Bel037 napísal:Straaasny cuker slintal som vcera potom aute

som sa musel 3xpreviest okolo klobuk dole

Však som sa čudoval čo furt chodíš okolo, zastaviť si sa mohol
Ďakujem chalani, auto mám na denné jazdenie aj ako koníček takže starostlivosť beriem hlavne ako vyplnenie času a moju vizitku.
zadná náprava ma čaká o rok, o dva, tri... zatiaľ jej nič nieje aj podľa geometrie je úplne v poriadku.
S brzdami to už mám ymyslené inak, 4-piesty pojdu na druhú e34 a na TDS-o pôjdu brzdy z M5.
Väčšinu dielov dávam pieskovať a hlavne podvozkové diely aj zinkovať. Lakovanie už robím sám, klasickým dvojzložkovým čiernym polyuretanom a pod to tiež používam dvojzložkový základ. Táto kombinácia sa mi najviac osvedčila, napríklad novo kúpený výfuk som odniesol opieskovať + zinok a po 120 000 km a 8 rokoch ani náznak hrdze.
Za poslednú dobu sa toho moc zaujímavého neudialo, až na jeden keď som bol odkázaný na lano (foto č.1). Auto zrazu nešlo naštartovať, akoby som mal zaradené "D" t.j. v druhej polohe sa všetko rozsvietilo ako má aj žhavenie no pri pokuse naštartovať, nič, ani ťuk... Skúsil som prepojiť štartér na priamo a pekne točil no motor nechytil... Skontroloval som lanko radenia, bolo ok, skúsil som druhý kľúč, spínačku, EWS snímač, transmitter, RJ motora,... a nič. Týmto moje nápady a možnosti skončili. Zavolal som kamarátovi z Mikoman servisu, ten ma ochotne odtiahol o deviatej večer ku ním do servisu. Na druhý deň to dali na diagnostiku, ktorá ukázala chybu EWS ale nešla vymazať. Ešte v ten istý deň mi volal, že auto vrčí

Bola chyba v jednom z konektorov pod volantom, na to by som nedošiel ani po mesiaci, keď už by som sa to snažil opraviť sekerou.
Od plánovaného podvozku Eibach PRO-KIT som upustil a miesto neho som kúpil originál fahrwerksfedernsatz M Technic (decentnejších cca -20 mm) čo sa viac hodí k „úpravám“ ktoré robím na aute a dá sa na tom jazdiť aj v zime.
Medzičasom sa menila viskospojka, ktorej poruchu som si našťastie všimol bez prehriatia motora.
Najnovšie vo veľkej spolupráci s ViktoromDDD sme (teda on) pretesnili naftové čerpadlo, ktoré začalo slziť a za pomoc som mu veľmi vďačný. Všetko nanovo ponastavoval, auto citeľne ožilo a oplatilo by sa ísť opäť na brzdu. Konečne ma postihol nejaký TDS problém, začínal som sa pomaly nudiť.
A nakoniec, opäť niečo comming soon...