... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
atc525 napísal:Ked sa niekedy zastavis tak ti to objasnim,tu riadiacu jednotku tam mas len tak pohodenu alebo je aspon uchytena?Reduktor nalezato som tiez este nevidel
, ale ako som pisal mozno je montaz ktoru som spominal len jedna desiatich.
juronr napísal:Ak Vam mozem poradit, mam s LPG svoje skusenosti. Dajte si nastavit, alebo vam nastavim pokial budem mat kabel, aby LPG zapinalo pri 1500 - 2000 otackach. Bude to zrat trochu benzinu, ale ani to nie je na skodu. Precistia sa trysky, atd. ale hlavne sa nebude menit natolko mapa, adaptacne hodnoty
hyde21 napísal:No tak chefino ako vidim tak nie som sam kto ma s tymto patalie. Ja mam LPG pre zmenu zasa z Korejoviec (Stag300) a riesim podobny problem na mojej E39 540i. Nemam sice automat ale manual, no v podstate sa mi deje podobna nasledovna vec :
- pri dogulavani sa ku semaforom a po vymacknuti spojky tesne pred uplnym zabrzdenim mi casto bud uplne zdochne motor alebo mi spadnu otacky na takmer nulu(vtedy aj pocujem cvaknutie ako sa vypnu a zapnu splynovace), potom otacky vyletia naspet na cca 800rpm a hojdaju sa dalej medzi 500-800rpm alebo sa potom ustalia
- to iste pocas parkovania na tesnych parkoviskach, ked vymacknem spojku a hned na to zatocim volantom, motor sa bud uplne zadusi alebo ma znova problemy si udrzat volnobeh a kolise to
- ked stojim s nastartovanym autom na mieste a na neutrali preslapnem plyn, tak otacky vyletia normalne hore ale ked padnu naspet tak padnu mierne pod normalny volnobeh (ten je pri M62 motore cca ~580rpm) a tym padom sa to zasa pridusi a zacne to kolisat medzi 500-800rpm a pri troche "stastia" to pocas takehoto kolisania kludne aj uplne zdochne
Najlepsie je na tom, ze toto sa nedeje pausalne a vzdy, ale je to skor sporadicke a podla nalady a pocasia. Myslim ze najviac je to citelne, ked je motor zlahka zahriaty po kratkej cca 10km jazde, cize teraz v zime je to dost casto. Tak isto ked nastartujem polostudeny motor ktory stal cca 1hodinu a stihol mierne vychladnut a hned na to sa snazim vyparkovat z nejakeho tesneho parkoviska kde treba casto vymacknut uplne spojku, hrat sa s plynom a tocit plny rajd volantom, to mozem vtedy so spolujazdcom uzatvarat stavky ci to teraz zdochne, len sa to pridusi a rozkolise alebo to nic nespravi, je to naozaj super zabava a kazdemu to odporucam. Robi to aj ked je motor zohriaty uplne po napr 100km jazde ale vtedy je tam ta sanca nizsia.
Dalsia perlicka je v tom, ze plyn mam v aute od 07/2011 a nikdy pred tym mi nic take nerobilo. Po montazi LPG sa to zacalo postupne mesiac po mesiaci objavovat a deje sa to ako na plyn (tam je to citelnejsie) tak aj na benzin !
birki napísal:presne toto iste som mal na svojej 540cine ale na lpg EGAS nik stym nevedel pohnut(opravit) na benzine mi to islo uplne v poriadku.. tak som to vymenil za stag 300 gold a problem sa odsratnil a jazdim s usmevom takze chybu by som hladal v lpg systeme volakde..
hyde21 napísal:
mas tam jeden alebo dva reduktory ?
chefino napísal:Mám nedavno montovaný Elpigaz
hyde21 napísal:nie som sam kto ma s tymto patalie