idealne ak k tomu dostanes aj original tovarensky vyfuk “keby daco”, rakusky policajti tiez robievaju problemy. No a potom klasika, predavajuci nech ti to pristavi studene a musi to chytit na prvy frk, ziadne stopy po vytekani cohokolvek, zataz predok a zadok ci to tlmi. Po takej dlhsej dobe mozno dobre dat si dake kondicne jazdy v autoskole, tieto nove motorky zvyknu prekvapit starych harcovnikov svojim vykonom a vyjebu sa v prvej zakrute. Ak coper tak coper ale v dnesnej dobe vies aj fungel novoty kupit za tie prachy, ktore uz maju zo zakona ABS. Zelam nech ti to vide a vela stastnych km.
 
undy
Príspevky: 2194
Registrovaný: 14.11.2008
Auto: Xxxxxx
Kraj: Zahraničie

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Nedeľa, 30. Júna 2019, 11:24

ďakujem, ten inzerát bol len priklad, budem hľadať niečo v pôvodnom stave, pripadá mi, že to úpravami len zhoršujú... teda okrem gripov a boxov. Budem hľadať niečo novšie, okolo 2012 približne. Čo sa týka jazdy, určite by som to prvých pár sto km nejako nehrotil, tých 6 dní v kóme zatiaľ stačilo 😁
 
pablohablo
Príspevky: 2553
Registrovaný: 14.1.2019
Kraj: Zahraničie

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Nedeľa, 30. Júna 2019, 11:30

popozeraj novoty, dnes sa novucicka motorka da kupit za par susnov, k cene jazdenky prirataj este prvotny servis, brzdove hadicky & gumy, atd. a zrazu si neni daleko od funglaca. stoji to za to, zasluzis si.
 
Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Príspevky: 4538
Registrovaný: 24.4.2019
Kraj: Trenčiansky

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Nedeľa, 30. Júna 2019, 11:52

za 10-11 sa da kupit novy HD speedster, iron 1200 napr. alebo 48. uz nemas 20, takze nemusis vyhrat sutaz ¨najviac chromu v dedine¨, a za par stovak akurat tak das mozno padaky, vacsie plexi a vyhriev paprciek.
na take poprdkavanie po okreskach by ti mozno stacila aj honda cmx500 rebel za 6k.
za tie peniaze sa uz da kupit vselico nove, nebudes musiet riesit ci to bolo padnute a ako velmi a kto do toho doma na kolene fusoval. Plus k hentakej jazdenke by som ja osobne okrem popredajneho servisu urcite menil aj pneu, aj keby tam boli pol sezony jazdene, na toho intrudera to mas cca 120 dopredu a 200 dozadu, cize este si sa nevozil a uz si za motorku dal cez 8

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 51 neregistrovaných