... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

Aku svietivost mate/by ste si kupili pre CCLF angels eyes?

Vybral by som +/- 3200k
10 (27%)
Vybral by som +/- 5000k
17 (46%)
Vybral by som 7000k a viac...
10 (27%)

Celkom hlasov: 37
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
fOE
Autor témy
Auto: E46 328i r.2000
Kraj: Trnavský

E46 Angels eyes - rozdiely vo svietivosti

Sobota, 23. Októbra 2010, 09:07

Zdravim pani 8)

Uvazujem ze trocha "osviezim" vzhlad svojej E46tky asice vymenou znakov na kapote za bielo-cierne, krytiek koles tiez za bielo-cierne a najma dorobenim angels eyes do original xenonov. Co riesim je aku svietivost mate a ako ste snou spokojeny, preto nasledujuca anketa. Ide mi najme o vase osobne skusenosti. Ebay sa len hemzi predajcami co ponukaju co najvacsiu svietivost, no podla mna by angels eyes mali svietit decentne (kludne aj na ukor denej vyditelnosti) aby behom dna boli vidiet, no netreba nijako zvlast a v noci maly pekny tvar aj svietivost no neoslnovali/nenahradzovali funkciu stretavacich svetiel... Comu sa chcem vyhnut je tento efekt:

Obrázok

Na strankach:
http://www.bmwstyle.sk/index.php?route=product/product&path=20_26&product_id=55

ponukaju ako 3200k tak 5000k, na obrazku pekne :smile: to ale vypovedajucu hodnotu nema... Ak niekto mate konkretne tieto (biele/zlte) mozete okrem hlasovania pridat aj slovny komentar, aj k zivotnosti CCLF vzhladom na danu svietivost at. budem iba rad.
BMW E46 328i, r. 2000, 142KW "Báwo"
Obrázok

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Re: E46 Angels eyes - rozdiely vo svietivosti

Sobota, 23. Októbra 2010, 12:10

osobne by som volil 3200k, je to prijemne zlta farba, typicka pre BMW AE.
5000 je uz cisto biela s nadychom do modrej napr ako LED AE

igby
Auto: bmw 323i e46

Sobota, 23. Októbra 2010, 16:04

JA by som uz CCLF nekupoval skor by som siel do led diodovych mam take a neskutocna spokojnost dokonca mal som mensiu havarku svetlo smerovka rozbite len tie kruzky cele :D
ObrázokObrázok

Ivank
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 24. Októbra 2010, 22:23

Myslim ze Crumar ti poradi velmi dobre...on ich vlastne aj predava... Tiez mi radil s farbou,nevedel som aku teplotu ale ja mam halogen

Mam CCFL a uz ich mam rok aj 2 mesiace a totalne bez problemov, invertory drzia...Crumar hovoril ze tieto novsie su spolahlivejsie.

Pred par tyzdnami sme montovali s kamaratom LED kruzky. Tvaria sa sice "pevnejsie" ale to ocenis iba pri montazi ... (ak niesi nejaky drevorubac z kanady tak ti to bude uplne jedno)

100% svietia silnejsie ako CCFL proti tomu neexistuju ziadne argumenty, no mne sa to nepaci...
Ked sa zasvietia, tak vidno jednotlive diody...uz su sice hustejsie ulozene ako predchodcovia, ale mne to nejako nesedi (goralky okolo svetiel) . Nepaci sa mi ani to, ze to tak strasne silno svieti.... 100 ludi 100 chuti.

Moje CCFL vidno aj cez den, no najlepsie to vyzera ked je sero, alebo teraz v jeseni, ked je pod mrakom...podla mna je to take decentne a nekrici to na aute. U kamarata som mal pocit, ze tie LED svietia silnejsie ako samotne svetlo... Ak to nemozem pouzit ako denne svietenie naco mi to ma svietit silno ako halogen? Ked v noci nechas svietit iba kruzky, tak svietia tak silno, ze to splyva a v podstate sa pomaly straca efekt kruzkov...(mozno pisem prehnane ale mam z toho taky pocit) .. CCFL su decentne a nebyju do oci, ze je hned kazdemu jasne ze to je dorabane.
Ako som napisal 100 ludi 100 chuti.

Ti co mate LED nehnevajte sa na mna..to je iba moj nazor....mozno casom prejdem na LED ale teraz nemam dovod...som nad mieru spokojny s mojimi CCFL

Co sa teploty tyka , jednoznacne ti poradi Crumar...

fOE
Autor témy

Pondelok, 25. Októbra 2010, 11:47

Vdaka Ivank,

ty sam si kupoval od Crumar-a tzn. z http://www.bmwstyle.sk ? Ak hej aku svietivost si si vybral a mozes uploadnut par fotiek? Inak o nevyhodach CCFL sa toho uz napisalo...na druhu stranu nejdem kupovat nieco u coho predpokladam 5 rocnu zivotnost, ak sa aj invertory odpisu raz do roka nevidim vtom az taky problem.... na druhu stranu menit kazdy druhy mesiac tiez ziadna sranda asi :lol: Inak vkus na svietivost mame dost podobny aj preto by sa mi hodilo vidiet tvoj konkretny kus, tvoje konkretne riesenie.

Inak co ma este napadlo je ci pri LED kruzkoch, nizkej svietivosti tzn 3200k sa tiez neda docielit decentny zjav vozu a tiez ci tu niekto skusal prebrusit jemnym brusnym papierom povrch LED aby tak trocha zmenil lamanie svetla vnich, trocha ich zmatnel a tym znizil efekt "goralky okolo sevetiel"? Najlepsie ak sa tu niekto najde co kupoval priamo z http://www.bmwstyle.sk a hodi svoje postrehy na CCLF a LED aj s foto... dik :wink:
Obrázok

fOE
Autor témy

Pondelok, 25. Októbra 2010, 11:48

2Igby: pls skus uploadnut zoparfotiek aj s popiso aku svietivost si vybral a kde si kupoval.... vdaka :wink:
Obrázok

Ivank

Pondelok, 25. Októbra 2010, 12:16

fOE napísal:
Vdaka Ivank,

ty sam si kupoval od Crumar-a tzn. z http://www.bmwstyle.sk ? Ak hej aku svietivost si si vybral a mozes uploadnut par fotiek? Inak o nevyhodach CCFL sa toho uz napisalo...na druhu stranu nejdem kupovat nieco u coho predpokladam 5 rocnu zivotnost, ak sa aj invertory odpisu raz do roka nevidim vtom az taky problem.... na druhu stranu menit kazdy druhy mesiac tiez ziadna sranda asi :lol: Inak vkus na svietivost mame dost podobny aj preto by sa mi hodilo vidiet tvoj konkretny kus, tvoje konkretne riesenie.

Inak co ma este napadlo je ci pri LED kruzkoch, nizkej svietivosti tzn 3200k sa tiez neda docielit decentny zjav vozu a tiez ci tu niekto skusal prebrusit jemnym brusnym papierom povrch LED aby tak trocha zmenil lamanie svetla vnich, trocha ich zmatnel a tym znizil efekt "goralky okolo sevetiel"? Najlepsie ak sa tu niekto najde co kupoval priamo z http://www.bmwstyle.sk a hodi svoje postrehy na CCLF a LED aj s foto... dik :wink:

Pofotim a vyvesim....ale pozor 3200k nieje svietivost...

To je farba svetla (teplota svetla v Kelvinoch) takze cisla neovplyvnia silu vyzarovania ale farbu svetla... ja mam halogen takze som bral tie zlte.... http://www.bmwstyle.sk/index.php?route= ... duct_id=59 su tu tiez dve teploty svetla...Druha je do biela az modra..skor sa hodi pre tie ziarovky od Philipsu alebo Osramu (modre svetlo napodobenina xenonu) Crumar ti 100pero poradi ake...teda ty mu povies ake chces a on ti povie ktora teplota to je. Zalezi na tom ake ziarovky mas vo svetlach... ak mas klasicke zlte, tak biele kruzky nevyzeraju pekne a opacne ak mas biele svetlo tak zlte kruzky vyzeraju zle... Neviem ake ziarovky mas v aute...podla toho sa rozhodni..

Ako som napisal...pofotim, a vyvesim ale fotky su zavadzajuce ... vyvazenie bielej na fotaku nezvlada ukazat realnu farbu kruzkov, rovnako aj svietivost je ovplyvnena fotakom, ked das dlhy cas tak to vyzera ze svietia silno ako led... pokusim sa to odfotit tak aby to vyzeralo co najvernejsie...

Ivank

Pondelok, 25. Októbra 2010, 14:08

Slubene Fotky...ako som napisal , je tazke odfotit kruzky tak , ako ich vidno skutocne, preto som zasvietil aj hmlovky....priblizne vies ako svietia hmlovky, tak od toho si to nejako odvod... hlavne je to co som napisal...kruzky svietia podla mna primerane k svetlu (co sa tyka intenzity)...kruzok na dialkovom svetle svieti priblizne tak silno ako svetlo, takze nezanika pri rozsvietenych svetlach...LED kove by prebili aj stretavacie svetla.... Klobuk dole pred takou svietivostou... ale ako som niapisal #-o mne sa to nejako nelubi... Sorry chalani co ich mate... Hlavne ze ste spokojni s vasim tatosom... \:D/

Rozhodnutie je iba na tebe....
Prílohy
01.JPG
02.JPG
03.JPG
03.JPG (90.15 KiB) 3490 zobrazení
04.JPG
04.JPG (91.46 KiB) 3490 zobrazení

igby

Pondelok, 25. Októbra 2010, 17:17

No mne jednoducho tie kruzky co ma ivank nesedia ono je to pekne ked to svieti v noci ale cez slnecny den su tie kruzky nic moc preto sa vyvynuli led a to svietivost je faktor ktory je len dodatok kazdy vie ze cclf kruzky sa lubia vypalit led vydrzi niekolko krat dlhsie...
Vylucne kupujem od martin46 firma autotechnik ma vsetko co potrebujes a za rozumne ceny...
Obrázok

Mam len v tme dam aj za svetla ale uz tu vidis tu neuveritelnu svietivost.. :wink:
ObrázokObrázok

Ivank

Pondelok, 25. Októbra 2010, 17:40

igby napísal:
No mne jednoducho tie kruzky co ma ivank nesedia ono je to pekne ked to svieti v noci ale cez slnecny den su tie kruzky nic moc preto sa vyvynuli led a to svietivost je faktor ktory je len dodatok kazdy vie ze cclf kruzky sa lubia vypalit led vydrzi niekolko krat dlhsie...
Vylucne kupujem od martin46 firma autotechnik ma vsetko co potrebujes a za rozumne ceny...
Obrázok

Mam len v tme dam aj za svetla ale uz tu vidis tu neuveritelnu svietivost.. :wink:

POZOR...fotak to takto odfotil aj mne... naschval som to podexponoval...

CCFL- svietia dost silno.... urcite nie tak silno ako LED ale na fotke to nespoznas...oko to vidi uplne inak, okom vidis jednotlive diody...skus to odfotit tak ako to vidis... ked je to preexponovane tak to vyzera jednoliato, co v reali nieje...

Ale aspon pekne vidno rozdiel medzi bielymi a zltymi...

fOE
Autor témy

Pondelok, 25. Októbra 2010, 22:30

Diky Ivank za fotky, tie povedia (aj ked skreslia) najviac :wink:
Ako to vyzera na tvojom aute je k halogenom podla mna ideal, sam mam na svojom xenony co je z podstaty viac biele ako zlte svetlo, preto este uvazujem nad teplotou (dakujem za opravu ;) ) 5000k. Inak aj cez vyhody LED skor zostanem u CCLF, predsalen je to original a mat okolo svetiel vianocny stromcek (ani vo velkom pocte LED nieje efekt CCLF uplny a dokonaly) nechcem. Asi dam teda na tvoju radu a pobavim sa priamo s borcom co to predava. Inak ma potesila tvoja skusenost (zivotnost) predsalen invertory su uz tolko raz omielane ze skoda reci...

@Igby

Mne zasa slabsia viditelnost za svetleho dna neprekaza, ono BMW mi pride ako znacka ktoru je fajn drzat blizko originalu, zmeny robit len drobne a cielene (nikomu svoj nazor na tuning BMW nevnucujem 8) ) A aj to je pre mna dovod preco CCLF ajked maju nizsiu zivotnost a slabsi efekt pocas dna... nie vsetko horsie je na skodu :wink:
K zivotnosti, ano ratam stym ze CCLF nebude bezproblemova sranda, no auto planujem drzat este tak tri roky a menit invertor do tej doby dva krat ma nezabije (nezabilo by ani 4*). Kazdopadne vdaka za nazor, za fotky(!) a za link na dalsieho slovenskeho predajcu 8)
Obrázok

crumar
Auto: 528i

Utorok, 26. Októbra 2010, 00:12

CCFL kruzky, pokial sa pri montazi neprasknu, vydrzia roky. Invertory odchadzaju v zavislosti od modelu auta, sposobu umiestnenia a pod. Mam zakaznikov, ktorim invertory drzia 2 roky, niekomu to odide za 1/2 roka. Je to individualne.

Kto chce decent a plynule podsvietenie celeho kruzku, pre toho su vhodne CCFL kruzky.
Kto chce vykon a nejaky perlovy efekt ho netrapi (z dialky je aj tak neviditelny), tak LED kruzky.

M.

fOE
Autor témy

Utorok, 26. Októbra 2010, 01:52

@crumar: A aku teplotu by si doporucil ku xenonovym svetlometom na E46 z 3200k alebo 5000k? A ked uz si to nakusol kde je podla teba idealne invertory umiestnit? Model auta je 328i vies sa vyjadrit konkretne k tejto motorizacii? Vopred vdaka
Obrázok

igby

Utorok, 26. Októbra 2010, 07:32

Ano to je fakt, asi som mal len nestastastie na ludi ktory ma odradili od cclf, ale skutocne nelutujem osobne tuzing neuznavam a snazim sa ho potlacit na mojom aute predsa len viditelne zmeny mam len vyfuk a led e inak nemenil som nic ...
Som zastancom elegancie a decentnosti a fakt co som si nevsimolje, ze je to e91 ... tam je jedno ake kruzky das to auto bude vyzerat furt pekne ja osobne by som volil farbu (teplotu) podla farby auta ak ho mas cierne tmave a pod dal by som zlte slabsie ak ho mas strieborne isiel by som do viditelnejsej bielej ale zas je to vec vkusu... potom sa pochval nejakou foteckou...
ObrázokObrázok

Ivank

Utorok, 26. Októbra 2010, 10:55

fOE napísal:
@crumar: A aku teplotu by si doporucil ku xenonovym svetlometom na E46 z 3200k alebo 5000k? A ked uz si to nakusol kde je podla teba idealne invertory umiestnit? Model auta je 328i vies sa vyjadrit konkretne k tejto motorizacii? Vopred vdaka

Ak budem mat cas, tak ti pofotim, ako a kde som dal invertory... je dobre mat ich dalej od motora, aby sa zbytocne neprehrievali...

Mozno je len nahoda, ze mi drzia tak dlho, ale ako som pisal doteraz som nemal absolutne ziadne problemy, ako som to zapojil ani som sa toho nedotkol...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 12 neregistrovaných