... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
mmracing.sk
 
bysto
Autor témy
Príspevky: 403
Registrovaný: 9.12.2012
Auto: e36 323i
Kraj: Bratislavský

[e36 323i sedan]Avusblau-Veľké opravy

Sobota, 9. Novembra 2013, 15:10

No takže celé hľadanie začalo asi pred rokom, keď som si povedal, že chcem nejaké BMW. Najprv samozrejme e46, ako ináč, keď nie v dízli. Ale postupom času, ako som sa dostal k bmwklubu, som si začal čítať viac a viac a bolo to jasné, naftu určite nie. Takže potom benzín a čo najsilnejší. Ale keď som si pozeral stále inzeráty, tak mi bolo jasné, že tolko prachov za auto a ani nemám, takže nič. Spočiatku sa mi e36 nejak nepačili, ale keď som videl príbehy a fotky niektorých z fóra, tak bolo jasné. Chcem e36 coupe 328, samozrejme kombinácia nezohnateľná, keďže som ešte chcel aby to auto ako tak bez hrdze, malo ideálne pôvodný m-packet,delené sedačky, čo teda bola rozhodujúca podmienka a malo automat. klímu. Milujem šíber a aj ten som chcel. Ale takéto autá sa nepredávajú, teda aspoň za rok také nebolo v inzeráte. Hmm, no nič. Ako čas išiel, sledoval som stále inzeráty a tam sa objavil jeden avus odťialto z klubu, lenže chýbali mi nejaké prachy a naši ma nechceli založiť (za čo im ďakujem a poedali, nech si zarobím a kúpim za hotové :wink: , tak som ešte niečo pošetril, ale v priebehu času auto zmizlo z netu. Myslel som, že sa predalo, čo ma teda dosť hnevalo, lebo vyzeralo velice pekne. Ale neskôr sa zrazu objavil príspevok na klube, že chalan na aute ešte niečo robí. Svitla mi nová nádej. Vtedy mi ešte nejaké drobné chýbali, tak som na to kašlal, lebo by som si vedel kúpit ledva auto a kde je ešte prihlásenie, poistka a benzín + nejaké drobné na prvotné opravy. O mesiac sa situácia už zlepšila, tak som skúsil zavolať na číslo z inzerátu (ktorý som si odfotil :oops: ). Chalan nezdvíhal, no smola, tak som napísal sms, že mám záujem a blabla. Prišla mi odpoveď auto nie je na predaj, ale keď bude, tak ma bude kontaktovať. Čakal som, čakal som. Stále nič. Tak asi po dvoch mesiacoch napísal zase, že či sa teda niečo nezmenilo, odpoveď bola, auto bude na predaj asi na jeseň. Ach tolko času predomnou (to bolo ešte len leto), bol som strašne nedočkavý, tak som cca raz do mesiac písal, že sa nezmenil stav. Samozrejme som medzitým sledoval aj net, ale nikde nič, nechcel som nič slabšie ako 323. Ako nejaké ponuky boli, ale nejak sa mi nepozdávali, tak som to ani neriešil, ani nešiel pozrieť.
Zrazu jedného dňa, bol som u fotra na firme a upratoval niečo, mi prišla správa. Myslel som, že frajerka. Keď som uvidel od koho to je a ten text "Máte ešte stále záujem o moje BMW? Rozmýšlam nad predajom", od radosti som skoro odpadol, hneď som volal chalanovi, povedal mi, že teda bude na predaj, keď si on nájde náhradu. A ja, že kedy môžem prísť na obhliadku, že vklude aj dnes. Lenže som sa slúbil fotrovi, že mu umyjem auto a navoskujem (v lete som nakúpil autoglym :twisted: ), ale myslel som, že za nejaké 4 hodky by som mohol mať hotové, no aj som teda mal, ale skončil som až o piatej, a to už chalan nemal čas. Víkend po tom nám to tuším zase nevyšlo, a až o dva týždne som sa bol pozrieť. Čakal som ho na pumpe, prišiel presne v čas a ten okamih bol neopísateľný, auto krajšie ako v skutočnosti, no proste jedna báseň. Hneď som išiel za ním. Chalanisko mi povedal, všetko o aute, čo bolo menené, čo je tam naprd a tak. V priebehu toho došiel aj fotrík, jemu sa autíčko tiež ľubilo, tak sme ešte pokecali a išli sa previesť, na ceste BA-jur šoféroval on a naspäť ja. Bol som prekvapený, aké tiché je to auto a že aj napriek dosť nízkemu podvozku nič nebuchotalo. Takže paráda, to auto musím mať, tak mu vravím, že beriem. A pýtam sa, kedy mi ho teda nechá. Odpoveď bola, že až si nájde náhradu. Ako čas plynul, náhradu sa nenašla a jedného dňa sa teda rozhodol, že mi ho nechá. Piatok 8.11. sme išli ráno na kopčiansku, pre istotu skorej, na siedmu, aby sme to mali skoro vybavené, avšak keď sme tam prišli, zažili sme šok #-o , pred nami bolo asi 30 ľudí ](*,) . Otvorili o pol osmej a ako napotvoru sa pokazil automat na lístky :shock: . Po chvílke už ale išiel a onedlho som odchádzal v mojom aute :). S chalanom sme sa stavili ešte u fotra v garáži pre samosvor :twisted: (díky BlackMW) a ešte v automotive pre nejaké skrutky na svor a drobné plasty do interiéru. Chalana som odviezol domov a ja som išiel prihlasovať. Po ceste ma skoro najebali, takmer som sa dosral. Najlepšia bola cesta naspäť z fízlice, keď už som mal svoje autíčko, na nových značkách. Ako som išiel z mesta, tak som prvýkrát vyskúšal, čo to auto dokáže. Zo 4 do 3 a potom pecka, 2 plný a zrazu stovka na tacháči. Na mojom ksichte sa zjavil taký úškrn :P .
Na obed som išiel na chvílu do roboty a večer na siedmu som bol objednaný ku kamošovi na zdvihák, na výmenu diferáku (podľa návodu tu na fóre to mala byť brnkačka, v podstate by aj bola, keby sa na poloosi neodjebali dve hlavy šŕobov ](*,) . Takže karboška a odrezať hlavu, naštastie šŕoby som mal všetky nové, takže pohoda. Diferák bol po štyroch hodinách nahodený a išiel som ho testnúť. No musím povedať, že teda fungoval :oops: . Ale prvé čo mi udrelo do očí, že do riti, nejde mi tacháč, ach idiot, nenahodil som čidlo na rýchlosť :D, sral som na to, že ho tam zastrčíme na ďalší deň. Dnes ráno som išiel na výlov rybníku a chcel som, aby mi to išlo, tak som si zaparkoval pred obchodom, vliezol pod auto (naštastie som sa zmestil a mal k tomu aj prístup) a ten sprostý konektor zastrčil, fajn, rýchlosť ide :). Nooo a tak by som asi začal môj príbeh.

Výbavu sem hodím neskôr. Meno majiteľa som sem naschával nedal, môžte aspoň hádať - kto prvý uhádne, dostane odomňa dva úplne nové šroby na výfuk aj s maticami :D - ktoré mi ostali po výmene diferáku (mal sa dávať dole aj výfuk, tak som rovno kúpil aj nové šróby, ale keď sme vliezli pod auto, výfuk bol v kope zavarený, takže nebolo čo šróbovať :lol: )

Zabudol som ešte napísať, Remíček mi dal k autu spojkovú sadu, klímový aj veľký remeň, filtre a zimné gumy na plecháčoch. Mimochom, tie plecháče budú na predaj ak by niekto chcel, ale iba čisto disky - 15" , 6,1/2" šírka a ET20.
O aute mi povedal úplne všetko, upozornil na všetky nedostatky.

Čo som už stihol spraviť

November:
- nahodený samosvor 3,15 + nové šrúbky
- vymenené invertory na CCFL
- nahodená krytka airbagu
- umyté, naleštené, navoskované
- výmenené xenóny
- nové zimné gumy Nokian WR A3 205/55 94 V XL

December
- vymenený peľový, vzduchový a olejový filter
- vymenený olej
- vymenené remene

b]Február[/b]
Vymenené siláče vzadu
Všetky nové šróby

b]Apríl[/b]
Kolesá

b]Máj[/b]
Nové tyčky riadenia a stabíkov
Nová kladka na klímovom remeni
Nové stierače
Nové štartéry a výbojky


No a plánované opravy:
- výmena siláčov zadného vlečného ramena - asi strongflex(uz kúpené a čakajú)
- výmena tyčiek stabilizátora zadnej nápravy
- výmena silentblokov stabilizátora -
tieto veci musím spraviť budúci týždeň, lebo je to na zabitie, remo si to nevšimol, lebo s tým autom jazdil moc málo a zväčša po meste.,teda presnejšie takto, remobmw si všimol to, ze ten zadok pláva, aj ma na to upozornil. Aj pri skúšobnej jazde to bolo cítiť. Ale nebolo to nejake extra výrazne, ale dnes ked som išiel este aj v daždi a kolajach, tak to bol boj. A určite za to môžu sčasti aj gumy, lebo ked som išiel po panelke, tak to plávanie nebolo take výrazne.
- vymenit olej a filtre/ spraví SŠ v decembri, teraz je prvoradá náprava
-kedže mám kozmetiku od Autoglymu, tak ho aj pekne navoskovat pred zimou
Opravy co počkajú:
- separator - ten este nebol meniny, tak by to bolo asi vhodne - to ma ale este cas, auto zatial olej nezere a voľnobeh drží krásne
- klasika - Prilepit stropný tapacir - do toho sa mi teda nechce púšťať, ale ked bude v lete cas, asi sa vrhnem na to, zatial to nie je ani moc vidno


P.S.: aby ste si nemysleli, ze remik mi nechal nejak hnoj, tak to nie, o autíčko bolo super starane a je fakt krásne. Viac sa dočítate tu, v príbehu od RemoBMW
Prílohy
IMG_5303.jpg
Trocha brúsenia a alkytonu S3,15
IMG_5302.JPG
Už máme nové značky
Naposledy upravil/-a bysto v Piatok, 24. Februára 2017, 09:33, upravené celkom 22 krát.
 
Užívateľov profilový obrázok
majro
Príspevky: 2334
Registrovaný: 8.9.2011
Auto: e36 328i limo LSD
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bratislava

Re: [e36 323i sedan]Avusblau - Obuté letné

Sobota, 9. Novembra 2013, 16:13

malo by to byt remobmw-ho 8)

pekne napisany pribeh :thumbup: zdlhave, komplikovane, ale tak podarilo sa :thumbup:

vela stastnych km :)
Naposledy upravil/-a bysto v Nedeľa, 13. Apríla 2014, 21:07, upravené celkom 1 krát.
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is
 
bysto
Autor témy
Príspevky: 403
Registrovaný: 9.12.2012
Auto: e36 323i
Kraj: Bratislavský

Re: [e36 323i sedan]Avusblau

Sobota, 9. Novembra 2013, 16:21

majro napísal:
malo by to byt remobmw-ho 8)

pekne napisany pribeh :thumbup: zdlhave, komplikovane, ale tak podarilo sa :thumbup:

vela stastnych km :)


Uhádol si :thumbup: . Kam ti poslem srubky? :roll:

Dik :D
 
Užívateľov profilový obrázok
Hugino
Príspevky: 4077
Registrovaný: 5.3.2012
Auto: E61&E70
Kraj: Bratislavský

Re: [e36 323i sedan]Avusblau

Sobota, 9. Novembra 2013, 16:27

Keď si chcel aby sme to neuhádli mal si dať menej info a žiadne fotky :mrgreen:
Auto pekné držím palce a veľa štastných km :thumbup:
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi
Ex E39 540iA Touring " Alles unter acht zylinder ist sozial..."
 
Užívateľov profilový obrázok
majro
Príspevky: 2334
Registrovaný: 8.9.2011
Auto: e36 328i limo LSD
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bratislava

Re: [e36 323i sedan]Avusblau

Sobota, 9. Novembra 2013, 17:39

bysto napísal:

Uhádol si :thumbup: . Kam ti poslem srubky? :roll:

Dik :D


netreba :mrgreen: nejake sa mi povaluju v kufri este urcite..

ake mas plany s autom ? co tam treba robit alebo nieco take.. ? ak vobec treba.. :D

a daj aj viac foto :bmwball:
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is
 
bysto
Autor témy
Príspevky: 403
Registrovaný: 9.12.2012
Auto: e36 323i
Kraj: Bratislavský

Re: [e36 323i sedan]Avusblau

Sobota, 9. Novembra 2013, 20:25

majro napísal:

netreba :mrgreen: nejake sa mi povaluju v kufri este urcite..

ake mas plany s autom ? co tam treba robit alebo nieco take.. ? ak vobec treba.. :D

a daj aj viac foto :bmwball:

Plán bol nahodit svor, to som spravil 10 hodin po kúpe a poton uz opravy, aby bolo tiptop. Hlavne tu nápravu a prezut na zimné.
 
bysto
Autor témy
Príspevky: 403
Registrovaný: 9.12.2012
Auto: e36 323i
Kraj: Bratislavský

Re: [e36 323i sedan]Avusblau

Nedeľa, 10. Novembra 2013, 10:08

Dneska som skoro vyhorel :shock: , odišiel pravý invertor na AE. Kopa smradu, trocha dymu a iskričiek. Prehoreli mi tie konektory, ktoré sa napájajú do invertoru. Takže svietim len na jedno oko :evil:
 
tominkoba
Príspevky: 90
Registrovaný: 5.6.2013
Auto: BMW E36 320i
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bratislava II

Re: [e36 323i sedan]Avusblau

Pondelok, 11. Novembra 2013, 12:03

Videl som raasidvadni dozadu vo vrakununa popradsej pri seate. Prajem vela stastnych km. Velmi je pekne tak sa o neho pekbe staraj.
 
Užívateľov profilový obrázok
maiki
Príspevky: 4229
Registrovaný: 10.4.2009
Auto: 02" E46 320d
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bratislava

Re: [e36 323i sedan]Avusblau

Pondelok, 11. Novembra 2013, 12:38

velmi pekny voz :mrgreen:
drzim palce s planmi :thumbup:
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok
 
Užívateľov profilový obrázok
Masa31
Príspevky: 217
Registrovaný: 9.8.2012
Auto: BMW e36 328i
Kraj: Zahraničie
Bydlisko: TEPLICE severni Čechy

Re: [e36 323i sedan]Avusblau

Pondelok, 11. Novembra 2013, 13:14

Je super ze zustal v klube a myslim ze o nej bude dobre postarano podle toho co pisas :). Jen ho udrzuj tak jak mas v planu my se sedanama musime drzet pospolu (aspon me si kamosi s kupeckama dobiraj). Sem zvedavej jak se tento pribeh bude odehravat a dal a kazdopadne ti drzim palce at mas na nej cas i finance ;)
E36 328i cabrio HELL ROD
post1108240.html#p1108240
E36 328i sedan 214ps/280Nm EX
pribehy-nasich-aut/limo-samoswor-and-videa-t71642.html
 
HAZARD
Príspevky: 2395
Registrovaný: 11.2.2009
Auto: stare
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: SiCilia

Re: [e36 323i sedan]Avusblau

Pondelok, 11. Novembra 2013, 14:09

Aj ja som ta dnes tusim videl na obchvate medzi avionom a gagarinkou...auto pekne nech poslucha...
However good or bad a situation is, it will change...
SOLD 328i coupe
RIP 323i coupe
 
bysto
Autor témy
Príspevky: 403
Registrovaný: 9.12.2012
Auto: e36 323i
Kraj: Bratislavský

Re: [e36 323i sedan]Avusblau

Pondelok, 11. Novembra 2013, 14:48

HAZARD napísal:
Aj ja som ta dnes tusim videl na obchvate medzi avionom a gagarinkou...auto pekne nech poslucha...


Si odbáčal smer centrum, že, lebo som tam videl jednu e36 s SC značkami. Na obchvate ma bude vidno každé ráné.

Ráno sa konečna auto umylo

A ináč takto som dnes parkoval:
Prílohy
IMG_5307.JPG
Na školskom parkovisko so spolužiakom zo strednej ;)
IMG_5304.JPG
Pri škole
 
Užívateľov profilový obrázok
majro
Príspevky: 2334
Registrovaný: 8.9.2011
Auto: e36 328i limo LSD
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bratislava

Re: [e36 323i sedan]Avusblau

Pondelok, 11. Novembra 2013, 15:12

Ja som zas rano pri bile vo vrakuni idel tominkoba :-D mate to inak uplne identicke :-D

A ta cierna e36 je co zac ? Ja mam s nou nejake tiez foto na eube ked som mal este cervene isko.. to mal tusim chvilu devileyes #-o

Jj a haza si videl spravne.. sicilcana :mrgreen:
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is
 
HAZARD
Príspevky: 2395
Registrovaný: 11.2.2009
Auto: stare
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: SiCilia

Re: [e36 323i sedan]Avusblau

Pondelok, 11. Novembra 2013, 15:25

Ano po hodinovych nervoch v zapche na dialnici son to bol ja :mrgreen:
However good or bad a situation is, it will change...
SOLD 328i coupe
RIP 323i coupe
 
tominkoba
Príspevky: 90
Registrovaný: 5.6.2013
Auto: BMW E36 320i
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bratislava II

Re: [e36 323i sedan]Avusblau

Pondelok, 11. Novembra 2013, 15:31

Majro? Heh jak to ze ty ma vidis a ja teba nikdy?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 56 neregistrovaných