... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: [E39 530dT] modrinka - pdc

Streda, 30. Novembra 2011, 09:55

Takze, ako som uz pisal, webasto mam uz skoro 3 tyzdne v aute, ale este som si ho neuzil. Fungovalo +- 2 dni, potom nie. Nasiel som suprovy dokument, - retrofit webasta. Kedze tam mam inu rj webasta, tak som zistoval co a jak. Auto webasto malo naprogramovane, cize nebolo nutne ho pridavat do vybavy, auto o nom vedelo. Chybu na webaste nevyhadzovalo, a pekne komunikovalo, takze som nevedel ako to debugovat. Nakoniec som nasiel chybu v polozke klimatizacia - otvoreny okruh. Nasiel kablik od webasta vyvedeny do motoroveho priestoru a taktiez povodny kablik (uz tiez prerabany), zmotal som ich dokopy, vymazal chybu a podarilo sa mi to zapnut cez diagnostiku. Po par minutkach behu som to vypol. Nasledovalo ucenie dialkoveho. Vybral som poistku 47 na 5 sekund (druha pozicia z hora, zadna prava kapsa), nasledne som ju zapojil a na 5 sekund podrzal vypinacie tlacidlo na dialkovom. Potom som pozatvaral auto a skusil na 3 sekundy podrzat zapinacie tlacidlo na dialkovom a ono hura, zaplo sa :).

Tento postup som opakoval rano, ked som sa obliekal - zapol som dialkove, pokial som dosiel do auta - trenirkova teplota, sadnem a ... kokot. Nevedel som nastartovat, tak rychlo startovacie kable a so sOPLOM davaj ku autu a startovanie na kable. Asi ho ta hodinova diagnostika, zapalene svetla, kodovanie, 2x webasto vystavilo a ranne 0,5h webasto to uz nezvladlo :(. Musim si aspon kupit poriadne kable, uz by sa mi hodili 2. krat.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

partizan
Auto: E39 530dymivych
Kraj: Košický

Re: [E39 530dT] modrinka - webasto

Streda, 30. Novembra 2011, 14:45

Ked chodim na servis ku Kamilovi on to uz tiez automaticky pri pripajani diagnostiky hadze na nabijacku,
lebo to je fakt v celku masaker zataz na baterku ked vsetko pozapinas a nemas nastartovane...

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Streda, 30. Novembra 2011, 14:58

hi,

docital som sa ze si nahadzoval webasto.
Ako to je s tou RJ vo webaste. Mne oddisla. Jeden servisak mi tiez povedal, ako pises ty, ze tam je nejaky iny soft. Da sa to nejak prekodovat. tj. ze by som kupil napr. RJ z obycajneho webasta (myslim nie origo montovaneho do bmw) a nechal ju prekodovat. Bolo by nieco take mozne?
Dik
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

jararak
Autor témy

Streda, 30. Novembra 2011, 18:04

neviem ako to je u e6x ale e39 je v prdeli. totizto je to specialne webasto s K-bus, mozes si tam namontovat hocijake webasto, ale pojde len cez dialkove, nijako inac cez palubak, taktiez prihrev by asi nefungoval. Preto som zhanal druhu riadiacu presne z bmw, snazil som sa este aj rocnik dodrzat aby seria nebola velmi rozdielna. btw mam thermotop z-c. Rj mi netrebalo kodovat, nastastie, pretoze auto o nej hned vedelo, skor som musel vymazat chybu, lebo pokial ta svietila, klima nepustia webasto zapnut.

Partizan - hej, uz minule som mal problem s tou 740 co som ti spominal, nameral som mu 9voltov na baterke.
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

eEDOo

Štvrtok, 1. Decembra 2011, 13:07

dik za odpoved.
No a to je presne moj problem. Zohnat origo BMW RJ do webasta neni easy a v bavarii maju len komplet webasto za 1000euro, co je celkom dost na to, ze potrebujem len tu RJ, zvysok mam OK.

jararak
Autor témy

Štvrtok, 1. Decembra 2011, 21:38

hladaj burackym poskodene kusy. ja som za 10 euro kupil webasto, cisto na blind, polamane ktore tieklo ako sito. zaklad bol ten ze riadiaca bola cela, asi ju zakonzervoval ten nanos blata ktory som oskrabaval pol hodinu. moje webasto zas malo kompletne hnilu rj, ale zvysok bol prakticky v perfektnom stave takze mam z dvoch jedno, ale hladal som 8 mesiacov.
bmwcoding.sk

eEDOo

Štvrtok, 1. Decembra 2011, 22:22

tiez moj pripad, vsetko je ok, len ta RJ strajkuje.
Pozeram ako pises buracky, ale zatial nic, ziadna vyhodna kupa :(

jararak
Autor témy

Nedeľa, 11. Decembra 2011, 19:56

Tak tento tyzden bol taky rozporuplny. V piatok som si kupil nove xenon vybojky 4300k, avsak svine, ked sa im nechce nestartnu, v stredu mi nejaky dobrak ujebal pravu ladvinku, tymto musim podakovat pittymu, podaroval/pozical mi svoje stare ladvinky nech tam nemam dieru ako do riti (duplom zato ze mi ich donesol az do prace).
Kedze pri vymene vybojek som uz odrovnal aj poslednu funkcnu ticku svetiel, konecne dnes som sa nato odhodlal, kedze mam z prvych poface modelov, nebolo to lepene tym gumenym silikonom, ale tym tepelne neodolnym. Bohuzial podarilo sa mi urobit len jedno svetlo aj to mi trvalo asi 5 hodin. Problem je ten, ze mam asi slabu teplovzdusnu pistol a slabo nahrieva ten silikon, alebo zla technika, neviem, tak ci onak, vymenene ticky, vylestena sosovka, paraboly a zlozene naspet za pomoci univerzalneho silikonu. Nasledne nastavane tak od oka, ked urobim aj druhe svetlo zbehnem na regloskop nech neosveltujem velmi ludi.
Kedze fotak nemam, nemal som cim fotit, ale partizan sa hral s fotakom, tak mozno sem nieco zavesi.

Okrem toho som mal snad nastevny den lebo bola jedna x5 na diag, potom jeden chalan nejake suciastky do vanosu, celkovo sa na mojom dvore dnes hybalo 5bmw (2x36,2x39,1x53)

Na dnes akurat dost, vymrzol som statne a najblizsie idem urobit generalku na tej gamatke v garazi. Ak potrebuje niekto navod ako rozobrat svetlo, mozem nieco nafotit nabuduce ked budem robit druhe svetlo. Avsak ked clovek robi pomalicky a s rozumom, nieje problem. Akurat si ludia, utrite svetlo z vnutornej strany pred tym nez ho idete zlozit, ja som to neurobil a mam spinavu smerovku ;(.
bmwcoding.sk

Pity777
Auto: BMW F34 320xd

Nedeľa, 11. Decembra 2011, 22:18

jaro v pohode neni zaco :thumbup:
BMW F34 320xd M-paket melbourne rot
EX BMW E61 530d M-paket, Black Sapphire, styling 128, 190kW
EX BMW E91 330d ///M-paket, Black Sapphire, styling 193, r.v. 2006, 212kW / 290HP, 335 look duplex
EX BMW E39 525d Individual ///M-paket, carbonschwartz, r.v 2003, 205hp

partizan

Pondelok, 12. Decembra 2011, 14:45

Tak tu su 2 fotky co sa nam vcera podarilo urobit :smile:
Prílohy
DSC_0263_v1.png
DSC_0265_v1.png

jararak
Autor témy

Pondelok, 12. Decembra 2011, 17:17

dik peto :)

vcera par ludi malo moznost sa pohrat s tym chlbatym cudom na prvej foto, mimochodom konecne mam vyuzitie pre kombik, akurat, ze sa rada pozera v smere jazdy a cez mriezku jej to ide len cez kraje, tak tie vyzeraju "troska" spinavo
bmwcoding.sk

jararak
Autor témy

Utorok, 13. Decembra 2011, 20:55

tak a mame opravene aj druhe svetlo. Ale zeby som bol spokojny, ked som robil prve svetlo, polamal som objimku smerovky, dnes som prisiel nato, ze odisla aj samotna ziarovka (nova v bmw kolo 6euro), nemate napad cim to nahradit? Dnes pri druhom svetle mi odisla ziarovka AE (ta stoji rovno 17e)
Aby toho nebolo malo, tak uz vobec nenastartuje novy xenon tak som tam nahodil staru philipsu, ktora cuduj sa svete svieti ako drak. Idem troska este zostelovat svetla na ulicu voci susedovej octavke a mozno prihodim aj nejake fotky z mobilu :). Zajtra skusim servisy, kolko budu pytat za nastavenie svetiel + zbehnem vyreklamovat tie ziarivky. Kupit osram alebo philips? Cena u oboch je 45eciek za kus takze len otazka ktore z nich su lepsie?

lego
Obrázok
Obrázok
doslova na prach rozpadnute
Obrázok
pekne vycistene
Obrázok
skladame lego
Obrázok
Obrázok
bmwcoding.sk

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Streda, 14. Decembra 2011, 11:56

konecne viem ako vyzeraju tie AE
inak krasne svetla ...

jararak
Autor témy

Streda, 14. Decembra 2011, 12:44

inac uz som to bol dat aj nastavit, taktiez sa mi podarilo z AE objimky vytiahnut ziarovku, uz len zbehnut kupit.
Mam aj nejaky vercajg na lestenie, avsak cas nato neni a je otazne ci to budem robit este. Taktiez nieje v najlepsom stave parabola sosovky, chcelo by to novu vrstvu chromu, alebo rovno bixenon
bmwcoding.sk

partizan

Streda, 14. Decembra 2011, 14:42

Davaj si bacha pri tych angel eye ziarovkach - maju objimku BA9, ja som sa najprv pokusal tam narvat BAX9 - su skoro rovnake rozdiel je len v tych cudlikoch na objimke - na BA9 su presne oproti sebe a na BAX9 su pod uhlom. Ja som ju inac zohnal v autosuciastkach nedaleko Antiku ako sa ide ku tesku. Stala asi 8 Ecok.
A ta objimka co je na tu AE ziarovku tak je robena jednorazovo, ale ked sa posnazis tak staci kusok plasty na parabole okresat a ono to tam pojde lahko :smile:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 20 neregistrovaných