header

Autodoplnky
BMWolej.skbanner
banner
facebook logo

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému
Autor Správa
PoslaťPredmet príspevku: kupa BMW X3
Napísal: Str Sep 21, 2011 13:14 

Kraj: Bratislavský
tak vyzera to, ze to nakoniec bude tento povoz, tak by som poprosil BMW znalych o zopar rad pred/pri kupe, na co si dat hlavne pozor, prip. coho sa vyvarovat.

Diesel je lepsi ten 2, ci 3liter, automat, manual? Nake temy som tu uz poprechadzal a s tym automatom malo zopar ludi problemy, aj ta vymena oleja je pomerne nakladnejsia a komplikovanejsia..

r.v. 2007+, bude behat hlavne po meste (na kratke vzdialenosti ten diesel nie zrovna idealny, no co uz), naka dialnica..

spolahlivost.. asi to nie je BMW z 90tych rokov, ale tak aspon zhruba.. premiova znacka, tak by hadam mohla nieco zniest..

kde naj kupit? jasne, od kusu, ale Deutschland (private, dealer), ci aj tu sa natrafit na dobry kus..?

za vsetky rady dakujem

PoslaťPredmet príspevku: Re: kupa BMW X3
Napísal: Pon Okt 31, 2011 11:10 
Obrázok užívateľa

Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský
tiez som sa v poslednej dobe zamyslal nad vymenou/predajom mojej e61 za nejaku X3.
Ja by som isto zobral 3.0D a automat. Mam to teraz a nedam na taku kombinaciu dopustit ;)

Tak majitelia hodte nejake info z prevadzky X3. Na co sa dat pozor pri kupe. Nejake choroby X3jok atd.
Thx.

------------------------------------------

Napísal: Str Nov 02, 2011 10:01 
Obrázok užívateľa

nikto nic ?! :-k

Napísal: Štv Nov 03, 2011 20:28 
Obrázok užívateľa

Auto: skodofka 120l
napriklad uzivatel petrik by mohol troska pomoct, ma zanovnejsiu x3 2.0 manual tusim, je to celkom pekny povoz, ale i napriek nepomerne novsiemu motoru oproti mojej m57, je citit 4 valce vs 6, ale aj ten 2liter s autom celkom slusne pohne. bohuzial auto nemam ani som nesoferoval, len pozorovanie ako spolujazdec.

posledny nech zhasne

Napísal: Štv Nov 03, 2011 21:31 

Auto: X3
Kraj: Košický
vidim, ze nikto nereaguje, tak skusim ja. V auguste 2009 som si kupil X3 3,0d, r.v. 2004, 204koni. Malo 140 000km. Dnes ma 195 000km a okrem vymeny prednych kotucov a jedneho loziska som nemal ziadny problem. Hned po kupe som si dal vymenit olej v automate, brzdovu kapalinu, mot. olej a vsetky filtre. Som s nim velmi spokojny. Dobra spotreba, dobry vykon, je relativne rychle/210km/h/, pohodlne. Kupil som ho v Presove /auto100/, takze podla mna aj na Slovensku sa da kupit dobre auto. Musis ale mat aj stastie lebo vela aut
tejto kategorie sa podla mna v sl. autobazaroch predavaju bud po havarke alebo so stocenymi km/min, 50%-moj tip/. Ps. Aj to moje neviem ci ma prave km. A zrejme sa to ani nikdy nedozviem.

Napísal: Pia Nov 04, 2011 22:26 
Obrázok užívateľa

pietroX3 a nevies nahodou ci X3ky nemaju tiez nejaku taku chorobu, co sa vyskytuje u vsetkych. Nieco na co si dat pozor.
(napr. e61tkam prve rocniky cvaka kable v piatych dverach, vie to byt celkom nerv, potom napr.casom sa objavi pukanie vo volante, problme s klapkami v sani, atd)

Napísal: Ned Nov 06, 2011 15:29 

Auto: X3
Neviem o nicom. Pred mesiacom mi zacalo zatekat cez dvere. Ale to mi staci vymenit tesnenie na dverach. Ja som zatial velmi spokojny.

Napísal: Štv Nov 17, 2011 13:09 
Obrázok užívateľa

Auto: BMW M3 e36 limo,X3
to moje(X3 2.0d.manu) bolo dovezene z B v sept 2009(r.v. 10/2005), cca 76tis.km, technicky a mechanicky to tomu zodpovedalo, doporucujem vymenit oleje v motore a prevodovke,prip.v rozvodoke + filtre a jazdit, ostatne pride samo, napr. aj mne predne lozisko, vymenil som radsej hned aj druhe, Xdrive slape, aj v tazsom terene(v zime s off DSC je zabava),limit su pneu, svetla vyska dostatocna-primerana uzivatelskemu zameraniu, teraz by som zvazoval asi isiel do 3.0d, teraz jazdim cca od 6,5 do 7,5l/100km(rocne 45tis.km), ten 1-2 l navyse stoji za ten vykon

Profil Osobný album  

Napísal: Sob Máj 05, 2012 10:03 
Obrázok užívateľa

Auto: BMW 320D 110kw
takze manual bude na tom lepsie zo spotrebov :| ja uz neviem jeden pise tak dalsi zase uplny opak #-o
tiez mam v plane koncom roka kupit X3

Napísal: Sob Máj 05, 2012 21:54 
Obrázok užívateľa

Auto: BMW X5 E70 (3,0d)
chalani, dvojliter diesel je na tu X3 velmi slaby, jednoznacne odporucam trojliter a k trojlitru zase urcite automat, je to komfortnejsie, hlavne ked to chalan bude pouzivat v meste. s dvojlitrom sa ta X3jka vyslovene trapi. a spotrebu ma trojliter asi o liter a pol vyssiu ako dvojliter, cize neni o com podla mna.

mono3 píše:
takze manual bude na tom lepsie zo spotrebov :| ja uz neviem jeden pise tak dalsi zase uplny opak #-o
tiez mam v plane koncom roka kupit X3

Napísal: Pia Máj 18, 2012 21:33 

Auto: BMW 730d, r.2004 E65
Ja som kupil X3 pred 2 mesiacmi, je to rocnik 2004 ale ma najazdenych nestocenych 76tis km. Jazdili ho 2 zeny po meste. Co mozem povedat tak mam a inu variantu by som nebral - 3.0d, automat. Urcite parkovacie senzory. Pred tym som jazdil Volvo S60 a X3 tohto rocnika je oproti tomu o dost tvrdsie. Neviem co mas teraz, ale treba sa pripravit na to, ze ide o SUV, cize auto bude trochu tvrdsie (po roku 2006 uz je maksi podvozok ale aj tak vraj stale tvrdsie ako limuziny). Zato to ocenis, ked budes prechadzat zakrutami alebo predbiehat, to auto neskutocne drzi a jazda je naozaj slast. Prekracujem rychlost tak max do 20km a spotreba je 10l. Mas ale pernamentny pohon a trojliter takze to je v pohode. Hned po kupe som musel ist na pravidelnu servisnu prehliadku, takze sa menilo co sa malo a kontrolovalo co bolo treba. Naviac co som dal spravit, tak som dal vymenit klapky v sani za zaslepky (je s tym vraj problem a nechcem riskovat odpalenie klapky, spadnutie do motora a znicenie motora). Co sa tyka vymeny oleja v prevodovke tak vraj staci menit po 150tis km. Nesvieti mi 1 svetielko osvetlenia znacky v zadnom kufri, je dost mozne, ze to seka kable, ma sa mi casom na to servisak pozriet, zatial mi to nehori, takze tam moze byt tento problem. Vela som si o tom cital a studoval, ak by ta nieco este zaujimalo tak daj vediet. Zakonnu poistku vies vybavit tak za 190 EUR, s havarijn ou je to horsie..cca 500-600EUR.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému
 Stránka 1 z 1 [ Príspevkov: 11 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia