... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
jollyjoker napísal:ked este vsetko fungovalo menil som vypalenu ziarovku na osvetleni kurania. chcel som usporit a dat tam napichovacku. kedze nesvietila vyskusal som ci je tam stava a to sa stalo osudnym. spojili sa mi kontakty, trusku zaiskrilo a uz nesvieti ani pristrojovka (podsvietenie) a ani tlacitka na stredovom tuneli (ovladanie okien a vystrazne blinkre).
poistky v motorovom priestore su vsetky preverene a funkcne. pristrojiovka vytiahnuta a funkcna (ziarovky ok).
mozna chyba moze byt v nejakej skrytej poistke alebo zhorenym kablom ci obvodom.
mate nejake tipy kde mam zacat?
BlackMW napísal:prve by som vymenil poistku vnutorneho osvetlenia a budikov, aj ked vyzera ok nemusi byt..
druhe by som podla ETM premeral ci ide stava do budikov na konektore
a ked nic tak rozobrat budiky, musel zhoret spoj na plosaku, treba ho nadpojit..
Kallon napísal:nechcem zakladat zbytocne novu temu. mam tiez vypalenu ziarovku osvetlenia kurenia. pls keby ste mi sem napisali alebo dali nejake foto z navodu ako sa k tej ziarovke dostanem. este som to nerobil a nechcem to robit metodou pokus-omyl.
a aka ziarovka sa tam dava?
diky
jollyjoker napísal:mam to pofotene, poslem aj s vlastnym navodom. ale najskor v utorok ked budem na svojom pc.
za posledny mesiac som to demotoval a nahadzoval asi 3x...inak ziarovka je tam origo v plaste takze asi objednat bmw. ja som po mototechnach nenasiel. asi to nebude drahe...
BlackMW napísal:v tom pripade ti mozno odisiel dimmer, to kolecko na regulovanie intenzity...
jollyjoker napísal:vyskove nastavenie svetiel mi funguje, tak to dimmer asi nebude podla toho ako si to napisal.
budem sa opakovat ale, funguje mi vsetko okrem toho celkoveho podsvietenia pristrojovky. pritom ziarovky, ktore nesvietia su ok. budiky idu, digitalny tacho v budikoch (display) funguje aj svieti (jedina vec s radiom a BC co mi svieti za jazdy).
ziadne ine vypadky som nezaregistroval. ele. zrkadla funguju, vyhrievanie sedaciek musim pozriet ale pri zapnuti podsvietenie (cervene) ide. vnutorne osvetlenie vsetko ok. aj tlacitka vnutorny obeh, vyhrievanie zadneho skla a klima funguju.
dik, za schemy.
matus22 napísal:myslim si ze nemyslil vyskove nastavenie svetiel ale nastavenie intenzity podsvieteny budikova a celej pristrojovky
BlackMW napísal:v tom pripade ti mozno odisiel dimmer, to kolecko na regulovanie intenzity..
premeraj ho, po zapnuti svetiel musi byt 12V na sivom kabli s ciernym pasikom
Ak by nebolo, nefungovalo by ani vyskove nastavovanie svetiel koleckom vedla,
stava tam ide z poistky cislo 37 cez vypinac svetiel, aj v nom by mohol byt problem..
odmeraj co je na sivom s cervenym pasikom, tam je regulovany vystup..
tu mas schemu: http://www.gbnetwork.co.uk/bmw/ftp/etm_e36_1998final_compact.zip
Skypco napísal:jolly tu ziarovku bez problemov vymenis aj bez vyberania toho panelu... :-)
neviem ci si to dobre hladal, lebo ten dimmer (stmievac) mas v prepinaci svetiel a nie v kolecku vedla vysky nastavovania svetiel...