Štvrtok, 2. Februára 2012, 20:49
moja E61 530D kuri asi tak ze uplne nahovno, teraz ked su mrazi mi ani pomaly teply vzduch nejde...
dnes po prejdeni cca 40km teplota motora vid priloha... cista tragedia a ani sa necudujem.
potrebujem vyriesit co je pricina. predpokladam termostat na vodnej pumpe. vadny iba EGR teromstat by som vylucil, ten by na taktuto teplotu motor nedokazal ochladit, kedze ma na starosti ohrev vzduchu co ide do sania. Predpokladam ze bude vadny termostat hlavny, bude je stale otvoreny, a prepusta vodu do okruhu a ta sa neusatle chladi. Ale moja skusenost s termostatmi je taka ze povedsine ak je porucha tak sa NEOTVARAJU a motor sa prehrieva. tak neviem.
auto mi momentalne nezhavi, odisla RJ zhavenia, uz mam novu doma cakam na vikend a budem menit. Kdesi na klube som cital ze cez zimne obdobie zhavice dohrievaju motor aj pocas chodu. JE TO PRAVDA? servisak povedal ze to urcite nie.,. ani mne sa nezda ze by zhavice dohrali motor o cca 25C°
alebo moze to byt pricina chladneho motoru?
servisak mi tvrdil ze by nehladal chybu v termostatoch, ale v predhreve motora, ze kazde bmw ma webasto co dohrieva motor.. ja som vo svojom motorovom priestore nenasiel ziadny stitok ani naznak webasta. ale udajne je v kazdom modeli ako mam ja. JE TO PRAVDA?
Ze pokial nejde predhrev motora, tak 6 hrnek sa v takychto mrazoch tazko zohrieva. je to tak?
termostat vymenim kazdopadne, teda obi dva.
Ak niekto nemil termostat na pumpe, voda asi vytecie vsetka von co? opalti sa ju zachytavat, alebo tam rovno naliat novu? kto to uz robil?
dikes za postrehy
-
Prílohy
-

- IMG_0697.JPG (138.13 KiB) 4541 zobrazení
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61