... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
mareko258
Autor témy
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Nivea vankuse zadnej napravy E61

Sobota, 3. Decembra 2011, 10:24

hladal som viem ze tu bola uz tato tema rozoberana ale sa mi zda ze nikto to nezaolozil ako osobitnu temu len sa o tom tu niekde dikutovalo.
chcem sa opytat, stale ako zacal teraz tento zimny cas skoro za kazdym mi zapipa BC ze neviearegulierung ..... auto je v normalnej vyske kompresor tlaci ....
mozno kustik dlhsie ...
co by som mal spravit, dat to tam vsetko precistit alebo ???
viem ze tu uz bolo riesene tak hodte sem svoje skusenosti, popripade rady co uz chalani toho sa chytali co a ako dalej...dik :wink:
ps. nech to tu mame kusok prehladne :D
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: Nivea vankuse zadnej napravy E61

Sobota, 3. Decembra 2011, 11:45

AK ti nenapíše hlašku,že nereguluje,tak by som to asi neriešil, možno je to tým,že objem vzduchu pri mraze je iny(možno trepem),preto zaznamená pokles v zasobníku a dofukuje, čo je logické....ale určite by som na tvojom mieste skontroloval:
č.8 a 9 ,čislo 8 sa zvikne predrat a kompresor začne nasavat vzduch mimo filtra(č.9) a v konečnom dôsledku po čase zničí kompresor, určite by som vymenil obe hadičky 8 pri poškodení pri kompresore ako sa nasuva na kompresor a č. 9 preventívne asi každe dva roky ked sa filter zajebka....,zle to vymysleli pod podblatníkom, kde sa jebe dost špiny a prachu.......
http://bmwfans.info/parts/catalog/E61/T ... ctrl_unit/
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

eEDOo
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 4. Decembra 2011, 15:17

presne ten isty problem u mna.
Tiez mi to zacalo teraz k zime vyhadzovat taku hlasku a aj sa mi zdalo, ze kompresor troska dlhsie fuka.
Rozhodol som sa na to pozriet a vysledok asi taky, hadicka cislo 8 asi so 4 velkymi prasklinami, proste nasracky. Tak som rozobral kompresor, precistil, bezal asi mesiac a uz je KO. Mozno keby som ho nechal tak, mozno by este mesiac dva vydrzal, ale isto by som sa tomu nevyhol.
Vnutri v piestoch uz bol taky jemny prach a pomalicky obrusoval tesnenia. Vysledok je, ze kvoli netesnosti uz nedokaze vyvinut potrebny tlak.
Cena hadicky cislo 8 je cca 85euro!!! co je celkom dost. (asi kvoli jej tvarovaniu) Kupil som radsej podobnu palivovu za 1.50euro meter.
Hadicka cislo 9 je akoby plastova, nehybe sa, s tou problemi niesu. Filter na konci po cca 6-7 rokoch prevadzky KO. Novy komplet s hadickou cislo 9 okolo 40euro. Filter odporucam menit radsej kazde 2-3roky, inak zacne prepustat prach.

Dovod preco hadicka cislo 8 popraska je asi zla volba materialu a jej vedania. Kompresor je kvoli vybraciam umiestneny pruzne (gumove nozicky a struny) cize stale kmita aj ked nejde, hadicka cislo 8 sa ukmita a zacne praskat.
Novsie modely maju kompresor iny a aj filter maju umiestneny na kompresore sa mi zda.
Za piestami kompresora je odvlhcovac vzduchu a maly filter asi z goratexu, takze ziadny prach sa do mechov nedostane (mozno fakt extremnom pripade), tam by preblem nemal byt.

Takze preistotu si nachystaj penazenku.
Novy cca. 500euro.
Ak by si chcel a vydrzis bez auta, tak by som ti vedel to dat zrepasovat so zarukou 3 mesiace (6mesiacov ak ti to namotuje technik, tj. overi ci mas zvysok tj. hadicka 8 a 9 a filter v poriadku) Cena 280euro.
Ja to tak tiez idem urobit.
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

mareko258
Autor témy

Nedeľa, 4. Decembra 2011, 16:26

dik eddo ze si napisal od teba som cakal prispevok, lebo som vedel ze si to uz ty riesil, vcera aj pred vcerom som behal na aute a nic, fakt nechapem preco to robi obcas a to len cez zimu, cez leto ani necekne...
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

eEDOo

Nedeľa, 4. Decembra 2011, 20:36

no to ani ja nechapem. :-k
Mozno ze kvoli tej zime, mozno vyssia vlhkost vzduchu tomu troska pomoze. Minuly rok mi oddisiel snimac na jednej strane a odvtedy nic, bezal ako hodinky a teraz bum a hotovo.

Skus zhodit ten plastovy kryt kompresora (sa mi zda ze 3x plastova matica 10 a 4 x srob 8, nemusis ani dvihat auto), celkovo aj s kontrolou tak na 15min roboty, a ak budes mat prasknutu tu privodnu hadicku vzduchu, tak je to jasne., vymena kompresora ta neminie, mozo ti zostava tak 1-2mesiace a potom budes ako ja.....low rider 8)

jakubb88
Auto: E61 530d
Kraj: Košický

Štvrtok, 12. Januára 2012, 16:50

zdravim pani, vcera som si bol auto vyzdvihnut v servise kde sa riesil tento problem, a vysledok: je vadna riadaca jednotka, ktora je umiestnena na kompresore, vraj je to bezne u typu x5,e61...atd. Teda pokial nieje chyba priamo v kompresore, ze je zniceny alebo v hadickach. Oprava je mozna jedine v Tempus bavaria :/

eEDOo

Štvrtok, 12. Januára 2012, 18:32

rozmyslam, ze ci tam naozaj je nejaka RJ ? :-k moc sa mi to nezda.
Skor mi to pride, ze ta RJ je niekde inde, lebo do kompresora ide konektor, ktory privadza nan napatie , takze usudzujem, ze ta RJ bude asi niekde inde.
Tak isto je tam este jeden konektor, ktory ovlada asi nejaky bud senzor alebo pretlakovy ventil, ktory v pripade dofuknutia do pozadovanej vysky uvolni tlak od kompresora po piezoventil, ktory uz rozdeluje tlak pre lavy a pravy vankus. Mozno ak by tam nieco bolo, to som moc neriesil, tak na 100% neviem.
Najcastejsim problemom byva odidenie kompresora kvoli nasatej spiny /prach/ co vedie bud k netesnosti v piestoch alebo az k zhoretiu motorceka (nakolko kompresor nedokaze auto dvihnut, tak ide castejsie a dlhsie ako je dovolene)
Dovodom bud prasknuta hadicka od nasavania vzduchu, alebo aj preventivne nevymeneny filter (moj bol po 5 rokoch uplne KO, ked som cez neho ustami potiahol vzduch, tak sami prach tahal).
Tak isto sa mozu vyskytnut aj ine problemi s kompresorom, nakolko je umiestneny v dost namahavych podmienkach (spina a vlhkost, vybracie), napr. zaoxidovane kable, konktory.

jakubb88 aky mas rocnik auta?

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 13. Januára 2012, 09:55

Na žiadnom kompresore nieje riadiaca jednotka, ak mali namysli chybu kompresora budiš, na E61 bežný jav,ale riadiaca jednotka určite nieje na kompresore, menil som na E61 holy kompresor....RJ riadenia zdvihu je v kufri.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

jakubb88

Piatok, 13. Januára 2012, 18:08

mam 2004, no tak mi povedal mechanik, uvidime co povedia v pondelok idem to tam odniest. Zevraj blbne ta RJ sama si dofukuje a skukuje vankuse :D

jakubb88

Piatok, 13. Januára 2012, 18:10

dufam, ze sa pride na chybu uz ma to nebavy stale pozerat na oranzovu kontrolku na BC

CARIOLIMX
Auto: BMW 535D F11

Piatok, 13. Januára 2012, 21:45

CAUTE MAL SOM ROVNAKY PROBLEM STALE HLASKA NIVEAU KOMPRESOR FUKAL AJ MINUTU A NEPOMOHLO ZACALO TO ROBIT V ZIME V LETE BOLO VSETKO V PORIADKU RAZ OSTALO AUTO NA ZEMI A NIE A NIE HO NAFUKAT TEN KOMPRESOR MAL SLABI TLAK SACIA HADICA SAMA DIERA OBJEDNAL SOM NOVY ORIGINAL BMW BOLO TREBA KNEMU AJ SILNEJSIE RELATKO SPOLU OKOLO 650 EUR ALE ODVTEDY MAM POKOJ FUKA NIEKEDY AJ 3KRAT PO SEBE ALE ASI LEN PO 6 SEKUND PROSTE JEDNA BASEN

eEDOo

Piatok, 13. Januára 2012, 23:02

jakubb88 napísal:
mam 2004, no tak mi povedal mechanik, uvidime co povedia v pondelok idem to tam odniest. Zevraj blbne ta RJ sama si dofukuje a skukuje vankuse :D

tak ako moje dohady TT-Simik potvrdil, ze na to kompresore neni ziadna RJ.
Bud mas zle snimace alebo skor ten kompresor uz odchadza prdiet podzem. Tipujem tak na 90% ze kompresor je KO.
Preto som sa pytal aj na rocnik, lebo 2004 maju problem s hadicou privodu vzduchu. Proste casom je uplne nasracky derava a zrejme to bude aj tvoj problem. Tu hadicu mozes nahradit palivovou za 1.5euro/ meter rovnakeho vnuterneho priemeru (origo stoji 85Euro !!!) a este ti odporucam vymenit aj vzduchovy filter (je na konci tej druhej hadice, origo v bavarii 35Euro). Za tie roky ho budes mat isto KO (bude pustat prach), tak aby si za pol roka znova nemenil kompresor.

PS: ak budes mat kompresor KO, tak do tyzdna najneskor by som ti ho vedel dat zrepasovat (zaruka 6 mesiacov ak vymenis vsetko ako som pisal, hadicky + filter). Cena max. 250euro. (novy 500euro)

jakubb88

Sobota, 14. Januára 2012, 12:18

hadicky aj filter su v poriadku, neviem potom o aku RJ ide, snimace su tiez ok, jeden je uplne novy ma asi 2 mesiace. Dufam, ze kompresor este nema v plane ist na druhy svet. Porozmyslam stym repasom.

jakubb88

Pondelok, 16. Januára 2012, 16:24

takze je to jasne kompresoru sa zachcelo ist na druhy svet. :-({|=

4664

Nedeľa, 12. Februára 2012, 17:16

RJ je v kufri pod miestom pre rezervu v tvarovanom polystyrene aspon u r.v. 2007 spolu su tam ulozene 4 krabicky a 3 ks rele
Riadiaca jednotka parkovacie senzory PDC 66.21-9 145 158 157,50€
Riadiaca jednotka posuvná strecha MDS CAN-Bus 61.35-9 137 055 SIEMENS 5WK 11492 137,50€
Riadiaca jednotka prívod vzduchu EHC STEUERGERAT - cislo 37.14 6 769 834 286.-€
Zosilňovač, individuálny audio systém BMW MULF2 High SVS 84.10 - 9 149 843 988.-€

Zistil som to tak ked mi natiekla voda do kufra pri intenzivnom dazdi cez odpadove hadicky z panoramatickeho okna ktore su uzatvorene dômyselnym systemon biskupskeho klobucika ktory by mal zamedzit prenikaniu prachu do hadiciek. Paradoxne prave tento ukoncovaci prvok upchal tuto hadicku a potom nadbytocna voda tecie vsade - okolo baterky a na dne kufra si uvedene diely rozdavaju plavecke preteky . Najprv zblblo radio a potom sa prejavila riadiaca jednotka kompresoru tak sme cestovali z Plzne do BB ako na konoch s vankusmi na dne - je to velka zabava 600 km.
V servise mi rozobrali pol auta kym hladali kompresor niekde pod zadnymi sedadlami pokial tento je pri pravom zadnom kolese. Nastastie vsetky diely okrem relatok to po vysuseni vpohode rozchodili.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných