... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk
 
pablohablo
Príspevky: 2553
Registrovaný: 14.1.2019
Kraj: Zahraničie

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Štvrtok, 19. Novembra 2020, 14:36

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 07:53, upravené celkom 4 krát.
 
Užívateľov profilový obrázok
Killo
Príspevky: 1223
Registrovaný: 15.5.2008
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský
Bydlisko: Trnava & okolie

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Štvrtok, 19. Novembra 2020, 19:03

pablo strasne to prehanas.
M1 silly-cone je +- revolucny kus hw, o to viac, ze je na nho optimalizovany sw. O jeho vykone hovoria vsetky doterajsie testy, ak sa jednalo o cinnosti, ktore obsluhuju specializovane koprocesory. Vykon samotnych 4+4 arm jadier ale asi nebude tiez na zahodenie, ked tie gamingove testy, dokonca cez rozetu, ukazuju dobre cisla.
Este by to chcelo testy nespecifickych cinnosti, ako kompilovanie kodu alebo load dat do lokalnej db, aby to potvrdilo vykon nespecializovanych jadier, ale pocitam, ze horsie nez dnesne i5/i7 to nebude. Z casti aj kvoli teplotam a throttlingu, kde intel vacsinou pada s vykonom o cca 20% po parsekundovych burstoch.

Mas pravdu, ze ine spolocnosti s tym prisli uz davno, ale prave Apple ma ten ekosystem a tych 'spravnych' zakaznikov/fanboiov, ktory aj takyto radikalny prechod prekusnu. Na windowsoch, kde sa drzi 10-20 rocna kompatibilita aplikacii je to sok, tu si ludia zvyknu (konec koncov toto uz apple spravil pri prechode z 32b na 64b iOS ne? ked prestal podporovat 32bit appky, a ked ich devs neprekodili tak si si mohol piskat).

Takze nemyslim si, ze by ostatni hraci na trhu teraz chceli masivne prechadzat na arm, minimalne nie v kratkodobom horizonte. Nemaju na to ekosystem a ani vychovanych uzivatelov podla mna. A hlavne, nemaju tie skusenosti, ake ma Apple. (matne si pamatam tu kauzu, ked MS predavalo ARM zariadenia s Win10, ale BFU nemohol vedet, ze bezne x86 appky tam nepobezia, tak to ludia zmateni vracali).

Kedze sice nejde virtualizacia Win10, ale funguje emulacia, tak by malo byt mozne spustat win10 appky.
Fakt rozmyslam, ze Air, aj s iba 8GB ram, je teraz vo vynikajucej pozicii vsestranneho zariadenia. Pro je na tom trosku zle, tam tych 8GB uz vyzera horsie, ten 230e priplatok je zly joke. Proste Pro malo byt v zaklade lacnejsie, hlavne kedze ide o 99% totozne zariadenie ako bolo predtym - rovnake telo, displej, vsecko, len nove vnutornosti. A tiez si myslim, ze o pol roka predstavia MB Pro 2021, uz s novym dizajnom, mensimi ramcekmi okolo displeja, mozno uz konecne zacnu pouzivat mini/mikro led.
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)
 
pablohablo
Príspevky: 2553
Registrovaný: 14.1.2019
Kraj: Zahraničie

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Štvrtok, 19. Novembra 2020, 19:38

revolucnym by som to nenazval ale tak hypetrain ide na plny kotol, treba si to uzit kym to trva, inak killo suhlas. hlavne nech sa to da vobec kupit :D Ja som si len tak tak uchmatol 5800x, este rtx3080 a sviatky budu kajnsmetke.
 
Užívateľov profilový obrázok
Fuxxo
Príspevky: 11993
Registrovaný: 25.1.2011
Auto: M340i / E38 / E53
Kraj: Nitriansky
Bydlisko: TNV

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Štvrtok, 19. Novembra 2020, 21:40

pablohablo napísal:
Neber to ako picung ale inovatorom nie je ani tak Apple, aj ked jasne ze mu patri kredit najme v exekucii tom neni pochyb.
V prvom rade treba vyzdvihnut rolu TSMC s ktorym ma Apple deal ze budu mat potrebnu kapacitu ich najlepsieho node ako prvy, predstav si ako by vyzerali sucasne produkty AMD/Intel/nVidia/Qualcomm na 5nm ked dokazu co dokazu na 14nm/10nm/8nm/7nm, alebo naopak aky by mal vykon M1 na 7nm ci 10nm ked rozdiel medzi N7 a N5P je -40% TDP. Najviac ale cele toto zacal riesit Qualcomm ked pred rokom releasol 8cx, samozrejme ten ich vysledok nie je tak oslnivy v porovnani s M1 (721/2855 vs 1751/7613 v G5, podobne score ako 8cx ma aj Microsoft SQ1 (na baze 8cx) ARM v Surface Pro) ale treba zas brat na vedomie ze je to rok stary produkt na 7nm a ma 5G v sebe, a teraz chystaju 8cx Gen2 ktory ma coskoro debutovat v Acer Spin 7 2020 so zabudovanym 5G. MIcrosoft vydal Windows RT build v roku 2012, tj. 6 rokov na to co sa vobec Apple pohol z PowerPC. AMD skusalo hybrid architekturu x86/ARM v 2015 pod projektom Skybridge, v 2016 vysiel ARM Opteron. Len to chcem napisat ze pioniermi ARM boli praveze tieto spomenute firmy, Apple vynikol v tom ze to spravne nacasoval a vykonal, hlavne vdaka tomu ze na to mali prachy a vytlak.
x86 ako take sa rozsirilo pretoze developeri co vyvijali aplikacie na svojich x86 masinach ich prirodzene chceli bezat na x86 serveroch pretoze tak odpada kopec problemov, tak vznikol cely tento ekosystem. Absencia klasickeho pouzitelneho PC na ARMe je primarny dovod preco cloud servre na ARM architekture su maly segment, a tu vidim ja osobne najvacsi vyznam celeho Apple ARM a najvacsiu hrozbu pre AMD/Intel/nVidia, akonahle zacnu ludia a firmy pisat kod pre ARM vo vacsom meritku tak bude dopyt po ARMe v cloude a to este len moze dostat AMD/intel/nVidia napicu. Necudoval by som sa keby sa Apple pohol do tohto segmentu kedze kazdy rok musia vykazat rast a na to potrebuju nove trhy, cely datacentrovy trh moze byt velmi lakavy i ked dobehnut Intel/nVidia/AMD v tejto oblasti je technologicky uplne nieco ine ako dat procak z iPadu do Airu. Tiez nie je take easy pridavat jadier kolko chces, bez toho aby si nenarazal na limity ktore AMD vyriesilo svojim Infinity fabric pretoze pri 8 jadrach je este efektivne aby kazde jadro malo linku na kazde, ale dalej sa to uz zacina komplikovat pri sucasnej technologii, ale vravim 2 trilionova firma s 200 miliard dolarov kesu si s tym isto poradi. Zaujmave nacasovanie tohto celeho prechodu, zrovna ked AMD po rokoch suchoty s Intelom ponuka slusne APU tak Apple si povie jebat oboch ideme vlastnou cestou, ale zas to rozhodnutie bolo isto dobre 2 roki dozadu. A ako som pisal, dovod nie je vykon ci peniaze, ale to ze si tam mozu dat svoje HW akceleratory, postavit silikon presne urceny pre mobilne zariadenia so specifickymi feacurkami pre tu ktoru dobu s ktorymi ich isto Intel/AMD/nVidia s ich copy paste core dizajnom server/PC/konzola/notebook/ultrabook posielal isto dopice (apple robi mizerne 2-3% obratu Intelu). Tiez im zacali notebooky ostatnych vyrobcov dychat na krk jak bmv audine v spataku, a keby sa neodlisili skoncili by, tych par zatatych fanbois nestaci 2 trilionovemu korporatu.
tak ano, s tymto sa neda nesuhlasit. akurat, ano apple inovator je. lebo apple navrhol svoj cip do svojich personal computerov, a navrhol k tomu system ktory naozaj funguje a funguje bez problemov zatial. a jak sam pises, MS sa o to pokusal a dopadlo to ako to dopadlo.
pablohablo napísal:
Macbook Air M1 je super, Macbook Pro M1 jedine co mi vadi je ze si zasluzil uz predsa len viac portov (aj ked 2 porty budu pre 80% uzivatelov dost, fakt si zober ze jeden z tych portov je nabijaci, cize ti ostava jeden ktory je viac-menej nonstop), oba si pri vykone toho CPU zasluzia viac RAM, a Apple ako odvazna firma ktora si povedala ze kazdy Mac bude mat dobry displej 400-500nits, SSD a len USB-C, ze iphone nebude mat 3.5mm jack si tiez mohla povedat ze kazdy Mac s vykonom M1 bude mat 16GB RAM a hotovo. Zene som napriklad nedavno bral notebook, 900 Euro za 4700u 16GB RAM, 512GB SSD 2x USB-C 3.2, 2x USB-A 3.1, plne HDMI 2.0, SD slot, 3.5mm, vydrzi jej na nabitie v priemere 12h surfovania. Primarne kriterium bolo 16GB RAM, lebo proste ked mas o 5 rokov pomalsie CPU da sa s tym zit, ale ked nemas dost RAM a zacne to swapovat si doslova v pici. Windows tam siel lebo v praci ma Windows, keby jej dam Air M1 s OSX tak ma s nim posle spat k Petovi do garaze v Trnovci, takze Win-Win, 740-1000 Eur usetrenych a este spoko.
Apple musi ponuknut kurva pridanu hodnotu za tych 740-1000-1400 Eur navyse podla toho kolko toho v Apple chces. (https://www.alza.sk/lenovo-yoga-slim-7- ... #parametry za 919 vs Air/Pro M1 s 16GB RAM a 512GB SSD za 1639/1909 Euro, a ak berieme fullku macbook pro s 2TB SSD a to ze do lenova das 2TB NVMe SSD typu 2242 (a mas o 512GB storage nakonci viac) za 300e na ktore je tam volny slot tak sa bavime 1220e vs 2600e). Teraz ma samozrejme pojebu za ruhanie ze porovnavam daky supacky Slim 7 s Macbook Pro 13.
v tomto si uplne mimo zas :-D a ukazuje sa ze je to tak ako som pisal, kedze to cele bezi na arme a ramky su skoro naletovane na soc, tak 8GB ramky na M1 sa sprava rovnako jak 16GB ramky na x64.. a ano, aj ked to zacne swapovat, vdaka tomu ze su ramky integrovane je to extremne rychle, narozdiel od toho tvojho mindsetu ze ramky su na uplne inych portoch. takze ano, mozno 16GB bude treba, ale je tam presne rovnaka sanca ze nebude. fakt zalezi na tom co robis..
a nie, apple nemusi ponuknut kurva pridanu hodnotu, ked za rovnakych 1400€ predtym predaval air s absolutne horibilnym i3 alebo i5, ktory dokazal akurat tak kurit a po pol roku sa s tym nedalo nic robit, a stale to bol najpredavanejsi model aky mali. teraz ked to ma M1 tak kurva to vie editovat 8K video bez zasraneho ventilatora, stale tomu nerozumies? :-D kludne by mbp 13" s 8GB ram a 2565GB ssd mohol stat aj 2000€, lebo aj ked si kupis najviac naslapany CTO mbp 13" tak ma len zasranu integrovanu iris grafiku, kde grafika v M1 je 2-3x rychlejsia, a ma len i7 4jadro, ktore M1 absolutne pochova vo vsetkych parametroch. a tie pocitace sa predavaju. takze preco mas pocit ze apple predstavil novy produkt na nejakom novom trhu kde doteraz nefungoval toto mi vysvetli? :-D lebo presne tak to popisujes.. presne ako ked tesla prisla na trh, tak proste za tie prachy musela dat pridanu hodnotu, lebo je to novy hrac. no apple nieje novy hrac, a nemusim mat ziadnu pridanu hodnotu, lebo je to apple. a mozes sem vytahovat hocijake pc notebooky s hocijakymi parametrami ale nezmenis na tom nic.
a hlavne si uvedom ze ten macbook pro, a aj macbook air bez ventilatora kope absolutne inu ligu jak to lenovo aj ked nalozis donho hocikolko ramky :-D ten 4700u je o tri triedy pomalsi jak M1..
Killo napísal:
pablo strasne to prehanas.
M1 silly-cone je +- revolucny kus hw, o to viac, ze je na nho optimalizovany sw. O jeho vykone hovoria vsetky doterajsie testy, ak sa jednalo o cinnosti, ktore obsluhuju specializovane koprocesory. Vykon samotnych 4+4 arm jadier ale asi nebude tiez na zahodenie, ked tie gamingove testy, dokonca cez rozetu, ukazuju dobre cisla.
Este by to chcelo testy nespecifickych cinnosti, ako kompilovanie kodu alebo load dat do lokalnej db, aby to potvrdilo vykon nespecializovanych jadier, ale pocitam, ze horsie nez dnesne i5/i7 to nebude. Z casti aj kvoli teplotam a throttlingu, kde intel vacsinou pada s vykonom o cca 20% po parsekundovych burstoch.

Mas pravdu, ze ine spolocnosti s tym prisli uz davno, ale prave Apple ma ten ekosystem a tych 'spravnych' zakaznikov/fanboiov, ktory aj takyto radikalny prechod prekusnu. Na windowsoch, kde sa drzi 10-20 rocna kompatibilita aplikacii je to sok, tu si ludia zvyknu (konec koncov toto uz apple spravil pri prechode z 32b na 64b iOS ne? ked prestal podporovat 32bit appky, a ked ich devs neprekodili tak si si mohol piskat).

Takze nemyslim si, ze by ostatni hraci na trhu teraz chceli masivne prechadzat na arm, minimalne nie v kratkodobom horizonte. Nemaju na to ekosystem a ani vychovanych uzivatelov podla mna. A hlavne, nemaju tie skusenosti, ake ma Apple. (matne si pamatam tu kauzu, ked MS predavalo ARM zariadenia s Win10, ale BFU nemohol vedet, ze bezne x86 appky tam nepobezia, tak to ludia zmateni vracali).

Kedze sice nejde virtualizacia Win10, ale funguje emulacia, tak by malo byt mozne spustat win10 appky.
Fakt rozmyslam, ze Air, aj s iba 8GB ram, je teraz vo vynikajucej pozicii vsestranneho zariadenia. Pro je na tom trosku zle, tam tych 8GB uz vyzera horsie, ten 230e priplatok je zly joke. Proste Pro malo byt v zaklade lacnejsie, hlavne kedze ide o 99% totozne zariadenie ako bolo predtym - rovnake telo, displej, vsecko, len nove vnutornosti. A tiez si myslim, ze o pol roka predstavia MB Pro 2021, uz s novym dizajnom, mensimi ramcekmi okolo displeja, mozno uz konecne zacnu pouzivat mini/mikro led.
jasne ze to prehana lebo je mimo :-D
ale ked potrebujes win appky, tak urcite pockaj,lebo ta emulacia je 50/50, moze aj nemusi ta appka fungovat.. a tak isto jak som pavlovovi pisal, 8GB v ARMe nieje jak 8GB v x64.. nebal by som sa toho vobec. a 230€ za tu extra ramku je klasicky apple :-D bud chces alebo nechces :-)
pablohablo napísal:
revolucnym by som to nenazval ale tak hypetrain ide na plny kotol, treba si to uzit kym to trva, inak killo suhlas. hlavne nech sa to da vobec kupit :D Ja som si len tak tak uchmatol 5800x, este rtx3080 a sviatky budu kajnsmetke.
ty samozrejme nie, ale kazdy youtuber ktory sa toho chytil tak to tak nazval. a garantujem ti ze trvat to bude velmi dlho.. pozri sa na ifony za poslednych 4-5 rokov..
Obrázok
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

G20 M340i 2020 275kW
E38 735i 1999 175kW
E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 142kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW
 
pablohablo
Príspevky: 2553
Registrovaný: 14.1.2019
Kraj: Zahraničie

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Piatok, 20. Novembra 2020, 06:59

akoby som cital nejaku marketingovu brozurku alebo pocuval sponzorovane cringe video volantTV, tak posobia tie tvoje argumenty fuxxo, priznacnejsie slovo ako argumenty je bludy alebo brainwash. unified memory znamena ze ta ram je zdielana medzi GPU a CPU, rovnako ako na Inteloch, to je cele. Latencia pamate a priepustnost je urcena pouzitym cipom a hentie LPDDR4 na m1 su tie iste ako ako vo vsetkych ostatnych notebookoch, 60GB/s a 100ns na m1 aj na Inteli. Nejedna sa dokoncia ani o die-stacking, ale len chip stacking. Tvrdit ze 8 giga ram na arme je ako 16 giga na x86/x64 je to iste ako povedat ze ten 256GB disk v base m1 je to iste ako 512GB disk na windowse. Vies co znamena slovo inovator ? Je to niekto kto pride s novym produktom, napadom, ideou. iPhone bol inovativny so svojim touch interfejsom, notebook s ARM procesorom sa inovativnym nazvat neda, ani package RAM s APU nie je nic nove. Videjka na youtube su super, ale ocividne tocene fanbois pre fanbois, hlavny z dovodov preco je Apple tam kde je ze Apple sa nekritizuje ale bezhlavo kupuje za bubnov silneho stockholmskeho syndromu. Dokazom je cely tento thread kde fanbois penia jak ked povies mamicke ze ma skarede decko, pricom si len zabudol povinne povedat ze je to najkrajsie decko ake si kedy v zivote videl alebo si mozno len kukol ci sa mu oci nekrizia.
 
Užívateľov profilový obrázok
Killo
Príspevky: 1223
Registrovaný: 15.5.2008
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský
Bydlisko: Trnava & okolie

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Piatok, 20. Novembra 2020, 15:05

poopravim svoje predchadzajuce tvrdenie - M1 nie je revolucny hw (zbezne som si prebehol test na anandtechu), ale revolucne je jeho nasadenie, hlavne teda uspesne nasadenie a ta rezia okolo. Proste teraz win10 ultrabooky s throttlujucim intelom v porovnani s m1 nedavaju moc zmysel co do vykonu, teplot a vydrze na baterku. A Ryzeny nikto do ultrabookov nedava, lebo drbnute dohody s intelom...

inak pici, jebem jejich bohov vyjebanych, setupujem SEcko. Vsecko fajn, 2x to uz zamrzlo na chvilu ale odpustam mu. Ale, ze nechce automaticky aktualizovat cas a uz pol hodinu neviem prist na to ako rozbehnut app store, to ma trosku nasiera. A vcul mi vyhadzuje ze prihlaste sa s apple id, po prihlaseni ochvilu nabehne login hlaska znova #vyladenysystem #androidseka
Zmasirovany neutichajucim fanboizmom som cakal viac. A ten 720p je uplne ujebany ulet, cesta v case jak Marty McFly
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)
 
Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Príspevky: 4538
Registrovaný: 24.4.2019
Kraj: Trenčiansky

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Piatok, 20. Novembra 2020, 15:31

tak asi nevie z tvojej wifi nastavit cas ak mas router nakokot, ktory announcuje svoje ntp a mas tam nejaky default GMT -6 , nastav time zone rucne, on sa potom chyti, potom prepni na automat a uz to pojde.
setupoval som ipad cez vikend manke, s appleid som problem nemal. neviem co znamena "rozbehnut app store"
 
Užívateľov profilový obrázok
Killo
Príspevky: 1223
Registrovaný: 15.5.2008
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský
Bydlisko: Trnava & okolie

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Piatok, 20. Novembra 2020, 15:51

som v robote na nejakej oddelenej wifi, takze netusim ktorou picou to routuje a co je za tym.
rozbehnut app store znamena, ze ono appka sa spustila, aj sa chcelo tvarit ako keby vykresilo nejake gui prvky ale ostal biely screen.
Hej, manualne som cas setol, ani potom nejde automat. tak som to nechal na manual.
No a teraz ked spustim Appstore, tak mi vyhodi prihlasit sa s apple id (pritom v nastaveniach telefonu vidim, ze som prihlaseny), zadam id/pwd, hodi ma do Nastavenia/App Store ale nic, ani kokot. Ked spustim Appstore zas, tak toto iste...

skusim to doma, jebem uz na to. Empauerova pomsta za to ze som tu roky hejtil Apple


EDIT: lol pici, som kokot, ja som klikal na Apple Store a nie na App store ](*,) ](*,) ](*,)
nevidim ani picu na tom displeji, toto je zleeee
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)
 
Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Príspevky: 4538
Registrovaný: 24.4.2019
Kraj: Trenčiansky

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Piatok, 20. Novembra 2020, 15:57

ech...

nastavil si aj timezone rucne? cas nestaci, ak si nevie chytit zonu tak sa nenastavi automat niekedy, nejake okliestene guest wifi za captivity portalom maju casto otvorene len 80/443 plus dhcp/dns takze problem moze byt aj tam.
 
Užívateľov profilový obrázok
Killo
Príspevky: 1223
Registrovaný: 15.5.2008
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský
Bydlisko: Trnava & okolie

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Piatok, 20. Novembra 2020, 16:04

ano aj timezone. Nejsom retard (aj ked to teraz tak vyzera), iba som slepy. Pozrem na ikonku, vidim jablko v taske, tak to bude obchod. Uz dlhsie som sa chcel objednat ocnemu...
Pri stahovani z Appstore si pytalo este raz id/pwd, po zadani uz ide aj AppleStore :D
EDIT: a zase este raz heslo kym stiahlo YT appku :/
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)
 
Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Príspevky: 4538
Registrovaný: 24.4.2019
Kraj: Trenčiansky

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Piatok, 20. Novembra 2020, 16:07

to si pyta este raz na potvrdenie nakupov, kedze by si mohol mat uz predtym nastavene appleid, ktore ma ulozenu nejaku platobnu metodu, aby ti niekto za 200 eur nekupil fiktivne penaze v nejakom kendykrushi.
a preco mas SE? prehral si nejaku stavku tak si si musel zvolit maly telefon?
 
Užívateľov profilový obrázok
Killo
Príspevky: 1223
Registrovaný: 15.5.2008
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský
Bydlisko: Trnava & okolie

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Piatok, 20. Novembra 2020, 16:15

chapem, ale tak bola to bezplatna YT appka. Si mohli odtlacok vypytat radsej no

Sak som tu davnejsie pisal, ze by som chcel skusit 7/8 bazarovu. No a naskytla sa moznost firemneho telefonu z Telekomu do 500e. Tak sa mi moc nechcelo ist do Huawei/Samsung/Xiaomi, za iP11 by som musel doplacat 179e, tak som zobral 128GB SE s 29e doplatkom, nech nezerem
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)
 
Užívateľov profilový obrázok
Fuxxo
Príspevky: 11993
Registrovaný: 25.1.2011
Auto: M340i / E38 / E53
Kraj: Nitriansky
Bydlisko: TNV

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Piatok, 20. Novembra 2020, 17:24

nieco im tam ale jebalo, lebo ja som akurat teraz dokoncil restore na novom ifone a aktivacia mi trikrat skocila o krok spat z nejakeho dovodu..
Obrázok
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

G20 M340i 2020 275kW
E38 735i 1999 175kW
E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 142kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW
 
pablohablo
Príspevky: 2553
Registrovaný: 14.1.2019
Kraj: Zahraničie

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Piatok, 20. Novembra 2020, 19:01

https://support.apple.com/en-us/HT210060
tu mas co vsetko to potrebuje, ako pisal bobor je mozne ze ked ajfon urobil lookup na time-ios.apple.com dostal cez DNS odpoved na nejaku picu server co bezi len ntp a ne sntp na ktorom fici epl. epl ma 17.0.0.0/8 takze ak to pingnes a nejde ti to na 17.x.y.z tak vies ze to mas napicu.
 
Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Príspevky: 3991
Registrovaný: 29.4.2010
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Piatok, 20. Novembra 2020, 19:30

Apple má konečne počítač prvý krát za život okolo 1000€ ktorý je aj použiteľný. Lebo ako tu už bolo napísané posledný Air bola pozerska trápna predražená picovina pre funboyov (aj fanboyov) pre ktorú bol vesmírny výkon otvoriť len mail alebo kalkulačku... Na druhu stranu zase M1 nie je niečo výkonom z čoho sa svet poserie, mobilný Core i9 je v multi-thread stále výkonnejší a AMD ZEN3 8 core má o 100% vyšší výkon ako M1 8 core. Áno je to desktopový CPU ale len na margo výkonu že nič nové pod slnkom. Čo je ale unikátne že pri akej spotrebe M1 ten výkon podáva a aký vysoký jednovlaknový výkon má a to je len 1 generácia tohto SOC a to vôbec nie je zlé. To že Air za 1000€ vyrenderuje rovnako rýchlo video ako MB Pro 16 za 3000€ je veľmi úctyhodné. Čiže je ten NTB veľmi lákavý aj medzi Windows konkurenciou. Na druhu stranu pri takejto veľkej udalosti prejsť na ARM architektúru som čakal nový dizajn nie 4 ročný... Čakal som faceID, menšie rámčeky okolo displeja či MiniLED displej s vlastnosťami OLEDu. Rovnako podpora SW na M1 bude dlho asi veľmi biedna. Bavíme sa nativnych app. Myslím si že aspoň v NTB svete je ARM budúcnoť a čoskoro bude aj Windows 10 na ARM. Tak že nový Air alebo Pro 13 sú za mna super ale určite by som to tu ako niekto neospevovoval do nebies. Pretože ak zoberieme cenu 2000€ čo stojí lepšia Pro 13 s 16GB ram tak za tuto cenu sú stále NTB ktoré majú lepší GPU / CPU výkon. Ale budú sa taviť a toto je veľká výhoda ARM čo sa mi na nových MB veľmi páči.

Inak týždeň už mám 12 Pro max a nejaký veľký rozdiel tam nepociťujem oproti XS Max.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 26 neregistrovaných