... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
G-Laci
Autor témy
Auto: E36 325 tds touring
Kraj: Bratislavský

E36/325 tds touring - startovanie

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 08:24

Zdravim vsetkych.
Obcas mam problem so startovanim. Pri otoceni kluca do druhej polohy sa ozve len kliknutie a potom nic. Vobec nestartuje. Hovorili ze to moze byt tym ze mam zaoxidovane kontakty na baterke, ale tie som uz precistil a nastriekal sprayom, no nepomohlo to. Zatial sa mi to stalo len ked bol motor zahriaty. A neviem ci som si dobre vsimol, ale myslim, ze ked nechcel startovat, tak pri prvej polohe klucika nesvietila kontrolka TCS a ABS.
Nemate niekto nejaky napad co by to mohlo robit?

P.S. S naftou len zacinam, takze neviem...Ale je normalne ze ked je motor zahriaty tak pri startovani nezhavi?

Dakujem za kazdy napad a pripomienku

djlaco
Auto: 325 tds
Kraj: Trenčiansky

Re: E36/325 tds touring - startovanie

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 09:46

pozri štarter mal som tento isty problem niekedy štartoval niekedy nie uhliky v štartery boli KO tak som vymenil štarter a už je to ok.
BMW 325 tds touring vyrobene - Regensburg

E36.325
Auto: BMW e65 730d
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 20:45

nazdar. ja mam tiez problem zo startovanim za studena. auto dam do garaze veer na druhi den chcem nastartovat ale robi to cudnu vec. nastartuje ale hned aj zdochne potom dlho toci.ked naskoci ako bi tam bol vzduch lebo motor ide nerovnomerne chvilu. potom celi den dobre startuje aj ked je motor vichladnuti. niekedi aj rano chiti bezproblemov . neviem si radi stim. dakujem za pomoc.

Bodka
Auto: EX: E36 325TD

Piatok, 27. Augusta 2010, 22:31

Laci: skus premerat baterku. Mne robilo taky problem ked mi odchadzal alternator a bolo malo stavy. Este moze byt, ze sa ti nezopne/nevysunie starter/pastorok. Zaoxidovany kontakt na baterke skor nie, ale trosku precistit a dotiahnut nezaskodi.

Inac elektrika ta E36 naftovych dost hnus, teda z mojich skusenosti... 3x problem a vzdy taky co prestalo fungovat len na chvilu a ani bohovy potom najst preco.
Obrázok

G-Laci
Autor témy

Nedeľa, 29. Augusta 2010, 09:28

Baterku som uz premeral...Ta je v pohode, dava dost stavy. Skor asi potom ten starter alebo alternator...Snad na to buduci tyzden uz bude cas aby sa to vyriesilo...Inak odvtedy co som zalozil tuto temu sa mi to nestalo ani raz :D

R6 power
Auto: E36 325tds Tour
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 30. Augusta 2010, 20:22

Dostal strach :D , ne, pravděpodobně startér o sobě dával vědět...

miraso
Auto: BMW E46 320D
Kraj: Trnavský

Utorok, 31. Augusta 2010, 11:46

Bodka napísal:
Laci: skus premerat baterku. Mne robilo taky problem ked mi odchadzal alternator a bolo malo stavy. Este moze byt, ze sa ti nezopne/nevysunie starter/pastorok. Zaoxidovany kontakt na baterke skor nie, ale trosku precistit a dotiahnut nezaskodi.

Inac elektrika ta E36 naftovych dost hnus, teda z mojich skusenosti... 3x problem a vzdy taky co prestalo fungovat len na chvilu a ani bohovy potom najst preco.

mozem sa len tak laicky spytat, co ma spolocne alternator so startovanim?

Pretoze mne zacalo startovanie blbnut odvtedy, co mi opravovali alternator(nedobijal a svietila mi kontrolka). Teraz mi auto niekedy nechyti na 1x, ale na druhy chyti uz vzdy. A 2x sa mi uz stalo, ze som nastartoval, nic som nerobil a auto jednoducho do 5 sekund zdochlo. Ten opraveny alternator tam mam neco cez mesiac. Robit to zacalo ako som ho tam dal. Este som si myslel, ze to je cerpadlo, lebo to mi repasovali pred 2 mesiacmi, ale ked tu pisete o tom alternatore, tak to mi zacalo robit akonahle som tam dal ten opraveny.
diky za nejaky postreh

Bodka
Auto: EX: E36 325TD

Utorok, 31. Augusta 2010, 11:57

S tym co pises zrejme nic. Jedine, ze by na nom islo extremne zle lozisko, ale ani tak si myslim. Tu sa jednalo o to, ze auto vobec nezacalo startovat/tocit.
Obrázok

gomez89
Auto: E39 530dA
Kraj: Prešovský

Utorok, 31. Augusta 2010, 13:31

E36.325 napísal:
nazdar. ja mam tiez problem zo startovanim za studena. auto dam do garaze veer na druhi den chcem nastartovat ale robi to cudnu vec. nastartuje ale hned aj zdochne potom dlho toci.ked naskoci ako bi tam bol vzduch lebo motor ide nerovnomerne chvilu. potom celi den dobre startuje aj ked je motor vichladnuti. niekedi aj rano chiti bezproblemov . neviem si radi stim. dakujem za pomoc.

podla mna to ma priznaky skor na cerpadlo vstrekovacie
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

gomez89

Utorok, 31. Augusta 2010, 13:46

G-Laci napísal:
Baterku som uz premeral...Ta je v pohode, dava dost stavy. Skor asi potom ten starter alebo alternator...Snad na to buduci tyzden uz bude cas aby sa to vyriesilo...Inak odvtedy co som zalozil tuto temu sa mi to nestalo ani raz :D

pastorok ti vysuva,kedze cvaka,skor to mozu byt uhliky.mne sa toto stalo v juni,ale starter uplne skapal.jednoducho odisli uhliky,a tym padom nema uz co roztocic rotor..najlepsie bude ak ten starter vyberes,a ak sa trocha vyznas vtom,tak prides nato,co tomu je :wink:

miraso
Auto: BMW E46 320D
Kraj: Trnavský

Utorok, 31. Augusta 2010, 14:20

Bodka napísal:
S tym co pises zrejme nic. Jedine, ze by na nom islo extremne zle lozisko, ale ani tak si myslim. Tu sa jednalo o to, ze auto vobec nezacalo startovat/tocit.

no tak mne to toci, len nechce na 1x chytit (na alternatore mi menil lozisko a uhliky). Ale ak vratim klucik a otocim druhykrat, okamzite chyti (este sa mi nestalo, ze by som to musel skusat 3x). Len ma stve ze predtym mi to chytalo hned na 1x aj ked bolo -20 stupnov.

filo E36
Auto: BMW 325 TDs Touring
Kraj: Nitriansky

Streda, 1. Septembra 2010, 19:28

Problém v štartovanií som mal aj ja či cez leto aj v zime. Dal som zrepasovať štarter,nahodil novú baterku 100 Ah a problém bol fuč. Auto naštartuje na prvý krát aj v mrazoch -20. Aj ja mam 325 tds touring. ta baterka tam ale vliezla LTT (len tak tak)

gomez89

Streda, 1. Septembra 2010, 19:42

filo E36 napísal:
Problém v štartovanií som mal aj ja či cez leto aj v zime. Dal som zrepasovať štarter,nahodil novú baterku 100 Ah a problém bol fuč. Auto naštartuje na prvý krát aj v mrazoch -20. Aj ja mam 325 tds touring. ta baterka tam ale vliezla LTT (len tak tak)

kolko ze ta vysiel repas??

G-Laci
Autor témy

Sobota, 4. Septembra 2010, 18:31

No vo štvrtok mi to spravilo zas...Vyskúšali sme trochu potlačiť auto a potom nahodiť rýchlosť aby prevodovka pohla štartérom, a potom to naskočilo bez problémov. Tak sme zašli k znamemu, dali sme von štartér. Inak, bolo treba odmontovať celé sacie potrubie aby sme sa k tomu dostali...To ide len takto alebo je na to aj nejaká finta? Takže sa rozhodlo, že keď je to také pracné dať von, že to pojde na kompletný repas...A vyjde ma na 65 ečiek...Aké máte skúsenosti? Je to veľa či nie?

gomez89

Pondelok, 6. Septembra 2010, 12:07

G-Laci napísal:
No vo štvrtok mi to spravilo zas...Vyskúšali sme trochu potlačiť auto a potom nahodiť rýchlosť aby prevodovka pohla štartérom, a potom to naskočilo bez problémov. Tak sme zašli k znamemu, dali sme von štartér. Inak, bolo treba odmontovať celé sacie potrubie aby sme sa k tomu dostali...To ide len takto alebo je na to aj nejaká finta? Takže sa rozhodlo, že keď je to také pracné dať von, že to pojde na kompletný repas...A vyjde ma na 65 ečiek...Aké máte skúsenosti? Je to veľa či nie?

podla mna to urcite nieje vela!mna starter vysiel cca pred 2mesiacmi na 180€ .dali mi druhy,moj bol K.O. z compacta 318tds to ide tiez tazko,dokonca som musel odpajat jednu hadicu na vodu z kurenia. Este ale zavisi aj to,ci do toho startera pojdu origo diely.exist.totizto aj made in china.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných