... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

BACKO
Autor témy

BMW 530i RHD

Štvrtok, 26. Júna 2008, 13:27

Zdravim vsetkych,

na forum BMW chodim uz dost dlho a casto,ale este som nepridal ziaden komentar ani novu temu. Tak to napravim a urobim teraz.Zil som par rokov v UK s kade som doniesol na SK BMW 530i touring rok 10/95 , nabehanych okolo 82000 mil ,auto je v super stave len jeden problem mam,ze za tyzden mi konci poistenie ktore mam v UK ,tym padom konci jazda s tymto mojim tatosom po SK cestach a neviem co mam robit.Vratit sa uz nechcem do UK.Aj som rozmyslal ze ho prehodim na opacnu stranu a necham si ho ,ale neviem kolko be to stalo,lebo ako RHD ho nedam na SK papiere.Alebo ho mam rozpredat na suciastky,co by bola skoda,ked viem v akom super stave auto je.Poprosim o nazory a rady,dakujem.Planujem si kupit 530D M-packet LHD samozrejme,potom tu bude viac prispevkov z mojej strany.
Dakujem vopred za help.

Užívateľov profilový obrázok
GOOSE
Auto: BMW E34 525i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 26. Júna 2008, 14:32

Hmm noo a nejde ho prihlasit na Slovensku k§li opacnej strane?
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

BACKO
Autor témy

Štvrtok, 26. Júna 2008, 14:56

GOOSE napísal:
Hmm noo a nejde ho prihlasit na Slovensku k§li opacnej strane?

Rad by som ho prihlasil na SK papiere,ale nejde to. :(

GOOSE
Auto: BMW E34 525i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 26. Júna 2008, 15:09

Kôli tej pravej strane vodicovej? Myslim ze by to nemal byt az taky problem prehodit. Palubovku a opacne riadenie...

Ale to si nechaj poradit od niekoho ineho. Ja sa v tom teda moc nepohybujem :)
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

BACKO
Autor témy

Štvrtok, 26. Júna 2008, 15:25

GOOSE napísal:
Kôli tej pravej strane vodicovej? Myslim ze by to nemal byt az taky problem prehodit. Palubovku a opacne riadenie...

Ale to si nechaj poradit od niekoho ineho. Ja sa v tom teda moc nepohybujem :)

Rad by som to aj ja vedel,ci by to nebol az taky problem od niekoho kdo sa tomu rozumie alebo mal s tym skusenosti.Help please.

pepo286

Štvrtok, 26. Júna 2008, 16:24

neviem ci netresnem blbost ... ale raz mi niekto spominal ze sa s tym da vydzubat a to tak ze prihlasis auto na niekoho v cechach a potom na slovensku ... zevraj v cechah sa da prihlasit pravostranne ... a na slovensku je zevraj nejaka vynimka pri prehlasovani auta z CZ ... ale nie som si isty ci sa mi to len po palenke nesnivalo :)
E46 320D Touring 100kW (2001)

SR-182 AT

Štvrtok, 26. Júna 2008, 18:41

asi pred rokom, ked som bol v servise na vymenu oleja tak tam mali rozrobenu oktaviu na ktorej prehadzovali pravu stranu na lavu a mali s tym dooost prace, takze to asi nebude lacny spas :( #-o
BMW 520i e39, 170ps, rv.9.2000

Pežot

Štvrtok, 26. Júna 2008, 18:42

SR-182 AT napísal:
asi pred rokom, ked som bol v servise na vymenu oleja tak tam mali rozrobenu oktaviu na ktorej prehadzovali pravu stranu na lavu a mali s tym dooost prace, takze to asi nebude lacny spas :( #-o

Jediné auto, na ktorom vyjde táto robota lacno, je Škoda 1xx :roll: :roll:

BACKO
Autor témy

Štvrtok, 26. Júna 2008, 22:40

Pežot napísal:
Jediné auto, na ktorom vyjde táto robota lacno, je Škoda 1xx :roll: :roll:

Kolko by asi tak stala prerabka,nevie nikto?Dik za odpovede,asi to tak vidim,ze pojde na nahradne suciastky :(

Gary

Piatok, 27. Júna 2008, 05:48

podla mna by si mohol mat riadenie na pravej strane.problemom su len svetla, ktore svietia opačne.moj znamy chodi na slovensko a vsimol som si, ze ma na svetlach nalepky, ktore asi obracaju luce tak aby to svietilo ako u nás.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Piatok, 27. Júna 2008, 07:38

Gary: ako mozes trepnut taku blbost. Nalepky na svetla co otacaju luce.... Uz nepi tolko.

On sa pyta kolko stoji prerabka a nie ci moze mat auto s volantom na pravej strane... Aby som to uviedol na pravnu mieru: Auto s pravostrannym riadenim sa na slovensku prihlasit neda.
A pochybujem, ze by sa dalo v cechach. Prerabka by bola podla mna poriadna pakaren a draha ako svina. Podla mna by auto aj tak potom muselo ist na homologizaciu. Pocul som ze vraj v polsku existuju nejake firmy, co to robia, lenze pravdupovediac, nepoznam nikoho, co by mal take auto takto prerobene. Na tvojom mieste na auto zabudnem. Kup si nieco podobne a toto supni na nahradne diely. Ozaj, kolko by si za neho chcel? :lol:

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Piatok, 27. Júna 2008, 11:09

Ako píše airbone, prihlásiť sa nedá práve kvôli tomu riadeniu...
Prestavba by bola zložitá == drahá, nakoľko to nie je len o riadení ale aj o takmer komplet káblovačke, výmeny interiérových častí,... Predné svetlá na E39 sa dajú nastaviť manuálne pre UK i EU cesty, s tým by nebol problém, tj to najmenej...

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

BACKO
Autor témy

Piatok, 27. Júna 2008, 13:32

Dakujem za nazory a rady.Vidim to ze pojde pravdepodobne na suciastky :( ,velka skoda,nakolko som do neho dal vela novych veci !!! Vie mi niekdo povedat,kolko by som dostal za neho na suciastky?Je lepsie ho predat na na suciastky jednotlivo alebo vcelku?Dik za odpoved. :wink:

Gary

Piatok, 27. Júna 2008, 13:35

Airbone:ja netrepem!je síce pravda ze som sa ho nepýtal,ale vsimol som si ze na sklach na svetlach ma nejake nalepky.ja si na svetla nelepim mriezkovane nalepky!ty ano?ale ked pride nabuduce tak sa ho opytam, aby som naozaj netrepal.

BACKO
Autor témy

Piatok, 27. Júna 2008, 15:07

Gary napísal:
Airbone:ja netrepem!je síce pravda ze som sa ho nepýtal,ale vsimol som si ze na sklach na svetlach ma nejake nalepky.ja si na svetla nelepim mriezkovane nalepky!ty ano?ale ked pride nabuduce tak sa ho opytam, aby som naozaj netrepal.

Ano Gary ma pravdu,dobre videl su to priesvitne plastove nalepky,v ktore sa lepia na predne svelomety a menia smer svetelneho luca.Mal som ich aj ja ,ale na vw pasate,ale nebol som spokojny.Na kazdy model sa predavaju zvlast ale su aj univerzalne. :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných