Kraj: Žilinský
tiež ma napadla takáto téma,lebo ja som urobil na new (zadné) : Hankook Ventus V12 245/40-18 , 25.000km a sú už na tých signalizačných kolíkoch čo sú v drážkach. Mal som nádej že vydržia viac.
speedfred píše:
tiež ma napadla takáto téma,lebo ja som urobil na new (zadné) : Hankook Ventus V12 245/40-18 , 25.000km a sú už na tých signalizačných kolíkoch čo sú v drážkach. Mal som nádej že vydržia viac.
Auto: E60 530dA '03
Kraj: Prešovský
Pri kupe pneu je dobre orientovat sa aj tymito udajmi. Su uvedene na pneu.
Treadwear (napr. 160, cim viac tym lepsie) - opotrebenie dezenu Traction (AA - najlepsie, A, B, C) - trakcia Temperature (A - najlepsie, B, C) - schopnost zvladat teplo
A tie v podstate hovoria o odhadovanej "kvalite" a zivotnosti pneu.
Niektore zimne pneumatiky vraj nemusia mat taketo oznacenie.
Pozn. ked Vam vydrzali pneumatiky s Treadwear 160 napr. 25tkm, pneumatiky s Treadwear 320 by mali vydrzat 2x tolko.
Pri kupe pneu je dobre orientovat sa aj tymito udajmi. Su uvedene na pneu.
Treadwear (napr. 160, cim viac tym lepsie) - opotrebenie dezenu Traction (AA - najlepsie, A, B, C) - trakcia Temperature (A - najlepsie, B, C) - schopnost zvladat teplo
A tie v podstate hovoria o odhadovanej "kvalite" a zivotnosti pneu.
Niektore zimne pneumatiky vraj nemusia mat taketo oznacenie.
Pozn. ked Vam vydrzali pneumatiky s Treadwear 160 napr. 25tkm, pneumatiky s Treadwear 320 by mali vydrzat 2x tolko.
nie som si isty, ci tie trapne nalepky maju nejaku skutocnu vypovednu hodnotu o pneumatike. videl som niekde test, kde dobre pneu, mali 'zle' pismenka na nalepke a naopak. kamos co predava pneu uz dlhe roky mi to tiez potvrdil.
Auto: E60 530dA '03
nemyslim na ten (presne ako vravis) trapny EU energeticky stitok. Tieto udaje su vytlacene do pneu, ako jej rozmer. Ci su tie udaje relevantne v realnom svete, to neviem, nie som vyrobcom pneu
Registrovaný: Sob Jún 16, 2012 15:46 Príspevky: 115 Bydlisko: Banská Bystrica
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický
BrunoSoprano píše:
často vypínate DTC systém :-))))
To jazdíš výhradne na DTC ?
_________________ Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).
Nemusi to byt len samotnou pneumatikou alebo stylom jazdy. Ja som mal v prdeli geometriu, resp. nejaky odklon ci co a gumy sa stracali pred ocami. Auto netahalo do stran a ani pneu nedrelo nepravidelne, vsetko vyzeralo ok, ale nebolo. Treba si na to davat pozor. Letne boli fuc po cca 15tis. km (boli to nove matadorky, rozmer 245/40 r18). Zimne dunlopky, tiez nove, vydrzali priblizne ten isty najazd len tak tak. Od kedy som bol na geometrii tak z nich mizne pomalsie, resp. tak ako by to malo byt...
Auto: E60 535d
Nazdar,
napísal si to opačne. RunFlat sa fúka na menší tlak. Označenie pre RFT resp. ROF pneu je hviezdička. To znamená že pre ROF pneu je platná pravá strana tabulky. Tieto hodnoty platia pre bežne naložené auto.
Drž sa týchto hodnôt:
ROF 245/40 R18 93W Predná 2,1 - Zadná 2,5
non ROF 245/40 R18 93Y Predná 2,3 - Zadná 2,8
_________________ Tomáš
BMW E60 535d, Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 18" Styling 135 M, H&R spacers
napísal si to opačne. RunFlat sa fúka na menší tlak. Označenie pre RFT resp. ROF pneu je hviezdička. To znamená že pre ROF pneu je platná pravá strana tabulky. Tieto hodnoty platia pre bežne naložené auto.
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre