... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
ALAS
Autor témy
Auto: E39 525d
Kraj: Nitriansky

Vystazne svetla po odomknuti auta

Utorok, 22. Septembra 2015, 17:44

Prejavuje sa to tak ze odomknem auto dialkovym ovladanim a hned na to zacnu blikat vystazne svetla.
Ked sa mi to stalo prvykrat tak som to bral za nejaky bug v elektronike nebral som to az tak vazne, ale dnes sa to zopakovalo zase.

Zopar poznamok pre analyzu
- mam nakodovane bliknutie pri domykani/zamykani
- stalo sa to uz druhy krat a v oboch pripadoch prsalo a bolo relativne vlhko, naposledy to bolo asi pred 5 tyzdnami
- do auta mi nezateka, teda aspon nemam mokry koberec (toto budem musiet este raz poriadne preverit)
- blikaju iba smerovky vonku, zelene sipky na pristrojovke a tlacitko pre vystazne neblikaju
- ak auto zase zamknem a odomknem tak to prestane a vsetko zase funguje ako ma
- ak to raz zacne blikat tak to nieje mozne vypnut tlacitkom pre vystrazne svetla a na packu smeroviek to taktiez nereaguje

Uz som aj trocha googlil a niesom jediny co zazil podobny problem.
Na M5board.com hovoria hlavne o baterke ze je zrejme na odchode, o anomaliach pri odchadzajucej baterke soms a docital uz aj tu, takze je to urcite vec na zvazenie.

Diagnostiku som dnes nezapajal takze neviem ci to vyhodilo nejake chyby.
No naposledy som ju mal pri sebe a hned som ju napojil ale pozeral som iba LCM, tam ziadne chyby neboli a pri sledovani live vystupov bolo znazornene ze smerovky blikaju.
Dalej som vtedy nic nepozeral kedze nic dalsie ma vtedy nenapadlo.
No teraz mam podozrenie na ze to ma nieco spolocne s alarmom a bateriou zaroven.

Bateria je asi 4 roky stara udrzbova, menil ju este predosli majitel, znacku nepoznam a ani si nepametam nazov.
Odkedy auto mam tak sa mi ju podarilo asi 2-3 krat vyslahat tak ze nedokazala natocit motor.
Destilku som dolieval minulu zimu a zatial este nekontroloval stav hladiny od vtedy.
So startovanim som problem zatial nemal.

V kazdom pripade budem kontrolovat baterku a sledovat kedy sa to vyskitne znova a hlavne ake napetie bude na baterke.

Stretol sa uz niekto s niecim podobnym aj tuna?
Kazdy postreh sa hodi. :thumbup:
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0 | Mercedes Benz S204 200CDI

Napster050
Auto: G30, E92, 1000MB
Kraj: Žilinský

Re: Vystazne svetla po odomknuti auta

Utorok, 22. Septembra 2015, 18:15

aj mne sa to už stalo 2 krát a neviem čo bola príčina.... žiadne chyby nikde niesú...
bude to nejaký bug... :D

btw: baterku mám novú
btw2: mal som odpálenú sirénu a vybratú poistku z alarmu. od kedy som dal novú sirénu mi to už nespravilo, ale kto vie či ma to znovu nebude čakať :D skús teda či ti siréna húka, alebo nie.

ALAS
Autor témy

Utorok, 22. Septembra 2015, 18:33

Najhlavnejsiu vec som zabudol spomenut, a to je ze v aute nemam ziaden alarm.

Ale zaujimave, ked si teraz spomenul sirenu tak mi napadlo ze aj na M5board.com spominali ze im sirena nesla ked sa spustil normalny alarm, mozno to ma suvis ked je odpalena ze vyvola nejaky signal.

Ale co by to robilo v mojom pripade ked alarm nemam vobec. :-k
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0 | Mercedes Benz S204 200CDI

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Utorok, 22. Septembra 2015, 18:43

je to alarm
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

ALAS
Autor témy

Utorok, 22. Septembra 2015, 18:54

Takze mam tam nieco aktivovane co by tam nemalo byt ked alarm fyzicky v aute nemam?

A podotykam stalo sa to dvakrat ked prsalo a bolo relativne vlhko.
Hodim sem vypis z mojho GM modulu?

Napster050

Streda, 23. Septembra 2015, 07:35

však pozri či ti nehádže chybu DWA niekde

elegant047
Auto: e39 530i
Kraj: Bratislavský

Streda, 23. Septembra 2015, 07:52

Mne toto tiez robilo, pritom v aute alarm nemam. Kazdopadne je to uz fakt davno co mi to spravilo. Pritom som s tym nic nerobil.

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Utorok, 29. Septembra 2015, 08:32

mne to takto robilo ked zblbol snimac kapoty ( casta zavada na E39 ), skus vytiahnut z neho konektor :idea:
inak ak blikaju smerovky po otvoreni auta tak by to malo znamenať poplach v pamäti, tzn. ze boli otvorene dvere, kapota, kufor, naklonovy snimac, pripadne priestorovy snimac...tak ako som pisal, mne to robil pokazeny spinac na prednej kapote
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Napster050

Utorok, 29. Septembra 2015, 14:58

ale keď nemá alarm, nemá asi ani ten spínač kapoty, či ?

podľa mňa správna odpoveď znie: "it's not a bug, it's a feature !"

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Utorok, 29. Septembra 2015, 15:42

Napster050 napísal:
ale keď nemá alarm, nemá asi ani ten spínač kapoty, či ?

podľa mňa správna odpoveď znie: "it's not a bug, it's a feature !"

neviem teda, ved mrkni pod kapotu, je pri pelovom filtri, ak ho nemas, tak bude chyba inde, napisal som len svoju skusenosť
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

ALAS
Autor témy

Utorok, 29. Septembra 2015, 16:05

To mam este 20-krat napisat ze nemam alarm alebo co je na tom nepochopitelne? :-s

Nemam spinac pod kapotou pri pelovom filtri, nemam repracik pri pravom zadnom kolese a nemam ani vnutorny snimac pohybu.
Proste nemam alarm.

Jedine co mam spolocne s alarmom je to ze ho mam v grundmodule aktivovany koli blikaniu smerovkami pri odomykani/zamykani.
Ostava teda moznost ze je tam nieco povolene co tie vystazne zapne.
A este stale som sa na to odvtedy nepozeral, ak budem mat novy poznatok tak napisem.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných