|
|
| Autor |
Správa |
|
Mi_t_is
|
Predmet príspevku: Re: Poistná udalosť - ako postupovať? Napísal: Pon Jan 09, 2012 17:00 |
|
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský
|
|
a podla čoho určuju aku sumu ti dajú? Lebo aby ti nedali menej ako to bude stáť. ked si to budeš chcieť opravovať svojpomocne.
_________________ Na predaj:
 Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu Olejový filter E30-318,E36-316,318i/is,Koža na radiacu paku E34,Strmene zadné E34Kontakt
|
|
| Hore |
|
|
|
Jannci
|
Predmet príspevku: Re: Poistná udalosť - ako postupovať? Napísal: Pon Jan 09, 2012 18:24 |
|
Registrovaný: Uto Jún 17, 2008 15:13 Príspevky: 2128 Bydlisko: Trnava
Auto: Velké zlé Bé éM Wééé
Kraj: Trnavský
|
jasne, ze daju menej  proste, zobere do uvahy rok vyroby, plus najazd km, a si jasny... opravujes kade tade bez faktur, po znamosti, aby si sa dostal do rozpoctu, aky ti oni navrhli
_________________ sedma
|
|
| Hore |
|
|
|
kamil9
|
Predmet príspevku: Re: Poistná udalosť - ako postupovať? Napísal: Pon Jan 09, 2012 18:56 |
|
Registrovaný: Uto Aug 23, 2011 21:54 Príspevky: 348 Bydlisko: Poprad
Auto: BMW 1 E87 118d
Kraj: Prešovský
|
viktorko22 píše: keď som si dobre všimol tak Kooperatívu.. Zavolaj na infolinku kooperativy / bud si najdes na nete, alebo ti mozem poslat PM/ povies ze tebe bola sposobena skoda, nahlasis jeho SPZ, ak vies cislo jeho poistky... odpovies na par otazok... Technik ti bude volat do 24 hodin a dohodnes si termin obhliadky... odfoti ti auto, vypise zazznam o obhliadke, ked bude dobre viditelny ten ulomeny naraznik tak ti ho da hned na vymenu, ak nie - povie ti ze mas ho zavolat na doobhliadku (teda bud ty, alebo servis) a potom ho uzna.
|
|
| Hore |
|
|
|
auto111
|
Predmet príspevku: Re: Poistná udalosť - ako postupovať? Napísal: Pon Jan 09, 2012 19:36 |
|
Kraj: Trnavský
|
Jannci píše: jasne, ze daju menej  proste, zobere do uvahy rok vyroby, plus najazd km, a si jasny... opravujes kade tade bez faktur, po znamosti, aby si sa dostal do rozpoctu, aky ti oni navrhli Sorry ale je to HLUPOST. Ja som tiez riesil ked mi buchli auto a to co mi poistovna vinnika "zrazila" bola len amortizacia.
|
|
| Hore |
|
|
|
Markoo1
|
Predmet príspevku: Re: Poistná udalosť - ako postupovať? Napísal: Pon Jan 09, 2012 19:49 |
|
Registrovaný: Pia Júl 11, 2008 23:16 Príspevky: 218 Bydlisko: Bratislava
|
|
Na amortizáciu je najlepšie súdna cesta. Tiež mi jedna baba zastavila v kufri. Amortizácia mala byť niečo cez 280€, stále argumentovali že auto je opravou zhodnotené. Ja som im argumentoval že autu pred nehodou nič nebolo , nebolo treba ho zhodnocovať. Proste klasika, snažili sa z toho vyvliecť ako každá poisťovňa. A keď začali hlášky že to sa dalo vyklepať a vygitovať že to nebolo treba meniť za nový plechový diel, pritom pôvodnému nič nebolo tak mi už naozaj došla trpezlivosť, hlavne keď človek je v tom nevinne. Poznám šikovného právnika, dal podnet na súd a "odrazu" sa už dala znížiť amortizácia na 200 až napokon nebola žiadna a zaplatili celú faktúru za opravu. Ale čo za "exotov" pri tom človek spozná v poisťovni, robiť len z človeka blba to vedia najlepšie.
_________________ e36 325td
|
|
| Hore |
|
|
|
johnyfly1
|
Predmet príspevku: Re: Poistná udalosť - ako postupovať? Napísal: Uto Jan 10, 2012 6:37 |
|
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský
|
ja som riesil 2xcelne sklo...prvy krat v pohode na fakturu ale druhy krat som to riesil rozpoctom ..vyratali mi peknu ciastku ze by som na tom este zarobil..hovorim parada...tak som dostal do ruky rozpocet ale s tym ze mi dali zoznam firiem ktore mi to v tej cene spravia a ze potom im mam donies fakturu...a normalne az po prineseni faktury mi poslali koruny  zaujimave riesenie 
_________________ E36 compact 316i (||||)(||||)
|
|
| Hore |
|
|
|
viktorko22
|
Predmet príspevku: Re: Poistná udalosť - ako postupovať? Napísal: Uto Jan 10, 2012 15:02 |
|
Registrovaný: Pia Sep 05, 2008 14:25 Príspevky: 419 Bydlisko: near Trebišov, ale váčšinou BA
Auto: E46 318d
Kraj: Bratislavský
|
johnyfly1 píše: ja som riesil 2xcelne sklo...prvy krat v pohode na fakturu ale druhy krat som to riesil rozpoctom ..vyratali mi peknu ciastku ze by som na tom este zarobil..hovorim parada...tak som dostal do ruky rozpocet ale s tym ze mi dali zoznam firiem ktore mi to v tej cene spravia a ze potom im mam donies fakturu...a normalne az po prineseni faktury mi poslali koruny  zaujimave riesenie  no to musím prezistiť..ako to je..
_________________ E46 318d M47 stahlblau metallic
|
|
| Hore |
|
|
|
baltazarr
|
Predmet príspevku: Re: Poistná udalosť - ako postupovať? Napísal: Štv Feb 02, 2012 18:00 |
|
Auto: Bmw 335d
Kraj: Bratislavský
|
|
takže takto amortizácia môže byť kludne aj 50%, ako píše jannci bere sa do uvahy rok výroby a najazdené km a tiež stav toho nárazníka ide o to že poisťovna ti zaplatí v podstate ten pôvodný nárazník nie nový!!! PZP je povinné zmluvné poistenie, povinné akože zo zákona inak povedané zákonná poistka, čiže všetko sa rieši v medziach zákona amortizácia nie je výmyslel poistovne ale zákona poistovne majú stanovené v podstate mantinely medzi ktorými sa pohybujú, samozrejme tak ako im to vyhovuje rozhodne ale nechod do bmw: čím väčšia suma tým väčšia amortizácia ak vyfakturuješ použitý diel alebo len opravu ako zavarenie toho narazníka zaplatia to celé
_________________ ____________ Baltazarr E90Baltazarr exE46 BMW je BMW
|
|
| Hore |
|
|
|