... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

slavo-22
Autor témy
Auto: 525 TDS 98
Kraj: Žilinský

525 tds, 98- kupit ci nekupit

Pondelok, 22. Júna 2009, 21:12

Caute hosi prosim o radu, kamarat ma dovezene bavo 525, rok 98,ukazuje mu to 220 000 km, donedavna som bol na 100% presvedceny ze ho beriem no coraz viacej sturam po nete tym mam viac pochybnosti na tento voz, nasiel som viac negativ ako pozitivnych veci, same motor je slabina, odchadza turbo, prasknuta hlava a pod... vozenie je to super a na to ze je to taka tazka krava tak to ma aj slusny odpich este to chceme dat chipnut o takych 10%. Mam z toho ale dilemu, ma ho uz zo pol roka a bol tam prvy majitel s komplet servisnou knizkou, co viem tak chalan tam na par drobnosti nemal ziadny problem okrem spiny v nadrzi a cosi s triskou, bola menena hlava pri cca 100 000 km, auto vyzera ze to nemalo ziadne prasa no napriek tomu som na vazkach bojim sa ze ked to dotrepem domov tak nebudem robit nic ine ako sporit a sporit na opravy z toho co citam, fakt su tie motory take kazove alebo len ako ktory kus, resp. ked to zoberieme na komplet prehliadku a bude to OK tak ci budem mat pokoj aspon na 50 tis. km,olej, filtre atd to je samozrejmost, ak niekdo mal tento voz tak by som bol rad keby ma uistil resp. upozornil na nieco na co si mam dat bacha. Vopred DAKUJEM Slavo :wink:

Užívateľov profilový obrázok
chembos
Auto: 530d&320i
Kraj: Trenčiansky

Re: 525 tds, 98- kupit ci nekupit

Utorok, 23. Júna 2009, 10:32

tds su zvlastne motory
na normalne vozenie su neni rozhodne slabe, ale drifty alebo sprinty stym asi robit moc nemusis
ci je motor dobry sa da len polemizovat, ked bolo auto za studena vytacane, moc km ti hlava neznese(popripadne tesnenie pod hlavou) ale ked ten motor raz rozoberies tak uz nejake velke 10tisice km nenatocis, su tam slabe zavity a pri povoleni a nasledovnom zatiahnuti(samozrejme podla momentoveho kluca) sa zavit oslaby, tento motor je lepsie nerozrabat(hlavu od bloku, ostatne no problemo)
potom cerpadla zvyknu odchadzat, ale to ze auto zle startuje neznamena len ze uz je len zle cerpadlo, staci jeho polohu na samotnych prsiach, ale kazia sa aj samotne cerpadla, tesnenie cerpadiel a tak, a ked chces vymenit tesnenie na cerpadle uz musi ist na stolicu
aj trisky zviknu odchadzat ale nie tak ze sa pokazia ale riadiaca triska ma zle vymysleny samotny kabel a zvikne sa lamat, vtedy prestava triska ist, a zlomenie kabla sa da opravit, ale neviem kto sa stym bude babrat, pretoze to je len docasne riesenie, radsej kupit inu, popripade novu
odchadza este aj vaha vzduchu, ale to neni pravidlo, ale stava sa to, vtedy sa motor sprava ako hladky diesel, ale po odpojeni ide normalne, akurat medzi 1500az 2000 nema taky tah ako keby mal vahu vporiadku
a este ktomu startovaniu, stava sa ze spada nafta, potom si clovek mysli ze ma zle cerpadlo ale neni to tak, staci to pretesnit

osobne mam na tds dobry nazor, pokial je oto starane, neni ten motor za studena vytacany(ked sa ohreje mozes mu nalozit do haleluja) tak ide ako hodinky, sice mam vnom uz druhy motor ale to preto, lebo prvy mal taliansky obivatel a mal uz +- 400 000km
takze pokial mas knemu servisnu hystoriu, vies kto to mal tak neni problem stym autom :wink:

trosku kratsie no :-#
>BMW g31 30xD
>BMW f10 530xd ex
>BMW e70 X5 30d ex
>BMW e92 330xd ex
>BMW e60 525xd ex
>BMW e39 535i ex
>BMW e36 320i QP ex
>Jeep Cherokee 2,5TD Limited ex
>BMW e39 525 TDS ex

slavo-22
Autor témy
Auto: 525 TDS 98

Utorok, 23. Júna 2009, 17:05

Pozeram ze si sa trosku rozpisal :D ale som ti vdacny, je tam toho dost ale asi ani jedno starsie auto neni 100% spolahlive no a ak sa mozem opytat kolko uz vlastnis tvoje bavo, ci si okrem vymeny motora mal nejake vacsie opravy a kolko ta to stalo po financnej stranke. Dik

dodoIPD
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Utorok, 23. Júna 2009, 20:07

Ziadne auto neni spolahlive 100%, ani starsie ani nove...

je X aut ktore sa pomrdali po 500 km... je tiez dost aut ktore natahali 1 000 000 km a furt idu...

chembos

Utorok, 23. Júna 2009, 20:59

no mam ho uz vyse dvoch rokou, no take extremne ako vymena motora tam nebolo nic,
menil som len bezne veci ako:brzdy, tlmice, silenty zadnej napravy, ulozenie kardanu+hardyspojka,
v plane mam vahu vzduchu a prednu napravu zrepasovat ale to je tiez vsetko bezne, mozno dam este cerpadlo nastavit profesionalom, bo moje garazove nastavenie s prestnostou na pol centimetra neni ono, kedze tam stacia milimetre a robi to probelmi

tam sa seru ohladom motora len tie veci, ktore som pisal, teda aspon najcastejsie 8)
>BMW g31 30xD
>BMW f10 530xd ex
>BMW e70 X5 30d ex
>BMW e92 330xd ex
>BMW e60 525xd ex
>BMW e39 535i ex
>BMW e36 320i QP ex
>BMW e39 525 TDS ex

nrtm
Auto: firemne
Kraj: Nitriansky

Sobota, 27. Júna 2009, 08:49

Ja mam 525 tds od decembra, a zatial som s nim ziadne problemy nemal. Menil som akurat olej. Teraz ma caka vymena mechaniky stahovania okna, ale mam pocit ze to je dost slaba stranka tochto vozu. Inac super vozenie za dobru spotrebu.

PavelKedro
Auto: Renault :))))
Kraj: Trnavský

Utorok, 14. Júla 2009, 11:35

Ahoj. trošku aj ja napíšem niečo.

Tds som mal cca asi pred rokom, teraz som majiteľom 330d ale neustále spomínam nakoľko auto ma veľmi solidne povozilo urobili sme veľké kilometre bez závad a vozba z 3er sa nedá porovnávať. Keď som auto kúpil nasolil som asi 1000€ za všetky bežné veci ktoré si auto vyžiadalo. ( oleje, čapy, gumy, atd atd) Da sa povedať že po tejto údržbe bolo auto tip top aj napriek 300 000 kilometrov sa správalo na ceste ako nové je to ale o tom aký kúpiš kus čiže búranosť atď.... Výkon veľmi slušný aj napriek tomu, že to bol automat- super akcelerácia.

:!: Otvore sú tu ľudia, ktorý by nechceli TDS ani zadarmo ale to sú väčšinou tí ktorý ho ani nemali ale čítali iba tie stále omielané trápne české recenzie.

:!: Pokiaľ máš ale dobrý kus, zdokladované kilometre, nebúrané myslím, že tam je veľká šanca k spokojnosti a minimálnym investíciam. čiže opakujem je to len o tom aký je to kus.

525TDS je za málo peňazí veľa muziky avšak už viac muziky musíš hladať u 530d kde sa dobré kusy rádovo hýbu okolo 10 000€ upozorňujem dobré kusy nie postáčané, nastriekané kokotiny ktorých je plný internet :!:

chembos ty si síce pekne rozpísal čo sa kazí to je aj pravda, ale si uvedom že sa bavíme o minimálne 10 ročnom aute. To čo sa ti na TDS pokazí po 10-12 rokoch sa na TDI, tdci, dti, tdci a neviem čo ešte dojebe za rok

chembos

Streda, 15. Júla 2009, 08:55

PavelKedro napísal:
chembos ty si síce pekne rozpísal čo sa kazí to je aj pravda, ale si uvedom že sa bavíme o minimálne 10 ročnom aute. To čo sa ti na TDS pokazí po 10-12 rokoch sa na TDI, tdci, dti, tdci a neviem čo ešte dojebe za rok

ja viem o akom starom aute sa bavime....
a napr pri hlave ti moc o rok nejde......takisto cerpadlo moze vydrzat 500 000km(videl som take, dokonca čipované) a moze sa kazit po 100 000km.... ale je pravda ze hentie vselijako ino znackove auta su natom niekedy odost horsie, ale neboj, ja som TDS fanda :mrgreen:
>BMW g31 30xD
>BMW f10 530xd ex
>BMW e70 X5 30d ex
>BMW e92 330xd ex
>BMW e60 525xd ex
>BMW e39 535i ex
>BMW e36 320i QP ex
>BMW e39 525 TDS ex

Majo bmw
Auto: E39 525tds,E46 320dT

Streda, 15. Júla 2009, 13:15

Pripajam sa k pozitivnym skusenostiam....je to perfektne vozenie a ked sa snazis a okolnosti praju tak aj za nadhernu spotrebu.... len si treba dobre skontrolovat stav ako bol uz pisane....ja som nemal zatial ziadne vacsie problemy okrem utrhnutej hlavnej remenice a menil som aj nejake vecicky na zadnej naprave a pretestnoval vstrek.cerpadlo...ale to su normalne veci....ja som zatial spokojny....
Obrázok
......................... =BMW forever=..........................
E46 320dt FL
E39 525tds
Skoda 125L-1,3fa moto

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných