... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
chefino
Autor témy
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Re: E39 530iAT problém s kolísaním otáčok na LPG

Piatok, 10. Februára 2012, 19:34

atc525 napísal:
Ked sa niekedy zastavis tak ti to objasnim :smile: ,tu riadiacu jednotku tam mas len tak pohodenu alebo je aspon uchytena?Reduktor nalezato som tiez este nevidel :-k , ale ako som pisal mozno je montaz ktoru som spominal len jedna desiatich.

Rád sa zastavím a pokecáme 8) RJ je samozrejme pevne uchytená, reduktor tiež, dali to tam tak, ako sa dalo, lebo museli to zastavať do plniacich potrubí na klímu.

dobis
Auto: e39 520i touring
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 12. Februára 2012, 19:01

otačky lietali aj fotrovi nevedel čo s tym,nakoniec mu museli prestavit nejake udaje cez pc....
potom to prestalo.
e39 520i touring
e46 320 ex
e36 318 ex
e36 316 ex

juronr
Auto: BMW 525i Touring
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 13. Februára 2012, 18:26

Ak Vam mozem poradit, mam s LPG svoje skusenosti. Dajte si nastavit, alebo vam nastavim pokial budem mat kabel, aby LPG zapinalo pri 1500 - 2000 otackach. Bude to zrat trochu benzinu, ale ani to nie je na skodu. Precistia sa trysky, atd. ale hlavne sa nebude menit natolko mapa, adaptacne hodnoty

chefino
Autor témy

Pondelok, 13. Februára 2012, 19:38

juronr napísal:
Ak Vam mozem poradit, mam s LPG svoje skusenosti. Dajte si nastavit, alebo vam nastavim pokial budem mat kabel, aby LPG zapinalo pri 1500 - 2000 otackach. Bude to zrat trochu benzinu, ale ani to nie je na skodu. Precistia sa trysky, atd. ale hlavne sa nebude menit natolko mapa, adaptacne hodnoty

Díky za tip, no u mňa je toto až posledné riešenie, keď by všetko ostatné zlyhalo. Nakoľko tam bude asi problém s nejakým čidlom alebo separátorom ako písal tuto chalanisko, lebo fakt že bez váhy vzduchu ide pekne, nechcípa. Len mi vtedy nejde tempomat a trošku lenivejší je motor celkovo. Skúsim ešte to s tým olejovým viečkom a uvidím :-k

birki
Auto: 540iA touring

Utorok, 14. Februára 2012, 20:30

hyde21 napísal:
No tak chefino ako vidim tak nie som sam kto ma s tymto patalie. Ja mam LPG pre zmenu zasa z Korejoviec (Stag300) a riesim podobny problem na mojej E39 540i. Nemam sice automat ale manual, no v podstate sa mi deje podobna nasledovna vec :
- pri dogulavani sa ku semaforom a po vymacknuti spojky tesne pred uplnym zabrzdenim mi casto bud uplne zdochne motor alebo mi spadnu otacky na takmer nulu(vtedy aj pocujem cvaknutie ako sa vypnu a zapnu splynovace), potom otacky vyletia naspet na cca 800rpm a hojdaju sa dalej medzi 500-800rpm alebo sa potom ustalia
- to iste pocas parkovania na tesnych parkoviskach, ked vymacknem spojku a hned na to zatocim volantom, motor sa bud uplne zadusi alebo ma znova problemy si udrzat volnobeh a kolise to
- ked stojim s nastartovanym autom na mieste a na neutrali preslapnem plyn, tak otacky vyletia normalne hore ale ked padnu naspet tak padnu mierne pod normalny volnobeh (ten je pri M62 motore cca ~580rpm) a tym padom sa to zasa pridusi a zacne to kolisat medzi 500-800rpm a pri troche "stastia" to pocas takehoto kolisania kludne aj uplne zdochne

Najlepsie je na tom, ze toto sa nedeje pausalne a vzdy, ale je to skor sporadicke a podla nalady a pocasia. Myslim ze najviac je to citelne, ked je motor zlahka zahriaty po kratkej cca 10km jazde, cize teraz v zime je to dost casto. Tak isto ked nastartujem polostudeny motor ktory stal cca 1hodinu a stihol mierne vychladnut a hned na to sa snazim vyparkovat z nejakeho tesneho parkoviska kde treba casto vymacknut uplne spojku, hrat sa s plynom a tocit plny rajd volantom, to mozem vtedy so spolujazdcom uzatvarat stavky ci to teraz zdochne, len sa to pridusi a rozkolise alebo to nic nespravi, je to naozaj super zabava a kazdemu to odporucam. Robi to aj ked je motor zohriaty uplne po napr 100km jazde ale vtedy je tam ta sanca nizsia.
Dalsia perlicka je v tom, ze plyn mam v aute od 07/2011 a nikdy pred tym mi nic take nerobilo. Po montazi LPG sa to zacalo postupne mesiac po mesiaci objavovat a deje sa to ako na plyn (tam je to citelnejsie) tak aj na benzin !

presne toto iste som mal na svojej 540cine ale na lpg EGAS nik stym nevedel pohnut(opravit) na benzine mi to islo uplne v poriadku.. tak som to vymenil za stag 300 gold a problem sa odsratnil a jazdim s usmevom takze chybu by som hladal v lpg systeme volakde..
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

Jurildo
Auto: BMW E39 540iA

Utorok, 14. Februára 2012, 20:52

no tak ale hyde ma prave stag 300... a uz aj francak je v koncoch a nevie, co je s tym. takze v tom to asi nebude

chefino
Autor témy

Utorok, 14. Februára 2012, 21:33

No aktuálne mi to prestalo robiť ako sa teraz trochu oteplilo... zvláštne. Aj tak chcem dať auto doporiadku čo sa týka lámbd, olejového separátora, atď. Ale najbližie to asi reálne otestujem až v zime ... dúfam teda :roll: Samozrejme je to ešte krátko na reálne zhodnotenie, ale tak uvidím.

birki

Streda, 15. Februára 2012, 07:56

ja netvrdim ze je to celkovo LPG systemom zle.. ale ze v tom systeme je mozno jedno kurvitko
www.mojnemec.sk
co das to dostanes

durike
Auto: E46 330xiA/d
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 15. Marca 2012, 11:06

pridam moju skusenost, aj ked "mierne" od veci, aspon to ozivim :) posledne 2 tyzdne som mal s autom podobne problemy ako tu popisovane, na volnobehu velmi kolisalo 400-1000 otacok, triaslo celym autom, obcas skapinalo (najviac potesi ked v ostrej U zatacke skape motor a tym padom prestane ist servo :) ). uz som sa naucil pri stani na semaforom stat sucasne na brdze aj plyne aby mal okolo 1000 a neskapal. problem vyrieseny zalozenim viecka oleja naspat kde ma byt :D

hyde21

Štvrtok, 15. Marca 2012, 11:12

birki napísal:
presne toto iste som mal na svojej 540cine ale na lpg EGAS nik stym nevedel pohnut(opravit) na benzine mi to islo uplne v poriadku.. tak som to vymenil za stag 300 gold a problem sa odsratnil a jazdim s usmevom takze chybu by som hladal v lpg systeme volakde..

mas tam jeden alebo dva reduktory ?

atc
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 15. Marca 2012, 18:29

GOLD znamena ze tam ma jeden reduktor kme gold ktory zvlada 360ps.Pre vsetky m60/2 motory je uplne postacujuci a este som sa zatial nestretol s tym ze by zlyhal.

birki

Sobota, 17. Marca 2012, 16:52

hyde21 napísal:

mas tam jeden alebo dva reduktory ?

Na egase som mal dva. Momentalne mam jeden ako. Poznamenal act gold je do 360koni
www.mojnemec.sk
co das to dostanes

Ogi22
Auto: e39 528i A 1996 LPG

Piatok, 1. Januára 2016, 02:47

Chalani ja mam uplne stejny problem.
Kupil som auto, zdalo sa tam kadeco odfuserovane, ale na plyn islo krasne (na bendzin tiez bez problemu). Raz ked som opravoval svetla kontroloval som aj zapojenie LPG a pohybal som filtrom, hadicami a vstrekovacimi rampami a od vtedy mi to skapina alebo kolise od 200 do 1000 otacok na volnobehu.
Ak pridam plin tak to ide akoby o jeden valec menej.
(Velmy zriedka to kolisanie robi aj na Bendzine no kolise to iba o 100 otacok a neskapina to)

Ide o BMW e39 528iA s Prins radiacou jednotkou a cervenimy Keihin vstrekovacmy (lpg/cng injector, 67R-010092, Class 2, 110R-00020) (starsia verzia prinsu)

Co som skusal:
Vstrekovacie rampy a vstrekovace som vymontoval a vycistil v izopropilalkohole v ultrazvukovej vanicke a este injekcnou striekackou a bateriou ktorou som spinal cievku vstrekovaca (otvaral som ho a preplachoval izopropilom). ---Nepomhlo.

Dnes som vicistil vstrekovace cisticom brzd podobne ako na videu ( https://youtu.be/rUUgR94drxg )
Pouzil som Sheron, cistic brzd bez acetonu (tusim tesco)
a 12V DC (jednosmerny) adapter s 500mA.
Islo to krasne. Zo vstrekovacu triskala tekutina prudom pod tlakom.
A jeden vstrekovac som vymenil.
Dnes to idem nahodit no mam tusenie ze som to robil zbytocne.

Prikladam video ako sa to dnes spravalo.
https://youtu.be/N7snzTmtne0

Najskor som nastartval na Bendzin a skusil trochu popridavat aby ste videli co to robi na bendzin. Potom som prepol do lpg (musel som zdvihnut otacky, inak by skapalo). Po chvili som jemne uberal plyn, dokym sa zacal sam kolisavo udrziavat. Siel som odpajat jednotlive vstreky. Pri odpojeni cca 4 z 6 vstrekov (postupne) sa chod motoru akoby upokojil.
Ak po mojom precisteni bude nadalej problem pretrvavat skusim vymenit vsetky hadicky z Vstrekovacov a nanovo prelepit pripojky do sania. Zda sa mi ze tam to moze tahat vzduch. (A skusim to uplne prehadicovat a prekablovat, nech to mam pekne)

Co sa tyka vahy vzduchu tam cucham tiez nejaku zradu. Zda sa mi ze mi nefunguje, bo ked ju odpojim za prevadzky tak sa nic nedeje (ak je to vobec vaha vzduchu/viz video z youtub). Navise mi svieti ASC.
Po kupe bolo lanko ASC odpojene a ked som sa pytal predosleho majitela, povedal ze je dobre ze je to odpojene, ze to mam nechat odpojene aby bolo dobre.

Prosim kto mate radu alebo viete ako to vyriesit kontaktujen ma. (0904526034)

Napisem ako som dopadol ale urcitre napiste aj vy. Dakujem

Ps: lpg servis v Puchove je dobry?
e39 528i A 1996 LPG

stormwind
Auto: E60 540i
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 18. Februára 2016, 22:29

Caute,

Ja mam na E60 540i 225kW automat s LPG Elpigaz (mpgas hlohovec) rovnaky problem (po najazdeni ~60000km od montaze). Pri dojazdoch do kruhacov a k semaforom mi zhasne motor.
Od LPG montaze som maval iba nepravidelny chod motora na volnobehu na LPG pri vypnutej klime - to na beznych garanckach nikdy nevyriesili, pretoze to nerobi vzdy - Ziadny iny problem som doteraz nemal. Ak som mal klimovy okruh zapnuty (cize troska vyssie volnobezne otacky), tak to slo na volnobehu ok. Avsak teraz je dost neprijemne ze v kruhacoch sa vzdy prelaknem ked mi vypne servo a musim vyhodit vsetky smerovky aby do mna niekto nenapalil.
Dalsia vec ktora mi je zvlastna je ze po zdochnuti, nastartujem na benzin ten par sekund ide dobre ale potom na par sekund zacnu kolisat otacky auto zakapava ale ide a potom sa to uz rozbehne a ide na benzine ako ma. Len mi nejde do hlavy to ze uz ked je LPG vypnute, a nastartujem na benzine tak sa aj tam nieco serie. Skusal som vsak 3 nadrze na benzin vyjazdit a na benzin auto ide ako ma, ziadne problemy.
Najdivnejsie je to, ze odkedy mi to zacalo skapinat pri dojadoch mi to LPG ovela menej hapruje na volnobeznych otackach. Ale to moze byt iba nejake zdanie alebo nahoda.
Zaujima ma ci mate niekto riesenie (chefino, hyde21).
chefino napísal:
Mám nedavno montovaný Elpigaz

hyde21 napísal:
nie som sam kto ma s tymto patalie

Nechcem totiz zbytocne menit sviecky, LPG vstreky a dalsie veci, kym na to pridem.

Vopred vdaka za napady!

chefino
Autor témy

Piatok, 19. Februára 2016, 09:05

No, hlavne musíš zistiť, či je problém v motore, alebo LPGčku. Lebo ak v motore, tak na benzíne to nemusí ukázať, ale na LPG je motor citlivejší a aj menší nedostatok sa prejaví. Takže by som dal hlavne pozrieť motor poriadne na diagnostike a zmerať tlaky vo valcoch, prípadne aj pozrieť, či ho nemáš zakarbonovaný, to môže robiť neplechu.

Takisto pozrieť veci ako separátor oleja, hadičky, podtlaky, atď. To sa oplatí mať všetko v poriadku.

Ak by neukázalo žiadny iný problém na motore, tak sa pustíš do LPG.

Mne najprv dali menšie vstreky - pomohlo, ale problém nezmizol.
Nakoniec mi to poriešili tak v MPGase, že mi po znížení otáčok pod 1000rpm (dojazd na križovatku a vyradenie automatu) preplo na benzín (pár cyklov) a potom naspäť na LPG. Auto potom prestalo skapínať.

Ale bol to skôr taký ofajč (aj keď funkčný), no príčinu sme vlastne nenašli.
Auto je už preč, takže neviem povedať, či to ešte robí, alebo nie.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných