... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
jozko2828
Autor témy
Auto: BMW E46 Coupe
Kraj: Bratislavský

Výmena zadných svetiel - BMW E46 Compact

Utorok, 15. Mája 2012, 08:39

Čaute, ak to tu niekde bolo tak sa vopred ospravedlňujem... :oops:

Menil som sériové svetlá BMW e46 Compact (tie škaredé)... za FK Automotive... viď nižšie... ale mám problém... na prístrojovke mi svieti vypálená žiarovka na ľavej strane, aj keď žiarovky sú v poriadku... Neviem si s tým rady, lebo svetlá sedeli, a zapojenie bolo podobné ako na starích čiže len zapojenie koncoviek...
Ak by tu bol niekto kto to menil, alebo niekto kto s tým má skúsenosť tak budem veľmi vďačný za link, alebo návod alebo akúkoľvek radu. [-o<

Ešte raz ďakujem.
Prílohy
IMAG0010.jpg
IMAG0010.jpg (120.47 KiB) 1797 zobrazení
IMAG0101.jpg
IMAG0101.jpg (100.58 KiB) 1797 zobrazení
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

Baworacik
Auto: BMW e46Compact 325ti
Kraj: Nitriansky

Re: Výmena zadných svetiel - BMW E46 Compact

Utorok, 15. Mája 2012, 22:29

ked je zapojenie take jak na starych svetlach tak tam nema co byt vataž ziaroviek je dobra??? nemas tam nahodou diodove ziarovky?

BMWslav
Auto: F22 M235i
Kraj: Košický

Utorok, 15. Mája 2012, 22:34

skus prehodit ziarovky..

Svietia ti vsetky? aj hmlovky?
Aktual: F22 235i

Ex E92 335xi
Ex E46 330i
Ex E46 316Ti
Ex E36 316i

stangto
Auto: e46 316i

Utorok, 15. Mája 2012, 23:57

a co osvetlenie spz? mne to tiez sem tam vyskakovalo ze mam vypalenu ziarovku vzadu a pritom vsetko svietilo. U mna bol problem, ze minusovy pin bol zkorodovany, stacilo ho ocistit a uz to nerobi bordel, Poriadne to na svetle pozri ci nemas nejaky pin zacerneny a potom vis, kde je problem

jozko2828
Autor témy

Streda, 16. Mája 2012, 10:11

no pozrel som všetko... :roll: ale zistil som že pôvodné svetlá mali 4 žiarovky na každej strane a samostatné pripojenie... tieto majú 4 na ľavej strane a 3 na pravej... a práve na ľavej strane mi signalizuje že je vypálená žiarovka... :-k ... včera som našiel nejaký návod na nemeckom fóre... (vid obrázok nižšie) kedže aj koncovky síce pasujú ale sú inak zapojené čo som si všimol... nemám pajkovačku v BA takže budem musieť to skúsiť neskôr (aj keď som to ešte nerobil) :? tak dúfam, že nič nedodrbem... pýtal som sa preto či s tým niekto nemal skúsenosť... ale dík za odpovede...
Inak žiarovky svietia všetky ale je tam asi rozdiel v tom - že pôdné svetlá mali na jednej aj druhej strane hmlovky aj cúvačky... tieto ak cúvam tak svieti len pravá... čiže ľavá asi bude hmlovka... :-k (kurnik, keď už robia svetlá tak nech urobia poriadne aj zapojenie... ](*,) ](*,) )...

http://www.auto-treff.com/bmw/vb/showth ... genumber=3 - link na fórum...
Prílohy
fk-ht.jpg
fk-ht.jpg (111.14 KiB) 1747 zobrazení
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

jozko2828
Autor témy

Streda, 16. Mája 2012, 19:40

Takže dnes som to omrkol poriadne... osvetlenie špztky... ](*,) ... tak vymením a uvidím... dúfam, že to už pojde [-o< lebo ma drbne... ](*,)

Takže dnes som problém vyriešil... \:D/ ... tak nechávam návod pre všetkých, ktorý budú meniť zadné svetlá na compacte... Po mechanickej výmene (opisovať nebudem zvládne každý s IQ telesnej teploty)... je potrebné na ľavom zadnom svetle ešte prehodiť káble, pretože Vám bude svietiť symbol vypálenej žiarovky aj keď všetko svieti ok... Sú tam dva konektory - veľký, do ktorého sa zapája osvetlenie a malý do ktorého vedú dva káble... Kedže pôvodné svetlá majú 5 drôtov a nové 6 je potrebné jeden odstrániť (oranžový - vytiahnuť celé aj s jazýčkami) a z malého konektoru je potrebné vybrať červeno-biely kábel zasunúť namiesto oranžového. Tým je práca na konci a vy môžete s úsmevom sadnúť do auta....

Ak som niekomu pomohol som rád... :bmwbal

P.S: nerobte to podľa obrázka zapojenia vyššie ... je to kravina a nefunguje to... ](*,)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných