... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Bmw225
Autor témy
Auto: bmw330d
Kraj: Košický

straca palivo

Pondelok, 22. Októbra 2012, 16:36

Tak tomu nerozumiem vecer som sa vozil a ked som siel domou odstavil som auto a na rucicke mi ukazovalo nejakich 15 alebo 20% nafty v nadrzi a na dojazde nejakich 200km a rano sadam do auta a nadrz svieti a dojazd 85km ale potom sa pomali zdvihala aj rucicka ale aj dojazd...nechapem tomu moze byt nieco chybne ci tak to ma byt??Mam 530d ...dik

BavoracikE46
Auto: e39
Kraj: Trenčiansky

Re: straca palivo

Pondelok, 22. Októbra 2012, 16:45

toto iste robi mne ale pravidelne, mam dojazd 200 odstavim auto na druhy den nastartujem a dojazd 130km a potom sa to zdviha trosku..mam zly termostat v stredu to snad bude poriesene ale coho je toto vada mozno to trosku bude suvisiet..

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 22. Októbra 2012, 17:25

hovori sa tomu pena v nadrzi, dviha plavak, cim viac ides, tym viac peni a tvari sa, ze mas viac paliva, co nieje az tak uplne pravda.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

starML
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 22. Októbra 2012, 17:57

... přesně tak, jak se palivo od vstřikovačů a vysokotlakého čerpadla přepadem vrací, tak to pění a někde mezi hladinou a tou pěnou se vnášejí plováky. A hlavně ukazovanému dojezdu se u zahřátého auta (s pěnou v nádržích) nedá věřit, protože to ke konci začne rychle ubývat, klidně za dva kilometry klesne dojezd o 5 km. Takže s odhadovaným dojezdem 70km ujedete 40km a jste na suchu. Kromě jiného to nesvědčí tomu elektrickému čerpadlu v nádrži, protože se tím ponorem v naftě chladí a vycucne i nečistoty, které jsou u dna nádrže. Tohle platí i u benzínových aut, ale u nafťáků to je markantnější, protože nafta pění více.

Bmw225
Autor témy

Utorok, 23. Októbra 2012, 10:36

Aha taze ked jazdim dlhsie a este k tomu ked donho tlacim tak sa tam urobi pena a ten plavak stoji na tej pene tak to ukazuje ze mam dost nafty ale ked odstavim auto a pena spadne tak tam uz nemam pomali nic,hh tak to pocujem prvi krat ...Penit to nema asi nie tak co moze byt chyba toho ze to peni???Vcera som sa dozvedel ze aj kolegovi to robi na 530d ...

Bmw225
Autor témy

Utorok, 23. Októbra 2012, 10:37

BavoracikE46 napísal:
toto iste robi mne ale pravidelne, mam dojazd 200 odstavim auto na druhy den nastartujem a dojazd 130km a potom sa to zdviha trosku..mam zly termostat v stredu to snad bude poriesene ale coho je toto vada mozno to trosku bude suvisiet..

Potom daj vediet ked ho vimenis ci nejaka zmena

korado
Auto: len V12 a len long
Kraj: Bratislavský

Utorok, 23. Októbra 2012, 13:57

Tankujte na kvalitných ČS a dávajte aditíva, bude to peniť menej. Vlastná skúsenosť. Odkedy tankujem v Rakúsku mám mierne vyšší dojazd, aj ukazovateľ je presný
INSTAGRAM: korado_korado

Bmw225
Autor témy

Streda, 24. Októbra 2012, 10:05

No ja chodim tankovat na shell aditivum nedavam ale ja nechcem aby to penilo menej ja chcem aby to nepenilo vobec :D Uz som mal 320d-2krat 330d a taky problem som nemal taze musi sa to dat odstranit aspon si myslim :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných